7.7.09



Ζήτησαν να καθαρίσουν τις ακτές του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας εθελοντές μαθητές Γυμνασίων από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και φυσικά ο Δήμος ανταποκρίθηκε θετικά σε αυτήν την σημαντική πρωτοβουλία προστασίας του περιβάλλοντος,. Οι μαθητές βρίσκονται στην περιοχή και ζήτησαν από το Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας να παρέχουν εθελοντική εργασία στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού εκπαιδευτικού προγράμματός τους.
Μέχρι τις 2 Ιουλίου έχουν πραγματοποιηθεί δύο δράσεις:
-στις 26 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε ο καθαρισμός της Κρυφής Ακτής Ισθμίων (βλέπε φωτο) από μαθητές και μαθήτριες τριών Γυμνασίων από τις πολιτείες του Τενεσή και του Μιλγουόκι, ενώ
-στις 2 Ιουλίου έγινε ο καθαρισμός της παραλίας Λουτρακίου από μαθητές Γυμνασίου της Καλιφόρνια.
Οι υπηρεσίες του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας διέθεσαν στους μαθητές εξοπλισμό (σακούλες απορριμμάτων, γάντια μίας χρήσης, φορτηγό) και προσωπικό, ενώ στο τέλος της εργασίας προσφέρθηκαν στους μαθητές χυμοί και νερά από τον Δήμο. Ο καθαρισμός των ακτών είναι ενταγμένος σε ένα εκπαιδευτικό περιβαλλοντικό πρόγραμμα που διεξάγεται τα τελευταία 5 χρόνια, ενώ έχουν προγραμματιστεί συνολικά 5 ανάλογες δραστηριότητες που αφορούν καθαρισμούς ακτών και αρχαιολογικών χώρων του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: