26.5.08

ΠΑΝΟΣ ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ:

«Κανείς δεν έχει το δικαίωμα, με πράξεις
και παραλείψεις του για τις χωματερές,
να στερήσει το νομό και τους συμπολίτες μας
από την αξιοποίηση των αναγκαίων πόρων.»

-Τί ανέφερε ο Βουλευτής Κορινθίας του ΠΑΣΟΚ σε ερώτηση
προς δύο Υπουργούς για το πρόβλημα των χωματερών στο νομό.


Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Δημόσιας Τάξης, κ. Προκόπη Παυλόπουλο, καθώς και προς τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Αθανάσιο Νάκο, κατέθεσε ο Βουλευτής και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης, για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα της Κορινθίας, τις χωματερές. Ο κ. Μπεγλίτης έκανε την ερώτηση γνωρίζοντας την προθεσμία που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τονίζοντας πως δεν πρέπει να χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος αλλά και Κοινοτικοί Πόροι. Πρότεινε επίσης όχι εφησυχασμό.
Συγκεκριμένα, ενόψει της προθεσμίας που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το κλείσιμο όλων των χωματερών, μέχρι το τέλος του 2008, και του κινδύνου επιβολής προστίμων στη χώρα μας, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, ο κ. Μπεγλίτης ζητά να ενημερωθεί σχετικά με τον αριθμό των χωματερών που παραμένουν ακόμα σε λειτουργία στο νομό Κορινθίας, καθώς και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για το κλείσιμό τους.
Επιπλέον, αν έχουν εξασφαλισθεί πόροι και πόσοι, από το πρόγραμμα
«Θησέας», για έργα και υποδομές, προκειμένου να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα των χωματερών στο Νομό Κορινθίας και άν κατά την εκτίμηση του αρμόδιου Υπουργού, υπάρχει κίνδυνος λειτουργίας των χωματερών στο Νομό και πέραν του χρονοδιαγράμματος που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Μετά την κατάθεση της ερώτησης ο κ. Μπεγλίτης, έκανε την παρακάτω δήλωση :

«Πρόκειται για ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Νομός μας. Στο τέλος του 2008 ολοκληρώνεται η προθεσμία που έχει δώσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το κλείσιμο όλων των χωματερών.
Γίνεται αντιληπτό ότι η μη συμμόρφωση θα έχει ως συνέπεια την επιβολή μεγάλων χρηματικών προστίμων στην Ελλάδα, που στην περίπτωση της Κορινθίας θα αφαιρεθούν από τους Κοινοτικούς πόρους για την ανάπτυξη της περιοχής μας.
Κανείς δεν έχει το δικαίωμα, με πράξεις και παραλείψεις του για τις χωματερές, να στερήσει το Νομό και τους συμπολίτες μας από την αξιοποίηση των αναγκαίων πόρων. Το χρονικό διάστημα που απομένει είναι μικρό και απαιτείται η ενεργοποίηση όλων των φορέων, της Περιφέρειας, της Νομαρχιακής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και του αρμόδιου Υπουργείου Εσωτερικών. Απαιτείται ακόμα, η διαρκής επαγρύπνηση και κινητοποίηση της κοινωνίας των πολιτών και των περιβαλλοντικών οργανώσεων. Κανείς μας δεν μπορεί να εφησυχάσει, όταν πρόκειται για το αναπτυξιακό μέλλον της Κορινθίας και το μέλλον της νέας γενιάς».


Δεν υπάρχουν σχόλια: