16.5.08

Το πρόβλημα της λειψυδρίας στην Κορινθία είναι πια υπαρκτό, όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές στην εφημερίδα μας, αφού τα αποθέματα έχουν μειωθεί επικίνδυνα. Ο υδροφόρος ορίζοντας εμφανίζεται αδύναμος να καλύψει πλέον τις υδρευτικές ανάγκες των παραλιακών δήμων του νομού μας. Η αγωνία είναι έκδηλη και στο δήμο Άσσου- Λεχαίου που από το χειμώνα έχει προσπαθήσει να ευαισθητοποιήσει τους κατοίκους ώστε να μην κάνουν άσκοπη χρήση του πολύτιμου αυτού αγαθού .
Η ανάγκη για οικονομία του νερού είναι επιβεβλημένη, επισήμανε στην εφημερίδα μας ο Δήμαρχος Άσσου – Λεχαίου κ. Χαράλαμπος Καμπούρης κάνοντας ωστόσο σαφές ότι ο κόσμος δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει το ακριβές μέγεθος του προβλήματος όσο τρέχει στις βρύσες νερό .
Επιπλέον τόνισε την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής στο τομέα της καθαριότητας προκειμένου να βελτιώσει την αισθητική εικόνα του δήμου και αναφέρθηκε για μια ακόμα φορά στο μείζον πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών. Συγκεκριμένα μας είπε:

«ΈΧΟΥΜΕ ΣΤΕΙΛΕΙ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΔΙΟΤΙ ΔΙΑΦΑΙΝΟΝΤΑΝ
ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΔΡΕΥΣΗ»

«Έχουμε στείλει ειδοποιήσεις από το χειμώνα διότι διαφαίνονταν ότι θα είχαμε προβλήματα με την ύδρευση. Έχουμε ενημερώσει λοιπόν εγκαίρως τους συνδημότες μας να περιορίσουν στο μέτρο του δυνατού την χρήση του νερού γιατί δεν υπάρχει πλέον νερό για σπατάλες.
Πιστεύω ότι πρέπει και στη συνέχεια με ανακοινώσεις που θα δοθούν και στα σχολεία να μπορέσουμε να πείσουμε τον κόσμο. Κι αυτό διότι πιστεύω ότι τα πρόστιμα δεν μπορούν να φέρουν αποτέλεσμα αν δεν κατανοήσει ο κόσμος το μέγεθος του προβλήματος.
Δεν υπάρχουν άλλωστε οι ελεγκτικοί μηχανισμοί ώστε να μπορούμε να ελέγχουμε το κάθε σπίτι. Στόχος μας είναι να πείσουμε τους δημότες μας να περιορίσουν την χρήση του νερού».

«ΟΣΟ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ
ΝΕΡΟ, ΔΕΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ»

Και τόνισε:

«Η αλήθεια είναι βέβαια , ότι ο κόσμος όσο βλέπει ότι υπάρχει νερό, δεν ευαισθητοποιείται ιδιαίτερα. Όταν όμως αρχίσουν κάποια περιοριστικά μέτρα και πιθανώς να έχουμε και περικοπές νερού , τότε πιστεύω ότι θα γίνει κατανοητό το πρόβλημα από όλους.
Ήδη την περίοδο των εορτών του Πάσχα και την Πρωτομαγιά είχαμε τα πρώτα προβλήματα γιατί έχουν πέσει οι αποδόσεις των γεωτρήσεων και των δημοτικών αλλά και των ιδιωτικών που χρησιμοποιεί ο δήμος.
Βέβαια δεν υπήρχαν διακοπές νερού. Όταν διαπιστώναμε ότι είχε μειωθεί κάπου η πίεση του νερού και κάποιες περιοχές δεν είχαν , βοηθούσαμε με κάποια ιδιωτική γεώτρηση».

ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΠΑΓΚΑΚΙΑ ΚΑΙ ΚΑΔΟΙ
ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ

Ερωτηθείς για την εικόνα που παρουσιάζει ο δήμος στο τομέα της καθαριότητας, επεσήμανε ότι η Δημοτική αρχή δίνει ιδιαίτερο βάρος στον τομέα αυτό , ιδίως εν όψει του καλοκαιριού και της έλευσης των επισκεπτών :

«Δίνουμε πάρα πολύ μεγάλη σημασία στην καθαριότητα. Είμαστε ιδιαίτερα σχολαστικοί σαν δήμος στον τομέα αυτό και έχουμε προχωρήσει ήδη στον καθαρισμό της παραλίας .
Επιπλέον τοποθετήσαμε στην παραλία , καθ’ όλο το μήκος της, καινούρια παγκάκια και καινούριους κάδους απορριμμάτων , προκειμένου να βελτιώσουμε την αισθητική εικόνα της παραλίας του δήμου μας.
Με το κλάδεμα των δέντρων επίσης που ολοκληρώθηκε καταφέραμε να έχουμε μια καλή εικόνα στο δήμο μας».

«ΟΙ ΛΟΥΟΜΕΝΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΜΠΑΝΙΟ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΜΗΚΟΣ
ΤΗΣ ΑΚΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ, ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΣΗΜΕΙΩΝ ΠΟΥ
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΒΡΩΣΗ»

Ερωτηθείς σε ποια σημεία εντείνει την προσοχή της η Δημοτική Αρχή εν όψει καλοκαιριού, μάς είπε:

«Οι λουόμενοι κάνουν μπάνιο σε όλο το μήκος της ακτής του δήμου μας, εκτός των σημείων που υπάρχουν προβλήματα με την διάβρωση.
Το πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών στο δήμο μας είναι γνωστό και το έχουμε επανειλημμένως επισημάνει. Δυστυχώς δεν έχουμε καμία ενημέρωση στο θέμα αυτό.
Έχουμε κάνει τις προτάσεις μας και τις έχουμε θέσει προς την Νομαρχία , δεν ξέρουμε όμως τίποτα συγκεκριμένο, αν πρόκειται να γίνει και πότε, κάποια παρέμβαση.
Θα εξετάσουμε βεβαίως πάλι το θέμα αυτό με τις Τεχνικές υπηρεσίες και τον κ. Νομάρχη, προκειμένου να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε γιατί είναι αλήθεια ότι υπάρχουν δυο – τρία σημεία πάρα πολύ διαβρωμένα και θέλουν κάποια προσοχή».

«ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ
ΛΟΓΩ ΔΙΑΒΡΩΣΗΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ»

Όσον αφορά αν υπάρχει πρόβλημα στην οδική κυκλοφορία κατά μήκος του παραλιακού δρόμου , λόγω των προβλημάτων της διάβρωσης , διευκρίνισε:

«Πρόβλημα στην οδική κυκλοφορία δεν υπάρχει, το πρόβλημα υπάρχει σε σημεία που βρίσκονται ξενοδοχεία, καταστήματα , κλπ
Στην οδική κυκλοφορία, ήτοι να μπει κάποιος οδηγός από Κόρινθο και να διασχίσει τον παραλιακό δρόμο μέχρι Βραχάτι , δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα
Ο δρόμος είναι καθαρός και από χαλίκια που βγαίνουν κάποιες φορές στο δρόμο όταν φυσάει. Στη περίπτωση αυτή ο δήμος με δικό του μηχάνημα τα καθαρίζει άμεσα».

Σε ότι αφορά στα έργα , πρόσθεσε:

«Τις επόμενες ημέρες θα προχωρήσουμε στην επούλωση λακκουβών σε όλο το δήμο. Τα χρήματα προέρχονται από το πρόγραμμα ΣΑΤΑ και ο προϋπολογισμός του έργου είναι 50.000 ευρώ.
Επίσης έγινε μια δημοπράτηση την προηγούμενη εβδομάδα , ύψους 100.000 ευρώ για αγροτική οδοποιία και προ ημερών έγινε δημοπράτηση έργου ύψους 150.000 ευρώ για δημοτική οδοποιία.
Με αυτές τις εργολαβίες καλύπτουμε τις πλέον επείγουσες ανάγκες του δήμου μας όσον αφορά στην οδοποιία.
Και βέβαια η προσπάθεια συνεχίζεται γιατί έχουμε εντάξει και στο ΘΗΣΕΑ έργα , όπου έχουν ήδη εγκριθεί οι προεντάξεις τους και βρισκόμαστε πλέον στο στάδιο κατάρτισης των μελετών για το ΘΗΣΕΑ, προκειμενου να γίνει η οριστική ένταξη των έργων.
Στα βασικά έργα του ΘΗΣΕΑ είναι η αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης στα τοπικά διαμερίσματα , οδοποιίες και η βελτίωση του περιβάλλοντος χώρου του παιδικού σταθμού καθώς και του Κλειστού Γυμναστηρίου του δήμου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: