13.5.08

Το πρόβλημα της λειψυδρίας εντείνεται όσο πλησιάζει το καλοκαίρι προβληματίζοντας τους δήμους του νομού μας. Τα προβλήματα στις περισσότερες περιοχές είναι ορατά ιδιαίτερα , στους παραλιακούς δήμους, όπου η στάθμη του υδροφόρου ορίζοντα έχει μειωθεί σημαντικά. Οι αποφάσεις λήψης περιοριστικών μέτρων από τα Δημοτικά Συμβούλια έρχονται να επιβεβαιώσουν το πρόβλημα και να καταστήσουν βέβαιο πως αν δεν υπάρξει ευαισθητοποίηση από την πλευρά των πολιτών και δεν περιοριστεί η αλόγιστη χρήση νερού , τα προβλήματα και οι διακοπές στην υδροδότηση μέσα στο καλοκαίρι θα είναι αναπόφευκτα. . Η κατάσταση στην Κορινθία παραμένει ανησυχητική, αφού όλα δείχνουν ότι το φετινό καλοκαίρι δεν θα είναι εύκολο. Ήδη αρκετές περιοχές αντιμετωπίζουν προβλήματα, που οι ελάχιστες βροχοπτώσεις του χειμώνα και της άνοιξης δεν κατόρθωσαν να καλύψουν. Ωστόσο οι δήμοι αναζητούν λύσεις ώστε να μην βρεθούν εν μέσω τουριστικής περιόδου χωρίς νερό ή ακόμα περισσότερο να μην αφήσουν τους λουόμενους στις παραλίες χωρίς νερό, κλείνοντας τις ντουζιέρες .
Το πρόβλημα είναι μείζον , όπως είπε σε πρόσφατες δηλώσεις του στην εφημερίδα μας ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Σικυωνίων κ. Δημήτρης Γεωργούσης, επισημαίνοντας αφενός ότι το Κάτω Διμηνιό έχει καλυφθεί πλήρως όσον αφορά στην επάρκεια νερού, τονίζοντας δε ότι οι ντουζιέρες φέτος θα παραμείνουν κλειστές. Όπως εξήγησε ο κ. Γεωργούσης , οι ντουζιέρες έκλεισαν και πέρυσι αφού διαπιστώθηκε ότι γίνεται μεγάλη κατανάλωση την στιγμή μάλιστα που δεν υπήρχε επάρκεια .
Φέτος , όπως είπε οι ντουζιέρες θα μείνουν κλειστές ευθύς εξαρχής , δεδομένου ότι είναι μια ακόμα πιο δύσκολη χρονιά.
Σαφής και κατηγορηματικός δήλωσε ότι οι ντουζιέρες στην παραλία του Κιάτου με τους μετρητές που τοποθετήθηκαν πέρυσι αποδείχτηκε ότι καταναλώνουν γύρω στα 60 κυβικά την ώρα, επί 24ωρης βάσης γεγονός που όπως επεσήμανε, στην πράξη σημαίνει και μεγάλο κόστος αλλά και τρομακτική σπατάλη.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ
κ. ΠΑΝΟΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΤΟΝΙΣΕ ΟΤΙ
ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΕΥΑΣ ΘΑ
ΕΞΕΤΑΣΤΕΙ ΚΑΘΕ ΔΥΝΑΤΗ ΛΥΣΗ
ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΝΤΟΥΖΙΕΡΕΣ

Ερωτηθείς για το ίδιο θέμα ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Πάνος Κωστόπουλος , τόνισε ότι σε συνεργασία με την ΔΕΥΑΣ θα εξεταστεί κάθε δυνατή λύση ώστε να μην κλείσουν οι ντουζιέρες. Και εξήγησε:

«Θα φροντίσουμε με κάποιο αρδευτικό πηγάδι που υπάρχει στο Αλσύλλιο του Κάτω Διμηνιού, αφού ελέγξουμε φυσικά την ποιότητα του νερού, να δουλέψουν κανονικά οι ντουζιέρες.
Αυτό θα γίνει σε συνεργασία με την ΔΕΥΑΣ , με το Τμήμα Περιβάλλοντος που έχει την αρμοδιότητα για την καθαριότητα και χειρίζεται το πρόγραμμα για την Γαλάζια Σημαία στην περιοχή αυτή, αλλά φυσικά με την συνεργασία με την νέα Διεύθυνση που έχει ενοικιάσει το κατάστημα – αναψυκτήριο του δήμου μας».

«ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ
ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΥ»

Ο κ. Κωστόπουλος αναφέρθηκε επίσης στο σχεδιασμό που υπάρχει φέτος στα θέματα Καθαριότητας και Πρασίνου τονίζοντας ότι η προσοχή εντείνεται με στόχο την αισθητική αναβάθμιση του δήμου και δη την καλύτερη εικόνα στον τομέα της καθαριότητας. Συγκεκριμένα είπε:

«Όπως είχαμε υποσχεθεί και στην αρχή της χρονιά φέτος γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια από την Υπηρεσία Περιβάλλοντος και Πρασίνου. Έχουμε βελτιωθεί σημαντικά και στα ζητήματα καθαριότητας και στα ζητήματα πρασίνου. Ο δήμος έχει περισσότερο προσωπικό από ότι είχε πέρυσι. Θα έχουμε και καινούργια μηχανήματα . Ήδη το Τμήμα Περιβάλλοντος σε λίγες μέρες θα έχει στην κατοχή του κάποια μικρά αυτοκίνητα , τα οποία έχουν γίνει δωρεά και θα πάρουν άδεια κυκλοφορίας αυτές τις ημέρες.

«ΔΗΜΟΠΡΑΤΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ
ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΤΣΑΠΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΥ
ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ»

Σε λίγες ημέρες δε., δημοπρατείται και το δεύτερο μηχάνημα GSP- τσάπα του δήμου που θα βοηθήσει σημαντικά το Τμήμα περιβάλλοντος στον καθαρισμό κάποιων οικοπέδων και κάποιων κοινοχρήστων χώρων , τόσο στην έδρα του δήμου αλλά και στα δημοτικά διαμερίσματα και αναμένονται και άλλα οχήματα τα οποία έχουν δρομολογηθεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: