1.6.11



Με μουσική και παιδιά γέμισε το κλειστό γήπεδο μπάσκετ της Κορίνθου το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Μαΐου. Το αθλητικό σωματείο «Παλαίμων» κάλεσε τα παιδιά όλων των τάξεων του δημοτικού σχολείου, από όλα τα δημοτικά σχολεία της Κορίνθου να φτιάξουν μικρές ομάδες για να παίξουν στο Kids Basketball Tournament.
Έτσι δημιουργήθηκαν μικρές ομάδες των τριών ή τεσσάρων παιδιών και πήγαν να αγωνιστούν. Το γήπεδο χωρίστηκε στα δύο και έπαιζαν δύο ομάδες ταυτόχρονα, το λεγόμενο «μονό παιχνίδι».
Τα παιδιά αγωνίστηκαν σκληρά, αλλά έδειχναν να περνούν και καλά. Το ίδιο και οι γονείς τους που τα παρακολουθούσαν από τις κερκίδες του γηπέδου.
Το μικρό πρωτάθλημα διήρκησε δύο ημέρες. Έπαιζαν οι ομάδες από τις ίδιες τάξεις του δημοτικού, αρρένων και θηλέων και η νικήτρια ομάδα έπαιζε με την επόμενη.

«ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΤΟΣΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ»

Στο γήπεδο συναντήσαμε τον κ. Λουζιώτη ο οποίος , εκτός από δημοτικός σύμβουλος Κορινθίων, είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του «Παλαίμωνα». Ο κ. Λουζιώτης, μας είπε:

«Η ομάδα του «Παλαίμωνα» είναι το ιστορικότερο σωματείο σε θέματα μπάσκετ και βόλει. Οι περισσότεροι Κορίνθιοι έκαναν τα πρώτα τους αθλητικά βήματα σε αυτό το σωματείο.
Χθες και σήμερα λοιπόν, η ομάδα του «Παλαίμωνα» με τη βοήθεια του προπονητή μας έκανε έναν αγώνα 3Χ3 για παιδιά του δημοτικού. Χθες (Σάββατο) έγιναν αγώνες μεταξύ παιδιών Α’ και Β’ Δημοτικού και σήμερα (Κυριακή) για τις υπόλοιπες τάξεις.
Είδαμε μικρά παιδιά να ευχαριστιούνται αυτό που κάνουν και να διασκεδάζουν πραγματικά.
Σίγουρα δημιουργήθηκαν κάποια μικροπροβλήματα, αφού δεν περιμέναμε τόσες πολλές συμμετοχές. Ήταν πραγματικά πάρα πολλά τα παιδιά και του «Παλαίμωνα», αλλά και των δημοτικών σχολείων που ανταποκρίθηκαν σε αυτό το κάλεσμα για να έρθουν να παίξουν, να διασκεδάσουν και να περάσουν ευχάριστα μερικές ώρες».

«ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΑΙΣΙΩΝΟΝΤΑΙ
ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ»

Ακόμη ο κ. Λουζιώτης μας είπε:

«Στις πραγματικά δύσκολες περιόδους που περνάει η χώρα μας, αλλά και η νεολαία, από άποψη διαθέσιμων διεξόδων, πιστεύω ότι τέτοιες ενέργειες και τέτοιες κινήσεις πρέπει να πλαισιώνονται και να στηρίζονται από όλους τους φορείς.

«ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ
ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΤΟΥ «ΠΑΛΑΙΜΩΝΑ»
ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ»

Ο «Παλαίμωνας» είναι ένα σωματείο που έχει σαν πρωταρχικό του στόχο να μπορέσει να διασφαλίσει συνθήκες κατάλληλες για να αθληθούν τα παιδιά. Καλεί λοιπόν όλα τα παιδιά να έρθουν στα τμήματά του. Γι’ αυτό το λόγο και μέχρι τις 15 Ιουνίου, οι προπονήσεις στις ακαδημίες του «Παλαίμωνα» είναι δωρεάν για όλα τα παιδιά. Να έρθουν, να δουν αν πραγματικά τους αρέσει και τους ταιριάζει το άθλημα του μπάσκετ. Σήμερα η άθληση είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει οι γονείς να φροντίζουν να δίνουν στα παιδιά.
Γι’ αυτό καλούμε όλη τη νεολαία και τους γονείς να πλαισιώσουν τα τμήματα του «Παλαίμωνα», αλλά και των άλλων αθλητικών σωματείων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Κορίνθου. Ώστε τα παιδιά να αθληθούν σωστά.
Εμείς για το διήμερο αυτό στείλαμε προσκλήσεις στους γυμναστές των δημοτικών σχολείων και ανταποκρίθηκαν όλοι. Έφτιαξαν ομάδες και συμμετείχαν στο τουρνουά μας.
Έτσι κάναμε μίνι πρωταθλήματα ώστε να έχουν τη δυνατότητα να παίξουν όλα τα παιδιά.»
Ο κος Λουζιώτης μας είπε ακόμη πως «αυτό το τουρνουά γίνεται πρώτη χρονιά και προτιθέμεθα να το συνεχίσουμε. Μάλιστα μέσα στα σχέδιά μας είναι να πραγματοποιήσουμε αυτό το πρωτάθλημα και στα ανοιχτά γήπεδα που έχει κατασκευάσει ο Δήμος στα Μπαζώματα του Αγίου Νικολάου.
Είμαι κι εγώ πέρα από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και ένας Κορίνθιος γονιός που θέλει τα παιδιά του να πηγαίνουν στα γήπεδα και να περνούν μερικές ώρες, αφού οι κίνδυνοι είναι εντελώς έξω από αυτά.»

Τ. Καραβούλιας

Δεν υπάρχουν σχόλια: