15.4.09

Για την υποψηφιότητά του στις επόμενες Δημοτικές Εκλογές και τη σύσταση του ψηφοδελτίου του συνδυασμού του, τη δικαίωση για τα όσα ακούγονταν σχετικά με την οικονομική διαχείριση του Δήμου επί της δημαρχίας του, τα έργα στον Δήμο αλλά και το «άνοιγμα» που κάνει προς όλους τους χώρους για συνεργασία και κοινή πορεία μίλησε ο πρώην Δήμαρχος Λουτρακίου-Περαχώρας και νυν Δημοτικός Σύμβουλος κ. Παύλος Παύλου, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην «Η.Κ» πριν από λίγες ημέρες. Ο κ. Παύλου σχολίασε την αμφισβήτηση κάποιων για το αν πραγματικά ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του καθώς και την αντίδραση της κας Μαρίας Πρωοπαππά στο κάλεσμα που της έκανε να συνεργαστεί μαζί του, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε έργα που εκτελεί η νυν Δημοτική Αρχή, στη στάση του Δημάρχου κ. Γιώργου Γκιώνη απέναντι στο πόρισμα των Οικονομικών Επιθεωρητών που δικαιώνει τον κ. Παύλου, επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη να επανέλθει ο δήμος σε «σωστή πορεία», όπως χαρακτηριστικά λέει.

«ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙ
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΕΜΠΛΑΚΩ
ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ»

Σε ό, τι αφορά τη συγκέντρωση που πραγματοποίησε τον Μάρτιο στο Λουτράκι και την αποδοχή της υποψηφιότητάς του από τον κόσμο που παραβρέθηκε εκεί, ο κ. Παύλου είπε:

«Εγώ θεώρησα σωστό να μην ανακοινώσω όπως άλλοι ότι «κατεβαίνω» στον εκλογικό στίβο για μια φορά ακόμα επειδή το αποφάσισα εγώ και κάποιοι συνεργάτες μου. Προτίμησα αυτό να το ανακοινώσω και ταυτόχρονα να ρωτήσω τον κόσμο τον οποίο κάλεσα στη συγκέντρωση στις 22 Μαρτίου στο Πνευματικό Κέντρο, αν κρίνει σκόπιμο κι αν θα μου δώσει την άδεια, αν θέλετε, να εμπλακώ πάλι στις Δημοτικές Εκλογές. Μ’ αυτή την έννοια νομίζω ότι είναι μια πολύ δημοκρατική πράξη, την οποία νομίζω ότι πρέπει να ακολουθούν όλοι αυτοί που θέλουν να «κατέβουν» στον εκλογικό στίβο».

«ΠΩΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ
ΤΟ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟΝ ΕΓΩ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑ
ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΟ ΜΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΩ»

Και συνέχισε λέγοντας:
«Πιστεύω ότι ο κόσμος που ήρθε στη συγκέντρωση ήταν αντιπροσωπευτικός, ακριβώς γιατί δεν είχε προσκληθεί κανείς ιδιαίτερα παρά η πρόσκληση είχε γίνει μέσα από τα ΜΜΕ, μέσα από ανάρτηση αφισών σε όλο τον Δήμο αλλά και με φεϊγβολάν τα οποία κυκλοφόρησαν κι έκαναν γνωστή τη συγκέντρωση πολύ νωρίτερα από την ημέρα που θα γινόταν. Εκεί λοιπόν μετά από τη συζήτηση που έγινε και μετά την ερώτηση δημοσιογράφου αν πρόκειται πάλι να αναμειχθώ με τα πολιτικά θέματα, απηύθυνα το ερώτημα προς τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί, ο οποίος σηκώθηκε όρθιος, χειροκρότησε και ενέκρινε το να εμπλακώ πάλι στη διαδικασία των Δημοτικών Εκλογών. Και βέβαια, αφού τους ευχαρίστησα, έγινε αν θέλετε αποδοχή αυτής της πρότασης. Τώρα, το πώς μερικά έντυπα μετά από αυτή τη συγκέντρωση αμφισβήτησαν κατά πόσον εγώ ανακοίνωσα την κάθοδό μου στις εκλογές, αυτό μόνο οι ίδιοι που το έγραψαν μπορούν να το καταλάβουν. Πραγματικά εκφράζω απορία πώς κάποιοι ερμήνευσαν αυτή την εντύπωση που δημιουργήθηκε σε όλους ότι η αποδοχή ήταν καθολική ότι δεν ανακοίνωσα ότι θα κατέβω κι ότι τον Νοέμβριο θα το αποφασίσω. Πώς τα εφεύραν αυτά δεν μπορώ να καταλάβω.

«ΑΝΟΙΞΑ «ΠΑΡΑΘΥΡΟ»
ΠΡΟΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΕΜΠΛΕΞΟΥΜΕ ΤΟΝ
ΤΟΠΟ ΑΠΟ ΤΗ ΔΥΣΚΟΛΗ ΠΟΡΕΙΑ
ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ»

Εγώ δηλώνω λοιπόν σ’ εσάς ότι έγινε αποδεκτή η πρόταση αυτή και ήδη γίνονται οι ανάλογες επαφές σύμφωνα μ’ αυτά που είπα στη συγκεκριμένη συγκέντρωση. Στη συγκέντρωση αυτή λοιπόν, λόγω του ότι θεωρώ ότι η εποχή είναι εξαιρετικά δύσκολη για τον Δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας λόγω μη καλής πορείας της σημερινής Δημοτικής πλειοψηφίας, άνοιξα ‘παράθυρο’ προς όλες τις δυνάμεις αυτές που ενδιαφέρονται για τα κοινά σήμερα, δηλαδή τους συγκεκριμένους που βρίσκονται στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως τον κ. Πρωτονοτάριο και τον κ. Μίχα, αλλά και σ’ όλους αυτούς που φαίνονται σαν υποψήφιοι Δήμαρχοι, τον κ. Λογοθέτη, τον κ. Πετρίτση, την κα Πρωτοπαππά που ήδη έχει ανακοινώσει ότι θα κατέβει, να υπάρξει μια κοινή πορεία με ένα κοινό πρόγραμμα για να μπορέσουμε να απεμπλέξουμε τον τόπο από μία δύσκολη πορεία στην οποία βρίσκεται.

«ΜΕ ΕΞΕΠΛΗΞΕ Η ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ κ. ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ
ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΜΟΥ»

Έτσι λοιπόν έχω ξεκινήσει τις σχετικές επαφές, αλλά η κα Πρωτοπαππά έβγαλε μία οργισμένη ανακοίνωση, η οποία πραγματικά με εξέπληξε για το ύφος της, όπως εξέπληξε και πάρα πολύ κόσμο. Ήταν πραγματικά μια αναπάντεχη απάντηση από την κα Πρωτοπαππά, την οποία περιμένω να κρίνει ο κόσμος. Δε θέλω να πω τίποτα πάνω σ’ αυτό».

«ΗΤΑΝ ΠΟΛΛΟΙ ΟΙ ΛΟΓΟΙ
ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΣΑΝ
ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
ΣΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ»

Ερωτηθείς για το πόρισμα του Υπουργείου Οικονομικών σε ό, τι αφορά τυχόν οικονομικές ατασθαλίες από την μεριά του και για το κατά πόσο αυτές επηρέασαν το προηγούμενο εκλογικό αποτέλεσμα, ο κ. Παύλου δήλωσε:

«Επί σειρά ετών που ζούμε σ’ αυτόν τον τόπο, ο καθένας ξέρει τον άλλο. Βέβαια την προεκλογική περίοδο οξύνονται τα πράγματα. Δεν πιστεύω όμως ότι αυτό ήταν το κύριο κίνητρο των ψηφοφόρων οι οποίοι προτίμησαν έναν άλλο συνδυασμό, δηλαδή η οικονομική διαχείριση. Όλα όμως επηρεάζουν. Υπάρχουν πολλές συνιστώσες, μία αυτό, μία η λασπολογία που εκτοξεύτηκε από τοπικές εφημερίδες – από τοπική εφημερίδα μάλλον θα πω, μία ήταν – συν το ότι υπήρχε μια δωδεκαετία πίσω μας στην οποία πολλοί σύμβουλοι και εγώ πρώτα απ’ όλα αναλάβαμε κάποιες ευθύνες απέναντι σε μη σωστές συμπεριφορές απέναντι στους δημότες. Έστω κι αν είναι λίγες αυτές, ελάχιστες αν θέλετε, μπορούν να επηρεάσουν και να «κυκλοφορήσουν» στην πόλη. Συν το ότι αυτή όλη η παραπληροφόρηση ήταν πάρα πολύ έντονη την τελευταία τετραετία. Σκεφτείτε ότι ακόμα από τις εκλογές του 2002, το 2005 βγήκε το οριστικό αποτέλεσμα ότι τις εκλογές τις είχαμε κερδίσει εμείς, μετά από την αμφισβήτηση και τον δικαστικό αγώνα που μας έκανε η «Παρέμβαση», ότι δεν ήμασταν εμείς οι νικητές των εκλογών. Όλα αυτά είχαν δημιουργήσει ένα κλίμα. Αυτό το κλίμα λοιπόν, συν ένα αίτημα αλλαγής του κόσμου πλέον μετά από μια δωδεκαετή πορεία συνέτεινε στο να έχουμε το οδυνηρό για μας αποτέλεσμα. Συμφωνούμε για μια αλλαγή αλλά η αλλαγή θα πρέπει να γίνει σωστά και επιλεκτικά. Δεν μπορεί κανείς στο όνομα της αλλαγής να επιλέξει κάποιον για τον οποίο δεν είναι σίγουρος για την πορεία την οποία θα ακολουθήσει. Με την έννοια αυτή λοιπόν κι έχοντας κι εμείς ευθύνη, γιατί η ήττα η δικιά μας περισσότερο «ανέβασε» τον κ. Γκιώνη στη θέση της Δημαρχίας, πιστεύουμε ότι πρέπει να είμαστε εδώ, με τις γνώσεις μας, με την εμπειρία μας, να προχωρήσουμε και να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα αυτή τη στιγμή και να μπορέσουμε να βάλουμε τον τόπο πάλι σε μια οδό ανάπτυξης.»

«ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ
ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ Δ.Ο.Υ.Κ.Α.Λ.Π.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ΚΑΤΙ
ΑΛΛΟ ΘΕΤΙΚΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ»

Αναφερόμενος στην πορεία της νυν Δημοτικής Αρχής, ο κ. Παύλου μεταξύ άλλων μίλησε για το Υδροθεραπευτήριο, το Κολυμβητήριο, τον δεματοποιητή, το λιμάνι και άλλα έργα που διαχειρίζεται ο Δήμος με όχι σωστό, κατά τον ίδιο, τρόπο καθώς και για τη στάση του κ. Γκιώνη απέναντι στο πόρισμα που αφορούσε στην οικονομική διαχείριση του Δήμου επί δημαρχίας κ. Παύλου.

Πιο αναλυτικά είπε:

«Δυστυχώς εγώ δεν βλέπω να κάνει τίποτα σωστά. Αν εξαιρέσει κανείς μια σοβαρή προσπάθεια που γίνεται στο Πνευματικό Κέντρο – κάτι που ομολογώ ότι δεν το περίμενα, αν εξαιρέσει κανείς μια προσπάθεια που γίνεται τώρα στον Δημοτικό Οργανισμό Υγείας και Κοινωνικής Αντίληψης – γιατί είχαμε μια χαμένη διετία δυστυχώς, όταν ήταν Πρόεδρος ο κ. Κοφινάς – από κει και πέρα δεν βλέπω πραγματικά κάτι το θετικό. Δυστυχώς η πορεία της Δημοτικής πλειοψηφίας δεν είναι αυτή που προσδοκούσε ο κόσμος, αρχής γενομένης από την απλή καθημερινότητα, όπου μιλάμε για την καθαριότητα του τόπου, για την εκπροσώπηση του Δήμου σε φορείς, στα Υπουργεία, η δυναμική που θα πρέπει να έχει και η πολιτική επιθετική που θα πρέπει να έχει ο Δήμος, αυτά είναι άγνωστες λέξεις. Συν τα μεγάλα θέματα όπως είναι η μαρίνα, ένα θέμα το οποίο ο κ. Δήμαρχος ο σημερινός το είχε κάνει «σημαία» και μας κατηγορούσε εμάς ότι δεν μπορούσαμε να υλοποιήσουμε ή τουλάχιστον δεν πιέζαμε τα σχετικά Υπουργεία για να υλοποιηθεί το μεγάλο αυτό έργο, συν το ότι κατάφερε μετά από αποφάσεις να έρθουν τα σκουπίδια εννέα Δήμων στον Δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας, έναν τουριστικό Δήμο και δίπλα σε μνημεία αρχαιολογικά, συν το ότι η πορεία των έργων καθυστέρησε και καθυστέρησε συνειδητά για να μπορέσουν να τα έχουν έτοιμα παραμονές των εκλογών. Και η καθυστέρηση αυτή έχει σχέση και με την ποιότητα που η ίδια η Δημοτική Αρχή αποφάσισε των έργων.

ΓΙΑ ΤΟ ΥΔΡΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ
ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ

Και θέλω να μιλήσω για το Υδροθεραπευτήριο, του οποίου αυξάνεται η κατασκευή όσον αφορά τα χρήματα κατά τουλάχιστον 2.000.000-2.500.000 €, ενώ το ίδιο κτίριο γίνεται 700τ.μ. μικρότερο. Αυτό το θεωρώ πάρα πολύ σοβαρό θέμα. Μιλάω επίσης για την τροποποίηση στη Δημοτική Αγορά, που φώναζε (ο Δήμαρχος) ότι το Δημαρχείο δε θα πρέπει να είναι στο κέντρο της πόλης, εντούτοις βάζει κι άλλες Υπηρεσίες και Δημοτική Αγορά ακριβώς απέναντι απ’ τον χώρο του Δημαρχείου, όπου διπλασιάζει το κόστος απ’ αυτό που το είχαμε εμείς. Μιλάω για το Κολυμβητήριο το οποίο καθυστέρησε δύο χρόνια, με αποτέλεσμα να αυξηθεί κατά 2.000.000 € τουλάχιστον η όλη κατασκευή.

ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ

Μιλάω για το ίδιο το λιμάνι, το οποίο δύο χρόνια τώρα δεν μπόρεσε να το προχωρήσει, ενώ έπρεπε να το είχε τελειώσει. Αλλά δεν είναι τόσο αυτό όσο άλλα πολιτικά θέματα. Γιατί δεν είχε προχωρήσει τόσο καιρό αυτό το συγκεκριμένο έργο και κατά πόσον είχαν τη δυνατότητα και την πολιτική πρωτοβουλία να μπορέσουν να βγάλουν όποια εμπόδια προέκυψαν κατά τη διάρκεια της κατασκευής. Μιλάω για τους φοίνικες, όπου μας κατηγγέλθη ότι χάσαμε 100.000 € από τον Δήμο γιατί τους φυτέψαμε προεκλογική περίοδο, εννοώντας τον Σεπτέμβρη του 2006, ενώ δεν ήταν αληθινό αυτό. Κι αυτοί ήρθαν και πλήρωσαν τον εργολάβο – ενώ δεν έπρεπε να τον πληρώσουν . Και φύτεψαν φοίνικες το 2008 κι αυτοί Σεπτέμβριο μήνα, κάτι για το οποίο μας κατηγορούσαν εμάς.
Θέματα υπάρχουν πάρα πολλά. Ένα έργο, η Δημοτική πλειοψηφία, οι αιρετοί που το αποφασίζουν, το σχεδιάζουν , προσπαθούν να βρουν χρήματα και εφόσον τελειώσουν όλες οι διαδικασίες, όταν το φέρουν εις πέρας και δημοπρατηθεί και ο εργολάβος υπογράψει τη σύμβαση, τότε ο αιρετός δεν έχει να κάνει κάτι. Τότε οι μηχανικοί, οι Υπηρεσίες του Δήμου, απλά επιβλέπουν την ορθή κατασκευή του έργου. Αν προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα, όπως προέκυψε με το λιμάνι, τότε με εισήγηση της Υπηρεσίας καλούνται οι αιρετοί, είτε με απόφαση Δημάρχου είτε με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, να λύσουν οποιαδήποτε επιπλοκή προκύψει. Καλό είναι να προβλέπει κανείς να μην προκύπτουν επιπλοκές αλλά στα μεγάλα έργα πάντοτε προκύπτουν. Έτσι λοιπόν, σε ό, τι αφορά το λιμάνι έπρεπε να προβλέψει ότι πιθανώς να προέκυπταν κάποια θέματα, όπως και προέκυψαν. Είναι ένα λιμενικό έργο το οποίο ευρίσκετο σε εξέλιξη, δεν μπορεί κανείς να ελέγξει τους κυματισμούς και τις καιρικές συνθήκες κάθε φορά. Αλλά απ’ τη στιγμή που προέκυψε το θέμα, θα έπρεπε να το είχε λύσει και να μη φτάσει σ’ αυτή την ακραία κατάσταση.

«ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΣΠ’ ΤΟΝ
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΟΤΑΝ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΘΕΙ»

Θέλω να πω λοιπόν ότι το έργο τελειώνει απ’ τον πολιτικό όταν δημοπρατηθεί. Όλα αυτά τα έργα λοιπόν που δημοπρατήθηκαν και πήραν την πορεία τους, απ’ το 2005 άλλα και το 2006 τα περισσότερα, δεν μπορεί κανείς, όσο και να τα καθυστερήσει, να τα βγάλει από τη συνείδηση του κόσμου που τα έβλεπε να υλοποιούνται ή να εξελίσσονται και να προσπαθεί καθυστερώντας τα να τα οικειοποιηθεί και να πει ‘να, τα δικά μου έργα’. Αυτή τη στιγμή λοιπόν από το θέμα παραγωγής έργων της νέας Δημοτικής Αρχής δεν έχω να πω κανένα έργο, εκτός από δύο γήπεδα, τα οποία και αυτά έχει υποσχεθεί το ένα στην Περαχώρα και το άλλο στην περιοχή των Ισθμίων, που μου είπαν ότι έχει ξεκινήσει το γήπεδο στην περιοχή. Από κει και πέρα, ελπίζω η παραγωγή έργων να βγει τώρα, γιατί θέλει οπωσδήποτε και μια προετοιμασία.»

«ΔΙΚΑΙΩΝΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΟΣΑ
ΜΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΑΝ»

Ο κος Παύλου πρόσθεσε:
«Αλλά τα θέματα τα πολιτικά δυστυχώς ο κ. Δήμαρχος δεν τα χειρίζεται σωστά γιατί συνεχίζει να μιλάει με την ίδια τακτική που μιλούσε και προεκλογικά, ή τουλάχιστον δεν μιλά καθόλου όταν σιγά-σιγά αποκαθίσταται η αλήθεια σε όσα ισχυριζόταν προεκλογικά. Εννοώ δηλαδή ότι όταν έφερα εγώ το θέμα στο Δ.Σ. και ανακοίνωσα το αποτέλεσμα των πορισμάτων του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας, που ήταν μια αρκετά μεγάλη έρευνα που έκαναν οι σχετικοί Επιθεωρητές του Υπουργείου και επί μακρόθεν, δεν είναι δυνατόν ο κ. Δήμαρχος, όταν τον ρώτησα γιατί το κρύβατε αυτό από τα τέλη Νοεμβρίου στα συρτάρια σας να λέει ότι ήταν μαζί με άλλα χαρτιά και δεν το πρόσεξε. Αυτά είναι αστεία πράγματα και νομίζω ότι εκθέτουν και τον ίδιο και τον συνδυασμό. Δεν είναι δυνατόν να φεύγουμε μακριά από τις δημοκρατικές διαδικασίες και όπως και ένας Σύμβουλος του είπε, ‘ε θέλει και λίγο λεβεντιά να παραδεχτούμε ότι κάναμε λάθος και όταν ήρθε η δικαίωση δεν το αναγνωρίζεις αλλά το κρύβεις’.

«ΟΙ ΤΟΚΟΙ ΠΟΥ ΠΗΡΕ
Ο ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ 2006
ΗΤΑΝ 128.000 €»

Εν πάει περιπτώσει, για ένα-ένα τα θέματα για τα οποία μας κατηγόρησαν δικαιωνόμαστε, και για το θέμα της μαρίνας και για το θέμα των οικονομικών τάχα ατασθαλιών που υπήρχαν και τη δανειοδότηση, για την οποία μας κατηγόρησαν ότι ο Δήμος δεν είχε οικονομικό υπόβαθρο καθόλου και ήταν πάρα πολύ άσχημη η κατάσταση, ενώ την ίδια στιγμή αποδείχτηκε ότι ο Δήμος είχε όχι μόνο τα 6.000.000 € τα οποία άφησα εγώ όταν αποχώρησα, το οποίο κι αυτό αμφισβήτησε, αλλά ακόμα και οι Ορκωτοί Ελεγκτές οι οποίοι έλεγξαν την τελευταία χρονιά που παρέδωσα εγώ τη Δημαρχία το 2006 είπαν ότι ο Δήμος ήταν πρότυπο ανά την Ελλάδα, σπάνια βρίσκει κανείς τέτοιους Δήμους – αυτά τα είπαν οι Ορκωτοί Ελεγκτές που επί των ημερών του κ. Γκιώνη έλεγξαν. Και θα πω κι ένα χαρακτηριστικό, ότι οι τόκοι μόνο που πήρε ο Δήμος για το έτος 2006 μόνο ήταν πάνω από 128.000 €. Πώς λοιπόν με άδεια ταμεία και χρεωμένο Δήμο παίρνουμε απ’ την τράπεζα 128.000 € σε τόκους; Αυτό και μόνο απαντά στις όποιες ‘κορώνες’ έλεγαν τότε για άδεια ταμεία και δεν ξέρω τι άλλο. Αλλά δεν είναι μόνο η ύπαρξη χρημάτων στο ταμείο. Είναι και η οικονομική διαχείριση όλων αυτών των ετών που ήρθαν οι Οικονομικοί Επιθεωρητές και είπαν ότι ήταν άψογη. Κι αυτό μας κάνει και να καμαρώνουμε και είναι και η απάντησή μας σε όλα αυτά που προεκλογικά ακούστηκαν.»

«ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΔΥΝΑΜΙΚΟ,
ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ»

Ως προς τη σύνθεση του ψηφοδελτίου του συνδυασμού του στις επόμενες εκλογές, ο κ. Παύλου είπε ότι αυτό θα ανανεωθεί αρκετά, με νέους ανθρώπους, ανθρώπους από όλες τις παραγωγικές τάξεις αλλά και ανθρώπους με ιδέες και εμπειρίες, ενώ υπογράμμισε ότι θα είναι αρκετοί αυτοί που θα παραμείνουν και από το προηγούμενο ψηφοδέλτιο, ανεξάρτητα από το αν είχαν ψηφιστεί ή όχι. Παράλληλα εξήγησε και ποιοι είναι οι λόγοι που τον κάνουν να θέλει να παραμείνει στα πολιτικά δρώμενα του τόπου:

«Θα υπάρξει ανανέωση στο ψηφοδέλτιο και ανανέωση δε σημαίνει μόνο ηλικιακή, θα είναι και ηλικιακή αλλά θα υπάρξει και ανανέωση γενικότερα, με άτομα τα οποία έχουν εμπειρία, άτομα που έχουν ιδέες, άτομα που είναι επιστήμονες και όχι μόνο, από όλες τις παραγωγικές τάξεις. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δε θα κρατήσω κι αρκετά άτομα απ’ την προηγούμενη σύνθεση του ψηφοδελτίου, ανεξάρτητα αν είχαν εκλεγεί ή όχι. Πιστεύω ότι θα γίνει ένα δυναμικό ψηφοδέλτιο, πάντοτε ακομμάτιστο – όπως συνήθιζα πάντοτε, πολύ περισσότερο αυτή τη φορά. Πρέπει να μπουν νέα πρόσωπα – και στην ηλικία – γιατί κάποια στιγμή θα πρέπει να παραδώσουμε κι εμείς τη σκυτάλη στους νεότερους για να προχωρήσει με μια πορεία η πόλη, η οποία χρωστάει μέχρι τώρα πολλά στους προηγούμενους Δημάρχους, τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές. Όλοι πιστεύουμε ότι προσπάθησαν και θέλουν όλοι να καταφέρουν να βάλουν κάτι το συν για την πορεία του τόπου.»

«ΑΝ Η ΝΥΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ
ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΛΑ ΕΓΩ ΔΕ
ΘΑ ΕΙΧΑ ΛΟΓΟ ΥΠΑΡΞΗΣ»

Τέλος ο π. Δήμαρχος είπε:
«Εμείς προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε μια κατάσταση που επεβλήθη όπως επεβλήθη και γι’ αυτό δεν πάω σπίτι μου, όπως πολλοί θα ήθελαν. Και δεν είναι ότι δεν «χόρτασα» την εξουσία, όπως θέλουν να λένε, άλλωστε εμείς δεν νιώσαμε ποτέ ούτε εξουσιομανείς ούτε είναι ο σκοπός μας αυτός. Απλά, θέλω να πω ότι πήραμε ένα γερό μάθημα απ’ αυτή την τετραετία που προέκυψε, ίσως το χρειαζόμασταν. Σε μια σοβαρή καμπή που είχε ο Δήμος μετά από 12 χρόνια που προηγήθησαν την εγκατάσταση της υποδομής της οικονομικής του Καζίνο στην περιοχή, των έργων υποδομής που έγιναν αλλά και της ανάπλασης και της ελκυστικότητας πλέον που έχει η πόλη του Λουτρακίου σε σχέση με το παρελθόν, τομείς που έπρεπε ήδη από παλιά χρόνια να έχουμε προχωρήσει πολύ περισσότερο και πάνω στα θέματα της ανάπτυξης τα οποία προετοιμάζαμε – γιατί ανάπτυξης είναι και ο Περιφερειακός της πόλης, ο οποίος τελειώνει, ανάπτυξη είναι η είσοδος της πόλης, ανάπτυξη είναι το Υδροθεραπευτήριο, το Κολυμβητήριο, ακόμα ακόμα και τα σχολεία μπορώ να πω. Κι αυτή η σοβαρή καμπή δυστυχώς συνέπεσε με την αλλαγή της Δημοτικής Αρχής, που αν πραγματικά πήγαινε καλά εγώ δε θα είχα λόγο ύπαρξης, παρά μόνο συμβουλευτικό, αν και εφόσον το χρειάζεται. Είμαι ένας ενεργός πολίτης, που χρόνια πολλά ασχολούμαι με τον Δήμο, έχω γνώση του αντικειμένου, έχω μια πορεία που θα την κρίνει η τοπική ιστορία αν είναι θετική ή αρνητική. Πιστεύω όμως ότι αυτή η σύμπτωση της ανόδου της «Παρέμβασης» με τον κ. Δήμαρχο τον κ. Γκιώνη δεν πάει σωστά τον τόπο. Γι’ αυτό παραμένω, πιστεύοντας ότι συνενώνοντας κάποιες δυνάμεις θα μπορέσουμε να ανατρέψουμε αυτή την πορεία και να οδηγήσουμε την πόλη πάλι και τον Δήμο εκεί που του αρμόζει.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: