7.7.08

Πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Κυριακή στην Κορινθία η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας .
Κατά τις εργασίες συζητήθηκαν μείζονα θέματα που αφορούσαν μεταξύ άλλων την ακρίβεια που ταλανίζει σήμερα τους Έλληνες πολίτες αλλά και την απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας να προχωρήσει σε πρόωρες προσφορές 15 ημέρες πριν την επίσημη έναρξη των εκπτώσεων.
Τις εργασίες παρακολούθησαν αντιπρόσωποι από τους Εμπορικούς Συλλόγους, μέλη της Ομοσπονδίας πόλεων της Πελοποννήσου, Κεφαλληνίας , Ζακύνθου και Αιτωλοακαρνανίας, ενώ από πλευράς των Εμπορικών Συλλόγων της Κορινθίας, παραβρέθηκαν αντιπρόσωποι από τους Εμπορικούς Συλλόγους Κορίνθου, Κιάτου , Λουτρακίου και Ξυλοκάστρου.
Για τα θέματα που συζητήθηκαν μίλησε στην εφημερίδα μας ο Α΄ Αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδος κ. Βασίλης Παγώνης επισημαίνοντας ότι οι Σύνεδροι διαπίστωσαν ότι η ακρίβεια είναι ένα ζήτημα το οποίο εκτός από τα νοικοκυριά , πλήττει άμεσα και τις μικρές , οικογενειακές , εμπορικές επιχειρήσεις .
Αναφερθείς δε στην πρόταση που έχει διατυπωθεί ώστε τα καταστήματα των Αθηνών να ξεκινήσουν νωρίτερα τις εκπτώσεις , τόνισε ότι οι κινήσεις αυτές γίνονται εκ του πονηρού, με στόχο να διαχύσουν μια κατάσταση αναστάτωσης στην αγορά και να προκαλέσουν την παραπλάνηση του καταναλωτικού κοινού. Συγκεκριμένα ο κ. Παγώνης μας είπε:

«Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΈΝΑ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ
ΚΑΠΟΙΩΝ ΚΛΕΙΣΤΩΝ
ΚΥΚΛΩΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ
ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ
ΟΛΙΓΟΠΩΛΙΑΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ
ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ»

«Τα θέματα τα οποία απασχόλησαν την Γενική Συνέλευση , εκτός των απολογιστικών και προγραμματικών θεμάτων που αφορούν καθαρά την Γενική Συνέλευση, ήταν το μείζον ζήτημα της εποχής , η ακρίβεια και βέβαια το μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από πλευράς κάποιων μελών του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας για πρόωρες εκπτώσεις.
Όσον αφορά στο θέμα της ακρίβειας, οι Σύνεδροι διαπίστωσαν ,αποφάσισαν και δήλωσαν σαφέστατα , ότι η ακρίβεια είναι ένα ζήτημα το οποίο εκτός από τα νοικοκυριά , πλήττει άμεσα και βαθιά και τις μικρές , οικογενειακές , εμπορικές επιχειρήσεις τις οποίες εκπροσωπούμε.
Είναι δε, η ακρίβεια ένα θέμα το οποίο επουδενί έχει να κάνει με την διαδικασία πωλήσεων και επιχειρηματικής εν γένει συμπεριφοράς , αυτού του είδους των επιχειρήσεων.
Η ακρίβεια είναι ένα αποτέλεσμα των ενεργειών κάποιων κλειστών κυκλωμάτων που έχουν να κάνουν με ολιγοπωλιακές καταστάσεις, που έχουν να κάνουν κυρίως με την παραγωγή , αλλά και με τις μεγάλες εμπορικές αλυσίδες, την τακτική των οποίων , εμείς οι μικροί έμποροι είχαμε καταδείξει εδώ και μια δεκαετία . Τότε δεν γινόταν αντιληπτό αυτό που λέγαμε, τώρα όμως το καταναλωτικό κοινό το ζει».

«ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ
ΑΛΥΣΙΔΕΣ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΔΙΕΙΣΔΥΣΕΙ
ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ , ΕΧΟΥΝ
ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΦΑΝΙΣΕΙ ΤΙΣ
ΜΙΚΡΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ»

Και τόνισε:

«Ήτοι οι μεγάλες εμπορικές αλυσίδες , έχοντας διεισδύσει στην αγορά , έχουν ουσιαστικά αφανίσει τις μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις , οι οποίες έχουν οδηγηθεί κατά χιλιάδες σε κλείσιμο και έτσι αυτές οι μεγάλες επιχειρήσεις ουσιαστικά μονοπωλούν την αγορά , έχοντας τη δυνατότητα να προσδιορίσουν τις τιμές κατά την δική τους βούληση. Και με αυτό τον τρόπο και με αυτή την διαδικασία βρίσκονται αυτοί πρώτοι που δημιουργούν όλο αυτό το ρεύμα της ακρίβειας συνεπικουρούμενης βέβαια από τις μεγάλες μονοπωλιακές παραγωγικές μονάδες».

«ΟΙ ΘΕΡΙΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ
ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ 15Η ΙΟΥΛΙΟΥ
ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΣΤΙΣ
30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ»

Επιπλέον είπε:

«Από κει και πέρα το δεύτερο μείζον θέμα που συζητήθηκε στην Γενική Συνέλευση, ήταν οι ανακοινώσεις στα ΜΜΕ για τα καταστήματα - μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών να προχωρήσουν σε πρόωρες εκπτώσεις. Αυτό είναι μια παραπλάνηση του καταναλωτικού κοινού και βέβαια μια διάχυση ενός στρεβλού κλίματος μέσα στις εμπορικές επιχειρήσεις.
Ο νόμος ο οποίος πολύ πρόσφατα (πριν από δύο χρόνια) έχει ψηφιστεί , έχει οριστικοποιήσει το ότι οι θερινές εκπτώσεις αρχίζουν την 15η Ιουλίου και τελειώνουν στις 30 Αυγούστου.
Οι κινήσεις αυτές γίνονται εκ του πονηρού, γίνονται για να διαχύσουν μια κατάσταση αναστάτωσης στην αγορά και να προκαλέσουν την παραπλάνηση του καταναλωτικού κοινού».

«ΚΑΛΟΥΜΕ TΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟ
ΚΟΙΝΟ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΤΟΥ
ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΨΕΥΔΕΠΙΓΡΑΦΕΣ
ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ»

Και πρόσθεσε:

«Εμείς οι έμποροι της Πελοποννήσου και της Νοτιοδυτικής Ελλάδας καλούμε τόσο το καταναλωτικό κοινό να κλείσει τα αυτιά του μπροστά σε αυτές τις ψευδεπίγραφες κατευθύνσεις και επίσης καλούμε και τους συναδέλφους εμπόρους να σταθούν , όπως στέκονται συνέχεια δίπλα στο καταναλωτικό κοινό , προσφέροντας τους καλής ποιότητας υπηρεσίες, προσωπική εξυπηρέτηση και βέβαια προσφέροντας τους μέσα από αυτή την προσωπική εξυπηρέτηση, τις καλύτερες τιμές τις οποίες μπορεί ο καταναλωτής να επιτύχει , όταν γίνεται πελάτης σε ένα κατάστημα και έχει συνδιαλλαγή με τον ίδιο τον επιχειρηματία που τις περισσότερες φορές τον γνωρίζει και προσωπικά και η μεταχείριση είναι εκτός από καλή και φιλική».

Δεν υπάρχουν σχόλια: