28.7.08

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων του δήμου Ξυλοκάστρου τόσο στην έδρα του δήμου, το Ξυλόκαστρο όσο και στα δημοτικά διαμερίσματα.
Χορός, θέατρο , μουσική, και παιδική δημιουργία συνθέτουν φέτος το καλοκαίρι τα πολιτιστικά δρώμενα στο όμορφο Ξυλόκαστρο . Αξίζει να σημειώσουμε ότι η ανταπόκριση του κόσμου είναι μεγάλη.
Για το πρόγραμμα των φετινών καλοκαιρινών εκδηλώσεων μίλησε στην εφημερίδα μας η Αντιδήμαρχος κ. ¨Χριστίνα Καζάνη, εκφράζοντας την ικανοποίηση της για την ανταπόκριση του κόσμου και των επισκεπτών. Όπως μας είπε στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι και φέτος να δώσει στον κόσμο την ευκαιρία να παρακολουθήσει στο Ξυλόκαστρο κάποιες από τις πανελληνίως γνωστές παραστάσεις αλλά και να αναδείξει την πολύ καλή δουλειά που κάνουν οι τοπικές θεατρικές ομάδες , τα ντόπια μουσικά σχήματα , οι τοπικοί Σύλλογοι , η χορωδία κλπ Συγκεκριμένα η κ. Καζάνη μάς είπε:

«ΕΙΧΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ
ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ»

«Είχαμε μέχρι τώρα πολύ καλές εκδηλώσεις , όπως ήταν αυτή με την πανσέληνο από το Σύλλογο «Άγγελος Σικελιανός» της Συκιάς μαζί με το Πνευματικό Κέντρο του δήμου Ξυλοκάστρου. Ήταν πραγματικά μια ξεχωριστή βραδιά . Επίσης μια πολύ ωραία εκδήλωση πραγματοποιήθηκε και από τη Χορωδία των Γελληνιάτικων «Υπέρμαχοι». Την περασμένη Τετάρτη πραγματοποιήθηκε μουσική βραδιά από το ΚΑΠΗ με τίτλο « Διαδρομή στο παλιό λαϊκό τραγούδι» . Ήταν μια ακόμα πολύ όμορφη εκδήλωση που άρεσε στον κόσμο.
Μια από τις πολύ μεγάλες εκδηλώσεις που οργανώθηκαν για το καλοκαίρι και για τους επισκέπτες ήταν οπωσδήποτε η συναυλία του Μιχάλη Χατζηγιάννη που συγκέντρωσε μεγάλο ενδιαφέρον.

«ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΣΤΑΦΥΛΙΟΥ
ΤΗΣ ΣΟΥΛΤΑΝΙΝΑΣ»

Από κει και πέρα έχουμε τα θεατρικά τα δικά μας, από το Πνευματικό Κέντρο Ξυλοκάστρου και το Σύλλογο « Άγγελος Σικελιανός».
Επίσης έχουμε ένα ακόμα έργο του Ψαθά από το Σύλλογο « Άγγελος Σικελιανός» από την άλλη θεατρική ομάδα , τους «Ατίθασους».
Έχουμε μια πολύ ωραία εκδήλωση στα Τρίκαλα Κορινθίας με έναν καινούριο Σύλλογο που έχει γίνει «Φίλων των Τρικάλων» και της Ομάδας Δασοπροστασίας.
Πρόκειται για ένα αφιέρωμα στην οικογένεια των Νοταρέων με μουσική , με ομιλίες , με φαγητό κλπ
Παράλληλα ετοιμάζουμε την γιορτή του σταφυλιού της σουλτανίνας που χρειάζεται πολύ προετοιμασία.
Έχουμε επίσης και ιππική συνάντηση η οποία εφέτος δεν θα γίνει στη Ζήρεια, θα γίνει στο γήπεδο του Ξυλοκάστρου.
Οι αιμοδότες με το Σύλλογο Αιμοδοτών Ξυλοκάστρου «Οι φίλοι της Ζωής» θα κάνουν την δική τους λαμπαδηδρομία , όπως κάθε χρόνο που είμαστε πάντα συνεργάτες και συμμέτοχοι σε αυτήν την προσπάθεια και μας δίνουν ιδιαίτερη χαρά και τιμή.
Ακολουθεί « Ο ματωμένος γάμος « του Λόρκα , το έργο της Καρμέν Ρουγγέρη « Ο Ρομπέν των δασών» αλλά και η μεγάλη συναυλία με την Πρωτοψάλτη .

Ο ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
ΒΑΛΤΙΝΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΦΗΓΗΤΗΣ
ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΠΟΥ
ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΠΟ
ΤΟ ΣΧΗΜΑ «ΙΧΝΗΛΑΤΕΣ».

Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί και με το σχήμα «Ιχνηλάτες» της Κορινθίας που θα είναι αφηγητής ο ηθοποιός Γρηγόρης Βαλτινός και θα είναι αφιερωμένο στον Νίκο Γκάτσο.
Ο Μουσικός και Μορφωτικός Σύλλογος Αυλός του Ξυλοκάστρου έχει και αυτός την δική του παρουσία στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού.
Οι επισκέπτες και οι δημότες μας θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουνε επίσης το έργο «Νεφέλες» από το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης στις 5 Αυγούστου , ενώ για τους μικρούς μας φίλους έχουμε Καραγκιόζη την 1η Αυγούστου».

«ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΣ
ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΤΟΣΟ
ΣΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ
ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ»

Και τόνισε:

Οι εκδηλώσεις μας πραγματοποιούνται τόσο στο Ξυλόκαστρο αλλά και στα δημοτικά διαμερίσματα.
Στις 7 Αυγούστου , εορτή των Αγίων Προστατών της Δενδροκομίας και Μελισσοκομίας , γίνεται μια πολύ ωραία Λειτουργία , όπου στη συνέχεια μοιράζουν μέλι και γενικά περιποιούνται πάρα πολύ τους προσκυνητές και τον κόσμο. Ο κ. Αργύρης Κόσκος που εκπροσωπεί το Σύλλογο που υπάρχει εκεί , έχει φτιάξει την μεγαλύτερη κυψέλη στον κόσμο και μπήκε το 2004 στο βιβλίο Γκίνες.
Έχουμε ένα νεανικό συγκρότημα από 4 αδέλφια αρχιτέκτονες που κάνουν μια πολύ ωραία παρουσία με μουσική ροκ , που αναφέρεται σε θέματα κοινωνικά , παιδείας., στον έρωτα , στην αγάπη , στα ναρκωτικά . Πιστεύουμε ότι και αυτή η εκδήλωση θα αρέσει πολύ στον κόσμο.
Φιλοξενούμε όπως καταλαβαίνετε στο χώρο μας πολλές παραστάσεις αλλά βοηθάμε να αναδειχτούν και οι εκδηλώσεις των θεατρικών ομάδων του Πνευματικού μας Κέντρου , των Συλλόγων της περιοχής μας, της Χορωδίας κλπ.

Η ανταπόκριση του κόσμου είναι πολύ μεγάλη. Οι επισκέπτες μας έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και τα πανελληνίως γνωστά σχήματα που φιλοξενούμε αλλά και τις εκδηλώσεις τις δικές μας».


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Poli endiaferouses oi politistikes ekdiloseis sto nomo mas! Efxomai na yparksei megali antapokrisi kai apo tous neous!