11.5.11

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ
ΤΟ Δ.Σ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ
ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΥ


Αποφάσισε να διαμαρτυρηθεί και να
αγωνιστεί κατά της απόφασης της κυβέρνησης να καταργήσει σχολεία της Α/θμιας Εκπ/σης του πρώην Δήμου Στυμφαλίας καθώς και για την κατάργηση του Γυμνασίου και των Λυκειακών Τάξεων Καλλιάνων. Ο λόγος για το Δ.Σ Σικυωνίων που εξέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας και κατά των «απαράδεκτων αλλαγών και μεθοδεύσεων εις βάρος των Σχολείων των Τοπ. Κοινοτήτων Μουλκίου και Αρχ. Σικυώνας», όπως αναφέρει. Επίσης για χθες αποφασίσθηκε να κλείσει το Δημαρχείο της πόλης, συμβολικά.

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρει:

«Κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 6.5.2011, και μετά την ανακοίνωση από τον Πρόεδρο της Δημοσίευσης του ΦΕΚ με αριθ. 440/18. 3.2011 σχετικά με την συγχώνευση – κατάργηση Σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης του Δήμου Σικυωνίων,

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σικυωνίων καταγγέλει την δημοσιευθείσα απόφαση του Υπουργείου Παιδείας – Διά βίου μάθησης και Θρησκευμάτων (ΦΕΚ 440/18.03.2011) και ειδικότερα την κατάργηση των Σχολείων της Α/θμιας Εκπ/σης του πρώην Δήμου Στυμφαλίας καθώς και κατάργηση του Γυμνασίου και των Λυκειακών Τάξεων Καλλιάνων.

Επίσης των απαράδεκτων αλλαγών και μεθοδεύσεων εις βάρος των Σχολείων των Τοπ. Κοινοτήτων Μουλκίου και Αρχ. Σικυώνας.

Επίσης καταγγέλλουμε την δήθεν διαβούλευση που συγκάλυψε προειλημμένες αποφάσεις, ερήμην των Τοπικών Κοινωνιών, της Δημοτικής Αρχής και του συνόλου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σικυωνίων και ουσιαστικά οδήγησε το νεοσύστατο Δημοτικό Συμβούλιο προ ενός πρωτοφανούς ΕΜΠΑΙΓΜΟΥ.

Το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

του ΔΗΜΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

1. Κλείσιμο του Δημαρχείου

την 10. 5. 2011, ημέρα Τρίτη.

2. Συγκρότηση Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, αποτελούμενη από το Σύνολο του Δημοτ. Συμβουλίου και την συμμετοχή σ’ αυτήν αντιπροσώπων των Τοπ. Συμβουλίων και θεσμικών φορέων .

3. Να γίνουν συναντήσεις με τον Υπουργό κ. Μπεγλίτη, με τους Βουλευτές, τον Αντιπεριφερειάρχη και την Ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας με σκοπό την ανατροπή της εκδοθείσας σχετικής απόφασης.

4. Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στα Μ.Μ.Ε.»

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Από την μεριά του ο κ. Χρήστος Ζαχαριάς, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στον Δήμο, τονίζει, μεταξύ άλλων, για το θέμα:

«Τελικά με Π.Δ. που υπογράφηκε στις 18/3/2011 το Υπουργείο Παιδείας καταργεί τα Δημοτικά και το Γυμνάσιο της Δημοτικής Ενότητας Στυμφαλίας και συγχωνεύει τα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία Αρχαίας Σικυώνας και Μουλκίου !!!

Την Παρασκευή 6/5/2011 με πρωτοβουλία όλης της μειοψηφίας συζητήθηκε και πάλι το σοβαρό αυτό θέμα. Άποψη της μείζονος μειοψηφίας ήταν και είναι:

• Πως η πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας με δογματικό τρόπο αδιαφόρησε και δεν έλαβε υπόψη τις ιδιαιτερότητες ούτε και τις προτάσεις των τοπικών κοινωνιών και με τη λογική του Προκρούστη προχώρησε στην κατάργηση των σχολείων.

• Πως ο Δήμαρχος και κάποια μέλη της πλειοψηφίας ίσως γνώριζαν από την αρχή την εξέλιξη αυτή και ίσως να συμφωνούσαν και γι’ αυτό οι κινήσεις τους ήταν υποτονικές και χλιαρές και για την τιμή των όπλων μάλλον.

Ήδη από το δεύτερο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικό με το θέμα πριν από μήνες η Δημοτική μας Παράταξη διαβλέποντας τις δυσμενείς αυτές εξελίξεις είχε προτείνει δυναμικές ενέργειες όπως:

• Συμβολικό κλείσιμο του Δημαρχείου

• Δυναμικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο Κιάτο και Αθήνα σε συνεργασία με φορείς και συλλόγους

• Ενημέρωση, με σκοπό την ενεργοποίηση ,του Κορίνθιου Υπουργού και των βουλευτών του Νομού

• Συνάντηση με την αρμόδια Υφυπουργό Παιδείας, για να πιστεί για το δίκαιο των αιτημάτων μας.

Δυστυχώς στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 6/5/2011 το οποίο δεν θα πραγματοποιούνταν αν δεν το ζητούσαν όλες οι μειοψηφίες και από το οποίο απουσίαζε ο Δήμαρχος, η πλειοψηφία αντί να παραμείνει στην ουσία του θέματος επιχείρησε με φραστικά πυροτεχνήματα να τορπιλίσει τη λήψη απόφασης που θα κατήγγειλε το Υπουργείο για τις ενέργειες του ….

Είναι δικαίωμα ορισμένων συμβούλων της πλειοψηφίας να έχουν επιλέξει για τον εαυτό τους το ρόλο του θεατή και χειροκροτητή. Να πιστεύουν επίσης πως ο ρόλος τους εξαντλείται με την ανάταση του χεριού τους όταν ψηφίζουν και με τα ειρωνικά τους χαμόγελα. Δεν μπορούν όμως να μας στερήσουν το δικαίωμα να ελέγχουμε τις πράξεις ή παραλείψεις της Δημοτικής Αρχής και να προτείνουμε αυτά που πιστεύουμε ως σωστά και ωφέλημα για το Δήμο μας και τους συμπολίτες μας.

Τελικά όμως το κωμικοτραγικό είναι πως ψήφισαν την πρόταση μας που εδώ και καιρό προτείναμε συνεχώς !!!

Επί της ουσίας πιστεύουμε πως έστω και αργά ο Δήμαρχος οφείλει να κινηθεί δυναμικά και αποφασιστικά και στα πλαίσια της τελευταίας απόφασης του Δ.Σ. ώστε να αποτρέψουμε τη δυσμενή αυτή απόφαση. Εμείς ως μείζον μειοψηφία θα είμαστε συμπαραστάτες σε αυτή την προσπάθεια, γιατί πιστεύουμε πως στην παρούσα φάση και με αυτές τις συνθήκες κανένα σχολείο του Δήμου μας δεν πρέπει να κλείσει.»

ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΡ. ΖΑΧΑΡΙΑΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ
ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: