16.6.09



Με νέες φωτογραφίες που δείχνουν μία άσχημη εικόνα της πόλης από τα συσσωρευμένα σκουπίδια στους δρόμους και τις γειτονιές της Κορίνθου , επανέρχεται η κα Μάγια Φουργιώτη , μέσα από την ιστοσελίδα της «Κίνησης Πολιτών Δήμου Κορινθίων», στις 12 Ιουνίου . Μάλιστα οι φωτογραφίες, όπως και στην προηγούμενη ανάρτηση, συνοδεύεται από κείμενο.
Η κα Φουργιώτη δίνει και την ονομασία των οδών από όπου τραβήχτηκαν οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε σήμερα ενώ στο σχόλιο της, μεταξύ άλλων, αναφέρει τα εξής:

«Τα απορριμματοφόρα περνούν επιλεκτικά από τους δρόμους….
Είναι φυσιολογικό και αυτονόητο ότι ,σε μια πόλη που μοιάζει με ατέλειωτη ανεξέλεγκτη χωματερή , οι δημότες δρουν επίσης ανεξέλεγκτα.
Και σας ερωτώ Δήμαρχε γιατί δεν εφαρμόζετε τα άρθρα 7, 8 και 12 του Κανονισμού Καθαριότητας που -όπως διατυμπανίζετε- έχει διανεμηθεί στους Κορίνθιους Δημότες;
Από την επιστημονική άποψη Δήμαρχε, όταν βλέπουμε ένα σύστημα να μεταβαίνει στο χάος , ακόμα και μέσα σε αυτό το χάος υπάρχουν ίχνη κάποιας ιδιόμορφης τάξης. Οφείλετε να αναζητήσετε αυτές τις περιοχές, που ονομάζονται "παράθυρα" ή "νησίδες" τάξης. Αυτές οι νησίδες τάξης, που παρεμβάλλονται μέσα στις περιοχές του χάους της πόλης μας είναι σημαντικές και επιβεβαιώνουν τη στενή σχέση ανάμεσα στην τάξη και το χάος.
Φοβάμαι πως η Κόρινθος θα αποτελέσει επικίνδυνη εξαίρεση της παραπάνω νομοτέλειας αν δεν αντιδράσετε άμεσα, υπεύθυνα, λογικά , συλλογικά και συναινετικά για το συμφέρον της πόλης.
Από την πολύπαθη γειτονιά μου»

Μάγια Φουριώτη



Δεν υπάρχουν σχόλια: