2.5.08

ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΕΣΤΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΗΣ
Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΝΤΙΓΚΙΡΛΑΚΗΣ:
Αντιδήμαρχος

«ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ Η ΙΣΟΡΡΟΠΗ
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ»
Η ανάπτυξη του δήμου, τα έργα υποδομής, οι αναπλάσεις των δημοτικών διαμερισμάτων και της πόλης της Κορίνθου αλλά και πολλά ακόμα σημαντικά έργα, αποτελούν για τη Δημοτική Αρχή Κορινθίων πρωταρχικό στόχο, και αυτή τη χρονιά. Τα έργα υποδομής βρίσκονται σε πρώτο πλάνο καθώς επίσης και η προσπάθεια για ισόρροπη ανάπτυξη του δήμου.
Όλα τα έργα που προγραμματίζονται , δημοπρατούνται και υλοποιούνται έρχονται να δώσουν μια άλλη πνοή στο δήμο.
Ήδη αυτή την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη , εργολαβία που αφορά ασφαλτοστρώσεις μέσα στην Κόρινθο. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο 15νθήμερο αναβαθμίζοντας το κέντρο της πόλης.
Για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, ο Αντιδήμαρχος Κορινθίων κ. Χαράλαμπος Ντιγκιρλάκης , μας είπε:

«ΣΤΗ ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ
Η ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΣΤΙΣ
ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ»

«Βρίσκεται σε εξέλιξη μια εργολαβία που αφορά ασφαλτοστρώσεις μέσα στην Κόρινθο , η οποία είναι στη φάση της τελικής ολοκλήρωσης.
Το έργο αφορά σε διάφορους δρόμους μέσα στην πόλη της Κορίνθου οι οποίοι γίνονται από την αρχή, όπως η Πειρήνης, ο Συνοικισμός , η Καλλιθέα , κάποιοι δρόμοι στην περιοχή Κανταρέ, κλπ
Το κομμάτι αυτό που αφορά στις ασφαλτοστρώσεις μέσα στις επόμενες 15 ημέρες θα έχει ολοκληρωθεί».

«ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΦΛΟΙΣΒΟΥ»

«Από κει και πέρα είναι σε εξέλιξη ο Φλοίσβος ο οποίος ουσιαστικά ολοκληρώνεται.
Την Τρίτη του Πάσχα δημοπρατήθηκε το δεύτερο μέρος της πλατείας που περιλαμβάνει την ολοκλήρωση των εργασιών. Γιατί στο Φλοίσβο είχε δημοπρατηθεί ένα έργο το οποίο σε σχέση με τη μελέτη υπολειπότανε σε ποσότητες.
Η μελέτη προέβλεπε για παράδειγμα ότι για να ολοκληρωθούν οι δαπεδοστρώσεις απαιτούνται 4 περίπου στρέμματα και είχαν δημοπρατηθεί τα 3.200.
Είχαν δημοπρατηθεί τα σιντριβάνια για παράδειγμα αλλά ουσιαστικά δεν είχε δημοπρατηθεί τίποτα από μηχανολογικό εξοπλισμό.
Αυτά λοιπόν δημοπρατήθηκαν την Τρίτη του Πάσχα. Με αυτή τη δημοπράτηση μπαίνουμε στην τελική ευθεία ώστε να είμαστε έτοιμοι στο τέλος του καλοκαιριού».

Ερωτηθείς για το τμήμα της πλατείας που ήδη έχει αποδοθεί στους Κορίνθιους μας είπε:

«Το τμήμα αυτό ακόμα και σήμερα που μιλάμε δεν είναι ακόμα ολοκληρωμένο. Υπάρχουν ακόμα κάποιες λεπτομέρειες που χρειάζεται να γίνουν, που αφορούν κάποια ηλεκτρομηχανολογικά σε κάποια παρτέρια ,κλπ
«Φάγαμε» πολύ γκρίνια για την μελέτη (το πράσινο κλπ) αλλά πιστεύω ότι η εικόνα είναι τελικά ικανοποιητική.
Άλλωστε δεν υπήρχε περισσότερο πράσινο στην πλατεία.
Ουσιαστικά αναπλάσαμε τους κοινόχρηστους χώρους και εκεί που υπήρχαν πλάκες κάτω, έγιναν δαπεδοστρώσεις».

«ΕΓΙΝΑΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΕ 14 ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ»

Και πρόσθεσε:

«Επίσης ολοκληρώθηκε μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα μια εργολαβία που είχαμε για την ανάπλαση των παιδικών χαρών .
Συγκεκριμένα έγιναν παρεμβάσεις σε 14 παιδικές χαρές, στην έδρα του δήμου και στα δημοτικά διαμερίσματα. Σε πολλές από αυτές έγιναν και δαπεδοστρώσεις από το ειδικό υλικό που χρησιμοποιείται στις σύγχρονες παιδικές χαρές, ήτοι από καουτσούκ για να μην χτυπάνε τα παιδιά. Τα δε όργανα των παιδικών χαρών είναι όλα σύμφωνα με τις σύγχρονες προδιαγραφές».

«ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΤΗΣ
ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ ΣΤΟ ΣΟΛΩΜΟ»

Ο κ. Ντιγκιρλάκης αναφέρθηκε και στα έργα που αφορούν στα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου:

«Από κει και πέρα είναι σε εξέλιξη η ολοκλήρωση της παιδικής χαράς στο Σολωμό, στην οποία παιδική χαρά ουσιαστικά δημοπρατήσαμε μέσα στο έργο και την δημιουργία ενός μικρού αναψυκτηρίου, γιατί δεν υπήρχε σημείο αναφοράς στο Σολωμό. Υπήρχε μια παιδική χαρά την οποία την βρήκαμε εμείς και την είχαμε συναντήσει σε 6 συνεχόμενα Τεχνικά Προγράμματα που έβαζαν από λίγο και ουσιαστικά δεν τελείωνε ποτέ.
Εμείς λοιπόν μαζέψαμε το τι είχε μείνει , μαζέψαμε ένα κόστος που χρειάζεται για να κατασκευαστεί το τουριστικό περίπτερο και το δημοπρατήσαμε μια και έξω , για να ολοκληρωθεί και να αποδοθεί στον κόσμο».

ΠΛΑΚΟΣΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟ

«Στην Αρχαία Κόρινθο έχει ξεκινήσει το κομμάτι της εργολαβίας που αφορά την πλακόστρωση από το δρόμο που ήδη έχει δημιουργηθεί στην πλατεία , μέχρι το πάρκινγκ της Αρχαίας Κορίνθου.
Έχει επίσης δημοπρατηθεί η ράμπα που αφορά στην φορτοεκφόρτωση των απορριμμάτων ανακύκλωσης».

«ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙΝΟΥΡΙΩΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ
ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ»

Σε ότι αφορά στην κατασκευή καινούριων πεζοδρομίων στην Κόρινθο , σημείωσε:

«Είχε δημοπρατηθεί και έγινε το συμφωνητικό για την κατασκευή καινούριων πεζοδρομίων στο κέντρο της πόλης. Ανάπλαση σε δύο – τρία υπάρχοντα και σε πέντε βασικά που είναι ένα στην Ποσειδωνία , ένα στην είσοδο της πόλης από τον Προαστιακό μέχρι και το γήπεδο, ένα στην οδό Έβρου στον Συνοικισμό και στην οδό Καλλιθέας.
Το έργο αυτό θα προβλέπει ηλεκτροφωτισμό , πράσινο , δίκτυα ύδρευσης και καινούρια δίκτυα φωτισμού και φωτιστικά .
Έγινε το συμφωνητικό και θα ξεκινήσει στο επόμενο διάστημα το έργο» .


«ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ
ΧΩΡΟΥ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΤΗΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑΣ»

Ακολούθως τόνισε:

«Επίσης έχει δημοπρατηθεί και θα ξεκινήσει τώρα να γίνει το συμφωνητικό με τον ανάδοχο εργολάβο , η ανάπλαση του περιβάλλοντα χώρου στο Πνευματικό Κέντρο της Ξυλοκέριζας . Αυτά είναι τα έργα που αυτή τη στιγμή «τρέχουν», συμπεριλαμβανομένων βεβαίως και των θεμάτων της καθημερινότητας .

«Η ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ
ΑΡΧΗΣ ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ»

Όπως χαρακτηριστικά μας είπε ο Αντιδήμαρχος κ. Χαράλαμπος Ντιγκιρλάκης , η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να ρίχνει το βάρος της στα έργα και τα επόμενα δύο χρόνια:

«Γενικά το βάρος της Δημοτικής Αρχής πέφτει στα έργα υποδομών. Και τα δυο επόμενα χρόνια η προσοχή θα επικεντρωθεί στα έργα υποδομών.
Στόχος μας είμαι η ισόρροπη ανάπτυξη του δήμου. Το έργο που γίνεται από την Δημοτική Αρχή αφορά σε όλη την περιφέρεια του δήμου. Αν δείτε τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη θα δείτε πραγματικά ότι σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα υπάρχει και κάτι το οποίο «τρέχει».

Ερωτηθείς αν τα έργα τα θα ολοκληρωθούν μέσα στους επόμενους μήνες, μας είπε:
«Στόχος μας είναι μέσα στο καλοκαίρι , το αργότερο αρχές Σεπτέμβρη να έχουν ολοκληρωθεί όλα τα έργα που προανέφερα. Για αυτό και προσπαθούμε να τελειώνουμε όποιο έργο είναι σε εξέλιξη πριν προχωρήσουμε παρακάτω ώστε να μην υπάρχει όχληση στους κατοίκους και τους εμπόρους , τουλάχιστον για μεγάλο χρονικό διάστημα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: