1.3.10


Το κλίμα στη Δημοτική Αγορά Κορίνθου είναι πολύ βαρύ. Η απόφαση της Δημοτικής Αρχής να γκρεμιστεί το κτίριο της παλιάς αγοράς έχει προκαλέσει ποικίλα συναισθήματα στους καταστηματάρχες και όχι μόνο, με την «ζυγαριά να γέρνει» προς την απογοήτευση αλλά και την οργή γιατί πολλοί ήταν αυτοί που υποστηρίζουν πως δεν ρωτήθηκαν από τη Δημοτική Αρχή για την τύχη του κτιρίου της αγοράς και ότι δεν τους δίνεται αρκετός χρόνος. Επίσης συμφωνούν ότι σε καιρούς οικονομικής ύφεσης τέτοιες κινήσεις είναι καταστροφικές για τα καταστήματα.
Πρόκειται για 22 καταστήματα που έχουν εντελώς αβέβαιο μέλλον.
Οι περισσότεροι καταστηματάρχες είναι μάλλον πικραμένοι από την απόφαση αυτή .
Το κλίμα χαλάει ακόμη περισσότερο γιατί έχει επικρατήσει η φήμη ότι έχουν γίνει συμφωνίες με super markets να εγκατασταθούν στο νέο κτίριο όταν αυτό ανεγερθεί.
Μάλιστα κάποιος από τους καταστηματάρχες της Δημοτικής Αγοράς μας είπε συγκεκριμένα για τους Συμβούλους της πλειοψηφίας: «Που να ξέρουν αυτοί από εμπόριο και αγορά.».
«Δεν πρέπει να «μας πετάξουν στο δρόμο», τονίζουν. Δεν μπορεί , λένε ο Δήμος να έρχεται σε αντιπαράθεση με τόσο πολύ κόσμο.
Επίσης, μέσα στο γενικότερο κλίμα της δυσαρέσκειας που υπάρχει και από άλλους φορείς, υπάρχει η εντύπωση πως ο Δήμος για να δείξει έργο τα ξεκίνησε όλα μαζί (πεζόδρομους, Δημοτική Αγορά).
Από την άλλη μεριά υπάρχει και η άποψη ότι τίποτα δεν είναι τετελεσμένο. Υπάρχει δικαστήριο το Νοέμβριο και άμα αλλάξει η Δημοτική Αρχή μπορεί να αλλάξει και η απόφαση του Δήμου.

Ο ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ

Ρωτήσαμε ορισμένους καταστηματάρχες της Δημοτικής Αγοράς για τον καινούριο πεζόδρομο που περνάει μπροστά από τα καταστήματά τους.
«Ο πεζόδρομος είναι ωραίος, αλλά δεν είναι λειτουργικός. Η κίνηση έχει κόψει αισθητά.», μας είπαν. Εξάλλου όλοι έχουν την ίδια γνώμη, ότι δηλαδή η Δημοτική Αρχή άρχισε ανάποδα. Έπρεπε πρώτα να κάνει μερικά πάρκινγκ κοντά στο κέντρο, να αναδιαρθρώσει τις συγκοινωνίες στα μακρινά τοπικά διαμερίσματα και έπειτα να κάνει τον πεζόδρομο. Αφού πρώτα δώσει στον κόσμο εναλλακτικούς τρόπους πρόσβασης στο κέντρο.
Επίσης υπάρχουν παράπονα, διότι η Δημοτική Αστυνομία περνάει συχνά και κάνει παρατηρήσεις σε όσους βγάζουν εμπορεύματα στον πεζόδρομο.
Μάλιστα κάποιος έμπορος μας είπε ότι θα μπορούσε ο Δήμος να δώσει συγκεκριμένες προδιαγραφές ώστε αυτοί οι πάγκοι να είναι ομοιόμορφοι και να γίνεται κάθε μέρα ένα ωραίο παζάρι στον πεζόδρομο.
Επίσης ακούσαμε πολλές φορές την άποψη ότι ο πεζόδρομος έπρεπε να γίνει δρόμος ήπιας κυκλοφορίας, ώστε να μπορεί να περάσει ένα αυτοκίνητο και να φορτώσει ψώνια.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΟΡΚΑΣ-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ :

«ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΤΙΡΙΟ- ΚΟΣΜΗΜΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ»

Ρωτήσαμε και τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου κον Θανάση Κόρκα να μας πει την γνώμη του για την Δημοτική αγορά :

«Εμείς θέλουμε είτε γίνει ανάπλαση είτε κάτι άλλο, η Δημοτική Αγορά της Κορίνθου να παραμείνει στο ίδιο αντικείμενο, δηλαδή σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε την ανέγερση ενός κτιρίου τύπου Mall. Θέλουμε ένα κτίριο που θα ακολουθεί αρχιτεκτονικά το νεοκλασικό στυλ και όχι ένα γυάλινο κτίριο. Θέλουμε ένα κτίριο που θα το ζηλέψουν και θα το αντιγράψουν οι άλλες πόλεις.
Επίσης πρέπει να παραμείνουν στο κτίριο όποια μορφή και αν πάρει αυτό οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται και σήμερα στο υπάρχον κτίριο της Δημοτικής Αγοράς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: