10.12.08




Το σκηνικό «πολέμου» που παρακολουθήσαμε από τις τηλεοράσεις να διαδραματίζεται στο κέντρο της Αθήνας και πολλών μεγάλων πόλεων της χώρας, μεταξύ των αστυνομικών δυνάμεων και των κουκουλοφόρων, οι οποίοι μετά τον θάνατο του 15χρονου μαθητή από σφαίρα αστυνομικού, έφθασαν σε ακραίες πράξεις, σπάζοντας και καταστρέφοντας καταστήματα και βάζοντας φωτιές σε δημόσια και ιδιωτικά κτίρια, δυστυχώς δεν έλλειψε και από την πρωτεύουσα του νομού, την Κόρινθο. Σε μικρότερο όμως , ευτυχώς, βαθμό, τουλάχιστον μέχρι την στιγμή που γράφεται το ρεπορτάζ.

ΠΕΤΡΟΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ «ΚΛΕΦΤΟΠΟΛΕΜΟΣ»
ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Η πορεία που είχε προγραμματιστεί την Δευτέρα το βράδυ στο κέντρο της Κορίνθου με προορισμό το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας είχε μεν ειρηνικό χαρακτήρα αφού αποτελείτο από μαθητές και φοιτητές , δεν είχε όμως δυστυχώς ειρηνική κατάληξη αφού λίγο πιο πέρα από το κτίριο της αστυνομίας μια ομάδα κουκουλοφόρων περίμενε για …περισσότερα. Έτσι ξεκίνησε εκεί ένας «κλεφτοπόλεμος» μεταξύ των κουκουλοφόρων και 4 διμοιριών των ειδικών δυνάμεων που βρίσκονταν έξω από το κτίριο της αστυνομίας. Οι ειδικές δυνάμεις είχαν περικυκλώσει το αστυνομικό κτίριο μέχρι και την πλευρά του δημαρχείου και περίμεναν προκειμένου να αποτρέψουν τους διαδηλωτές να φτάσουν σε αυτό. Οι νεαροί άρχισαν να πετούν πέτρες εναντίον των αστυνομικών ενώ άναψαν και φωτιές κοντά στα Περιβολάκια. Από τα επεισόδια, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, τραυματίστηκαν 8 αστυνομικοί. Οι αστυνομικές δυνάμεις κατάφεραν να τους απωθήσουν στην γύρω περιοχή ενώ ο πετροπόλεμος συνεχίστηκε μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας.

ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΑ ΤΖΑΜΙΑ ΚΑΙ
ΤΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Τα επεισόδια όμως πήραν πιο άσχημη τροπή όταν μετά τα μεσάνυχτα οι κουκουλοφόροι έσπασαν τα τζάμια και τις ταμπέλες τραπεζών στο κέντρο της πόλης. (Βλέπε ΦΩΤΟ), χωρίς ωστόσο να στραφούν κατά των καταστημάτων, των οποίων οι ιδιοκτήτες «κάθονταν σε αναμμένα κάβουνα».

ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Στα επεισόδια της Δευτέρας ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός , που προσπαθούσε μαζί με μέλη του Εμπορικού Συλλόγου να αποτρέψει μια πιθανή επίθεση των κουκουλοφόρων στα καταστήματα, τραυματίστηκε στο πρόσωπο και τα πλευρά, όταν από σπρώξιμο έπεσε κάτω. Ο Δήμαρχος προπηλακίστηκε από νεαρούς και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Με κεντρικό σύνθημα «Ντροπή, ντροπή, ντροπή και αηδία, σκοτώσαν τον Αλέξανδρο χωρίς καμιά αιτία» διαμαρτυρήθηκαν και χθες το πρωί οι μαθητές στην πόλη της Κορίνθου. Οι μαθητές που συγκεντρώθηκαν έξω από το αστυνομικό τμήμα της πόλης κάθησαν κάτω στη μέση του δρόμου, ενώ απέναντί τους ήταν παραταγμένοι άνδρες των ΜΑΤ. Ευτυχώς δεν έγιναν επεισόδια, (μέχρι την στιγμή που γράφονται αυτά) ενώ αρκετές ήταν οι φορές που αξιωματικοί της αστυνομίας πλησίασαν τα παιδιά προκειμένου να συνομιλήσουν μαζί τους. Οι μαθητές προσπάθησαν να περάσουν το μπλοκ των ΜΑΤ χωρίς καμία χρήση βίας, ωστόσο τελικά αποφάσισαν να συνεχίσουν την πορεία τους στο κέντρο από την άλλη πλευρά και μέχρι τον Φλοίσβο.

Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εν τω μεταξύ ανακοίνωση εξέδωσε χθες το πρωι ο Εμπορικός Σύλλογος Κορίνθου στην οποία ευχαριστεί τους αξιωματικούς και τους αστυνομικούς για την αποτελεσματική προσπάθειά τους να προστατεύουν, τα καταστήματα της Κορίνθου , κατά τα επεισόδια της Δευτέρας. Η ανακοίνωση αναφέρει:
« Σύσσωμος ο Εμπορικός κόσμος και ο Εμπορικός Σύλλογος Κορίνθου ευχαριστούν τους αξιωματικούς της αστυνομίας και τους αστυνομικούς θερμά για τις προσπάθειες που κατέβαλαν ώστε να μην συμβεί το παραμικρό στο εμπορικό κέντρο της πόλεως μας . Πιστεύουμε σήμερα και αύριο με την βοήθεια σας ότι θα ξεπεραστούν τα οποιαδήποτε προβλήματα ,που μπορεί να δημιουργηθούν .»

Δεν υπάρχουν σχόλια: