23.5.08


Ένα πυροσβεστικό όχημα παρέλαβε την Τετάρτη το πρωί 21 Μαΐου από την Mazda, σε ειδική τελετή στο Ζάππειο Μέγαρο ο δήμος Σαρωνικού , παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλου. Συνολικά μοιράστηκαν 35 πυροσβεστικά οχήματα σε δήμους και Κοινότητες σε όλη την Ελλάδα , ένα εκ των οποίων θα ενισχύσει την πυροσβεστική δύναμη του δήμου Σαρωνικού εν όψει καλοκαιριού. Εμφανώς ικανοποιημένος ο Δήμαρχος κ. Σωκράτης Τόγιας αναφέρθηκε στο θέμα αυτό και τόνισε ότι στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς η επέμβαση να είναι άμεση και αποτελεσματική. Για το λόγο αυτό μάλιστα όπως τόνισε Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος θα είναι στην πρώτη γραμμή. Συγκεκριμένα μάς είπε:

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΤΟΓΙΑΣ
Δήμαρχος Σαρωνικού

«ΤΑ ΠΡΩΤΑ 500 ΚΙΛΑ ΝΕΡΟ
ΕΙΝΑΙ ΤΟ Α ΚΑΙ ΤΟ Ω ΣΤΗΝ
ΚΑΤΑΣΒΕΣΗ ΤΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ»

«Οπωσδήποτε η προμήθεια αυτού του πυροσβεστικού οχήματος ενισχύει το δήμο μας πάρα πολύ , με την έννοια ότι "η πρώτη σφαίρα είναι αυτή που κερδίζει τον πόλεμο".
Ο δήμος Σαρωνικού μέχρι τώρα δεν είχε τίποτα. Πριν από 10 ημέρες πήραμε ένα παλιό πυροσβεστικό όχημα το οποίο έχουμε στείλει για συντήρηση. Την Τετάρτη το πρωί πήραμε λοιπόν το νέο πυροσβεστικό όχημα , που έχει στόχο να μπορέσουμε σε περίπτωση πυρκαγιάς να έχουμε άμεση επέμβαση από την πρώτη κιόλας στιγμή.
Διότι τα πρώτα 500 κιλά νερό είναι το Α και το Ω στην κατάσβεση της πυρκαγιάς».

«ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΕΠΙ ΠΟΔΟΣ»

Ερωτηθείς δε αν θα υπάρχει προσωπικό του δήμου σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, τόνισε:

«Θα υπάρχουν άτομα και πρώτα απ’ όλα θα υπάρχει ο δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος, γιατί μέχρι να έρθει ο οδηγός του πυροσβεστικού οχήματος , ο Δήμαρχος θα είναι ήδη στη φωτιά.
Ελπίζουμε βέβαια να μην έχουμε φωτιές, στόχος μας είναι όμως σε περίπτωση που εκδηλωθεί πυρκαγιά η ταχύτητα μας να είναι τέτοια που να μην επιτρέψει στη φωτιά να επεκταθεί.
Για αυτό άλλωστε σας λέω , ότι δεν θα περιμένω τον οδηγό , αν χρειαστεί , αλλά θα τρέξω εγώ να ρίξω τα πρώτα 500 κιλά νερό».

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ
ΆΜΕΣΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

- Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΩ
ΑΠΟ ΤΑ MAZDA BT-50

Σε σχετικό δελτίο Τύπου της Mazda στην ιστοσελίδα της , αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού, η Mazda και η ΕΛΜΑ ΑΕΒΕΑ αποφάσισαν από κοινού να κάνουν δωρεά 35 πυροσβεστικών οχημάτων άμεσης επέμβασης σε δήμους και κοινότητες της Ελλάδας. Η επίσημη τελετή παράδοσης των οχημάτων πραγματοποιήθηκε σε ειδική εκδήλωση στην Αθήνα, στο Ζάππειο Μέγαρο, την Τετάρτη 21 Μαΐου 2008.
Τα πυροσβεστικά οχήματα Mazda BT-50 άμεσης επέμβασης έχουν εξοπλιστεί από την ΕΛΒΑΤ ΑΕΒΕ, μέλος του Ομίλου Επιχειρήσεων Κορτέση, με ειδικό εξοπλισμό πυρόσβεσης. Η εταιρία ΕΛΒΑΤ δραστηριοποιείται στην εισαγωγή, διανομή και εμπόριο βιομηχανικών μηχανημάτων όπως γεννήτριες, αντλίες, μηχανές κτλ. αλλά και οχημάτων πολλαπλών χρήσεων.
Στα οχήματα έχει τοποθετηθεί το αυτόνομο πυροσβεστικό συγκρότημα STΜ 800013 που είναι σχεδιασμένο για τοποθέτηση σε καρότσα φορτηγού οχήματος τύπου pick-up, ωφέλιμου φορτίου 1 τόνου, όπως το Mazda ΒΤ-50. Tο αυτόνομο πυροσβεστικό συγκρότημα STΜ 800013 αποτελείται από το πλαίσιο, κατασκευασμένο από ηλεκτροσυγκολλημένο μορφοσίδηρο “Π”, την αντλία πυρόσβεσης , τον μονοκύλινδρο αερόψυκτο βενζινοκινητήρα και τα παρελκόμενα πυρόσβεσης….
Οι πυροσβεστικές μονάδες άμεσης επέμβασης χρησιμοποιούνται αρκετά χρόνια απο Δήμους και Κοινότητες για δασικές εκτάσεις και αγρόκηπους στην Ελλάδα. Η Mazda και η ΕΛΜΑ ΑΕΒΕΑ έχουν παραδώσει περισσότερα από 100 φορτηγά Mazda με πυροσβεστικές υπερκατασκευές τα τελευταία τέσσερα χρόνια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: