24.10.08

Απάντηση στα όσα φαίνεται να είπε ο Δ.Σ κ. Παναγιώτης Λούμπας, σε δηλώσεις του στον τοπικό Τύπο, σχετικά με την διαχείριση της Δημοτικής Αρχής στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 150 χρόνων από την ίδρυσης της νέας πόλης της Κορίνθου, δίνει μέσω της «Η.Κ» ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός. Ο κ. Πνευματικός αυτό που επισημαίνει περισσότερο είναι πως ο κ. Λούμπας είναι μέλος της δημαρχιακής επιτροπής και γνωρίζει όλες τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για την πραγματοποίηση των συγκεκριμμένων εκδηλώσεων και άρα, συμπεραίνει ο Δήμαρχος, δεν δικαιολογείται ο ισχυρισμός του ότι δεν γνωρίζει. Μάλιστα ο κ. Πνευματικός τον αποδίδει σε δύο λόγους.
Στην εν λόγω απάντηση αναφέρονται τα εξής:
«Μιλάει ο κ. Λούμπας για διαφάνεια. Ο κ. Λούμπας είναι μέλος της δημαρχιακής επιτροπής και γνωρίζει όλες τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για να γίνουν οι εκδηλώσεις για τα 150 χρόνια μέχρι και σήμερα. Η «άγνοια» του , η δήλωση του ότι δεν γνωρίζει, μπορεί να ερμηνευτεί με δύο τρόπους: ή ότι δεν καταλαβαίνει τι γίνεται στην δημαρχιακή επιτροπή ή βεβαίως δεν γνωρίζει το πώς λειτουργεί ένας δήμος . Προσπαθεί ο κ. Λούμπας μέσα από τις δηλώσεις του να δημιουργήσει κακή εντύπωση , όταν γνωρίζει ότι οι μικροδαπάνες των 600 των 300 κ των 500 ευρώ και 1000 των χιλίων ευρώ δίνονται με αποφάσεις της δημαρχιακής επιτροπής στην οποία και μετέχει. Όσον αφορά βέβαια τον απολογισμό, αυτός θα γίνει στο τέλος του χρόνου και τότε πολλοί στην πόλη θα εκτεθούν διότι θα διαπιστώσουν ότι πολύ λίγα χρήματα δαπανήθηκαν από τα ταμεία του δήμου. Το μεγαλύτερο ποσό που δαπανήθηκε είναι από χορηγίες που δοθήκαν στον δήμο. Η διαχείριση έγινε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, έγιναν δεκάδες εκδηλώσεις , στις οποίες συμμετείχαν χιλιάδες Κορίνθιοι.
Βεβαίως στο μεγαλύτερο μέρος των εκδηλώσεων ο κ. Λούμπας βεβαίως έχει δίκιο να διαμαρτύρεται γιατί σε ελάχιστες εκδηλώσεις παραβρέθηκε , δεν γνωρίζει ούτε την ποιότητα των εκδηλώσεων , ούτε την συμμετοχή του κόσμου , ούτε που δαπανήθηκαν τα χρήματα γιατί έτσι θέλει να συμπεριφέρεται. Οι Κορίνθιοι γνωρίζουν την σωστή διοίκηση που υπάρχει από την σημερινή Δημοτική Αρχή η οποία αποτυπώνεται σε όλους τους δείκτες. Αυτοί οι δείκτες αφορούν τα λειτουργικά έξοδα της σημερινής Δημοτικής Αρχής που έχουμε, (είτε αφορούν δαπάνες γενικότερα του δήμου χωρίς να εμποδίζεται η λειτουργία της μέσα από ανοιχτές διαδικασίες). Έχουν μειωθεί στο ελάχιστο . Ας μην βιάζεται λοιπόν, κυρίως όμως να μην κάνει ότι δεν καταλαβαίνει γιατί εκτίθεται προσωπικά …»
Να σημειώσουμε πως στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Κορινθίων και στην συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες το μεσημέρι στο δημαρχείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: