22.5.08

Στα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο δήμο Φενεού αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στην εφημερίδα μας ο Αντιδήμαρχος κ. Βλάσιος Καραδήμας.
Αφενός τόνισε ότι ο δήμος βρίσκεται στην διαδικασία της μελέτης όσον αφορά στο έργο αποχέτευσης στο Μάτι και επεσήμανε ότι προχωρά το έργο διαπλάτυνσης του δρόμου στο Φενεό.
Ακολούθως τόνισε το έντονο πρόβλημα της λειψυδρίας στο Φενεό και αναφέρθηκε στην προσπάθεια του δήμου να καλύψει φέτος της ανάγκες ύδρευσης και άρδευσης της περιοχής.
Συγκεκριμένα ο κ. Καραδήμας, μας είπε:

«ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΛΕΤΗΣ Ο ΔΗΜΟΣ
ΦΕΝΕΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ
ΣΤΟ ΜΑΤΙ»

«Ο δήμος βρίσκεται στην διαδικασία της μελέτης όσον αφορά στο έργο αποχέτευσης στο Μάτι Επιπλέον προχωρά το έργο διαπλάτυνσης του δρόμου στο Φενεό . Μέσα στο καλοκαίρι θα γίνει και η χαλικόστρωση.
Φτιάχνεται ένας δρόμος , προϋπολογισμού 180.000 ευρώ. Το έργο αφορά ένα δρόμο από το Μάτι μέχρι το Μεσινό..
Επίσης ένα άλλο έργο αφορά στο δρόμο που ενώνει το Μάτι μέχρι το Νομαρχιακό δρόμο που πηγαίνει για Αρχαία Φενεό. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 900.000 ευρώ . Αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόνο 180.000 ευρώ για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε το έργο μέχρι ένα σημείο.
Οι δύο αυτοί δρόμου θα ασφαλτοστρωθούν και οπωσδήποτε θα διευκολύνουν πολύ τους κατοίκους του δήμου μας».

ΟΡΑΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
ΤΗΣ ΛΕΙΨΥΔΡΙΑΣ
ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΕΝΕΟΥ

Ο κ. Καραδήμας επεσήμανε επίσης ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στην περιοχή με το νερό. Ο δήμος βρίσκεται ήδη αντιμέτωπος με την λειψυδρία , εξαιτίας της έλλειψης βροχοπτώσεων και χιονοπτώσεων τους προηγούμενους μήνες . Το πρόβλημα εντοπίζεται τόσο στην ύδρευση , όσο και στην άρδευση αφού ο δήμος διαπιστώνει ότι η στάθμη του νερού στις των γεωτρήσεων έχει μειωθεί σημαντικά και το νερό δεν επαρκεί να καλύψει τις ανάγκες.
Η Δημοτική Αρχή έχει καταστήσει σαφές ότι το φετινό καλοκαίρι θα είναι δύσκολο και έχει ήδη προβεί στην λήψη περιοριστικών μέτρων ενώ έχει τοποθετήσει και ρολόγια στα χωριά που δεν είχαν , με σκοπό να περιορίσει στο μέτρο του δυνατού την άσκοπη σπατάλη.
Το πρόβλημα της λειψυδρίας δεν αφορά βεβαίως μόνο στο δήμο Φενεού αλλά γενικότερα στους δήμους της Κορινθίας , αφού λίγες μόνον ημέρες πριν μπούμε και επίσημα στο καλοκαίρι , ολοένα και περισσότεροι δήμοι του νομού μας βρίσκονται αντιμέτωποι με το μεγάλο πρόβλημα της λειψυδρίας και λαμβάνουν μέτρα , ώστε να εξασφαλίσουν τις απαιτούμενες ποσότητες νερού.
Αναφερθείς στο θέμα αυτό ο κ. Καραδήμας , μας είπε:

«Η ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ
ΕΣΤΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΥΔΡΟΜΑΣΤΕΥΣΕΙΣ»

«Η προσοχή της Δημοτικής Αρχής εστιάζεται επίσης στις υδρομαστεύσεις , προκειμένου να αντιμετωπίσουμε φέτος το καλοκαίρι το έντονο πρόβλημα της λειψυδρίας.
Το πρόβλημα είναι γνωστό. Έχει δύο χρόνια να κάνει χειμώνα και οπωσδήποτε τα νερά έχουν λιγοστέψει σημαντικά. Προσπαθούμε λοιπόν να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα με υδρομαστεύσεις και ελπίζουμε να μην συνεχίσει η ανομβρία και την επόμενη χρονιά».

«ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ
ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ
ΕΛΛΕΙΨΗ ΝΕΡΟΥ»

Και τόνισε:

«Προς το παρόν δεν αντιμετωπίζουμε σοβαρά προβλήματα αλλά μέσα στο καλοκαίρι σίγουρα θα υπάρχει έλλειψη νερού.
Για το λόγο αυτό έχουμε πάρει και περιοριστικά μέτρα προκειμένου να αντιληφθούν οι κάτοικοι ότι πρέπει να κάνουν οικονομία στο νερό.
Ήδη τοποθετήσαμε ρολόγια στα χωριά που δεν υπήρχαν , οπότε να γίνεται καταμέτρηση κάθε μήνα . Στην περίπτωση που διαπιστωθεί αλόγιστη κατανάλωση θα υπάρξουν και πρόστιμα.
Νομίζω όμως ότι ο κόσμος είναι ευαισθητοποιημένος απέναντι στο πρόβλημα της λειψυδρίας, ιδιαίτερα μετά την τοποθέτηση των ρολογιών και έχει αντιληφθεί το μέγεθος της δυσκολίας».

«ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΗΔΗ
ΔΕΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΝΕΡΟ»

Σε ότι αφορά στην άρδευση, επεσήμανε:

«Παρόμοια είναι τα προβλήματα και στη άρδευση αφού και εκεί δεν υπάρχει νερό.
Ορισμένες γεωτρήσεις ήδη δεν βγάζουν νερό. Η στάθμη έχει κατέβει σημαντικά..
Ακόμα βέβαια δεν κινδυνεύουν οι καλλιέργειες αφού έστω και με δυσκολία οι ανάγκες καλύπτονται , όμως απαιτείται προσοχή.
Όσες γεωτρήσεις ήταν ανοιγμένες στα 40-50 μέτρα ήδη έχουν πρόβλημα. . Οι γεωτρήσεις που είναι στα 100 μέτρα πιστεύω ότι δεν θα έχουν πρόβλημα. Οπωσδήποτε πάντως υπάρχει πρόβλημα νερού και στην ύδρευση και στην άρδευση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: