16.5.11


Σε καλό δρόμο βρίσκονται δύο σημαντικά θέματα που αφορούν τον γειτονικό δήμο Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων. Το ένα βέβαια αφορά την διοργάνωση του φετινού Ράλλυ Ακρόπολις που θα γίνει 16- 19 Ιουνίου στο Λουτράκι και το άλλο την προώθηση της δημιουργίας Σχολής τουριστικών επαγγελμάτων.
Συγκεκριμμένα την Τρίτη 10 Μαΐου πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου, όλων των αρμοδίων τουριστικών φορέων του Δήμου και του προέδρου του Ο.Τ.Ε.Κ ( Οργανισμού τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης) κ. Λοΐζου Σορωνιάτη. Η συνάντηση έγινε στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, ενώ στην συζήτηση επίσης παρευρέθησαν, ο τέως Δήμαρχος επικεφαλής του συνδυασμού ΄΄ Παρέμβαση Πολιτών ΄΄ και νυν δημοτικός σύμβουλος Γεώργιος Γκιώνης, όπως και ο επικεφαλής του συνδυασμού ΄΄Συνένωση Προόδου – Νέα πορεία ΄΄ και νυν δημοτικός σύμβουλος, Γιώργος Πετρίτσης Τα θέματα που συζήτησαν αφορούσε την δημιουργία Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων στο Λουτράκι αλλά και στην τουριστική εκπαίδευση γενικότερα, καθώς και στις θεσμικές αλλαγές στον ευρύτερο χώρο της εκπαίδευσης που προωθεί η νέα Διοίκηση του ΟΤΕΚ. Συγκεκριμένα, συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν:•Στην εξεύρεση κατάλληλου κτηρίου στο Λουτράκι για την ίδρυση της τουριστικής σχολής. •Ποιες ειδικότητες(τμήματα) θα πρέπει να ενταχθούν στη τουριστική σχολή Λουτρακίου.•Στις δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης των σχολών και στην αναγνώριση και καταξίωση τους στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.•Σε θέματα του Εκπαιδευτικού Προσωπικού.•Στην ανάγκη για αναβάθμιση των Σχολών και εκσυγχρονισμό του τρόπου λειτουργίας τους ώστε να προσελκύουν περισσότερους σπουδαστές αλλά και καθηγητές ανώτερων βαθμίδων.
Κώστας Λογοθέτης:
«Κάναμε μια πολύσημαντική αρχή»
Από τον Δήμο τονίστηκε πως η συζήτηση έγινε σε εξαιρετικά δημιουργικό κλίμα, ενώ κατατέθηκαν απόψεις και προτάσεις από όλους του φορείς, ενώ ο δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης επισήμανε ότι αυτή η συνάντηση είναι πολύ σημαντική και «θα πρέπει με την ίδια ένταση να συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας για να κάνουμε πραγματικότητα την ίδρυση της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων στο Λουτράκι που είναι κατά γενική ομολογία απαραίτητη για τον δήμο μας».Και επεσήμανε: «Κάναμε μια πολύ σημαντική αρχή, διεκδικώντας την υλοποίηση μιας δέσμευσης, μιας αναμφισβήτητης ανάγκης για το Λουτράκι. Συνεχίζουμε με μεγαλύτερη ένταση τις προσπάθειές μας, με σχέδιο και οργάνωση ώστε αυτή η διεκδίκηση να γίνει κατάκτηση για το νέο Δήμο».
Από την πλευρά του Ο.Τ.Ε.Κ τονίστηκε πως πεποίθηση είναι πως σίγουρα θα βρεθεί η πιο κατάλληλη λύση για το Λουτράκι.
Ο κ. Σορωνιάτης έκανε συνοπτική περιγραφή του σχεδιασμού λειτουργίας των Σχολών και εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον τους, τόνισε μάλιστα ότι σημαντική πολιτική της νέας Διοίκησης είναι η εκπαιδευτική εξωστρέφεια.
16- 19 ΙΟΥΝΙΟΥ ΤΟ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ
Εν τω μεταξύ την περασμένη Παρασκευή έγινε συνάντηση μεταξύ της επιτροπής συντονισμού για το ράλλυ Ακρόπολις του δήμου που αποτελείται από τον αντιδήμαρχο Δέδε Γεώργιο, τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Μπάκο Γεώργιο, το μέλος Θωμαΐδη Πέτρο και τους υπευθύνους για την οργάνωση και την διοργάνωση του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλλυ Ακρόπολις, Παύλο Αθανασούλα (οργανωτή), Ανίτα Πασαλή (αλυτάρχη) και Χατζημιχάλη Αντώνη (Υπεύθυνος διαδρομής)
Στην συζήτηση έλαβε επίσης μέρος ο Δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης και ο Αντιδήμαρχος καθαριότητος Μουζάκης Αθανάσιος. Στην πολύ εποικοδομητική συζήτηση, αναπτύχθηκαν λεπτομερώς όλα τα θέματα που αφορούν στην άψογη οργάνωση του ράλλυ στην Λουτρόπολη το οποίο θα πραγματοποιηθεί από 16 έως 19 Ιουνίου.
Κώστας Λογοθέτης:
«Είναι μεγάλη τιμή για τον δήμο μαςνα φιλοξενεί το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Ράλλυ Ακρόπολις»
Ο Δήμαρχος σε δηλώσεις του τόνισε ότι είναι μεγάλη τιμή για τον δήμο του να φιλοξενεί το παγκόσμιο πρωτάθλημα του ράλλυ Ακρόπολις και ανέφερε ότι όλοι οι επισκέπτες μας θα έχουν την ευκαιρία, όχι μόνο να παρακολουθήσουν το ράλλυ από κοντά αλλά και να απολαύσουν τα υπέροχα φυσικά και αρχαιολογικά μέρη του τόπου μας καθώς η φύση είναι πολύ γενναιόδωρη στον δήμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: