12.5.08


Αναβαθμισμένη είναι η εικόνα που παρουσιάζει από την περασμένη Παρασκευή το πρωί η περιοχή του Αγίου Ιωάννη στο δήμο Σικυωνίων και συγκεκριμένα από το δημοτικό κατάστημα πρώην REST και ανατολικά.
Τα 26 δέντρα που φυτεύτηκαν από το Τμήμα περιβάλλοντος του δήμου , έδωσαν άλλο χρώμα στην περιοχή με αποτέλεσμα οι κάτοικοι αλλά και οι περαστικοί να μπορούν πλέον να χαρούν το πράσινο.
Όπως δήλωσε στην εφημερίδα μας ο Αντιδήμαρχος Σικυωνίων κ. Πάνος Κωστόπουλος , πριν το φύτεμα των δέντρων χρειάστηκε να γίνει κάποια παρέμβαση από συνεργείο του δήμου , που διήρκησε δύο ημέρες καθώς στο συγκεκριμένο πεζοδρόμιο δεν υπήρχαν αναμονές για φύτεμα δέντρων. Συγκεκριμένα ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος μας είπε:

«ΦΥΤΕΨΑΜΕ ΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ
ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ»

«Φυτέψαμε τα πεζοδρόμια στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη και συγκεκριμένα από το Δημοτικό Κατάστημα πρώην REST και ανατολικά.
Τα πεζοδρόμια αυτά έχουν κατασκευαστεί με μπετό από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή , όμως δυστυχώς δεν είχαν αφήσει κάποιες αναμονές για φύτεμα δέντρων. Τις προηγούμενες ημέρες λοιπόν , με συνεργείο του δήμου χαράχτηκε το μπετό , δημιουργήθηκαν οι κατάλληλες αναμονές και εν συνεχεία την Παρασκευή το πρωί , εργάτες του Τμήματος Περιβάλλοντος φύτεψαν δέντρα στο πεζοδρόμιο που βρίσκεται στο δρόμο που οδηγεί στις εργατικές κατοικίες» .

«Η ΟΨΗ ΤΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟΥ
ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΝΤΕΛΩΣ
ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ»

Εκφράζοντας δε την ικανοποίηση του για το αισθητικό αποτέλεσμα , τόνισε:
«Η όψη του πεζοδρομίου στον Άγιο Ιωάννη είναι πλέον εντελώς διαφορετική. Τοποθετήθηκε νέο χώμα κατάλληλο για δέντρα πεζοδρομίου ,φυτέψαμε τα δέντρα τα οποία αμέσως μετά στηρίξαμε και ποτίσαμε και θα υπάρχει συχνό πότισμα και το επόμενο διάστημα , ώστε τα δέντρα αυτά να αναπτυχθούν σύντομα και να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο η εικόνα της περιοχής».

«ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ
ΘΑ ΦΥΤΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ
ΔΕΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ
ΕΝΩ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ
ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ
ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ
ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ»

Με εργολαβία προμήθεια φυτών και με αυτεπιστασία του Τμήματος Περιβάλλοντος η προσπάθεια , όπως τόνισε ο κ. Κωστόπουλος , θα συνεχιστεί προκειμένου να μπει πράσινο και σε άλλα σημεία της πόλης του Κιάτου :
«Το επόμενο διάστημα θα φυτέψουμε και άλλα δέντρα στην πόλη μας ενώ αναμένεται να γίνουν και κάποιες άλλες δραστηριότητες που αφορούν στο πράσινο.
Συγκεκριμένα , προγραμματίζουμε και στην παραλιακή ζώνη της πόλης μας αλλά και στην Παλαιά Εθνική Οδό , μέσα στο κέντρο της πόλης του Κιάτου και στην περιοχή της Νεάπολης , να φυτέψουμε δέντρα στα πεζοδρόμια , όπου δεν υπάρχουν.
Βέβαια στα πεζοδρόμια που θα φυτευτούν δέντρα θα μένει αρκετός χώρος για την διέλευση πεζών κλπ, σύμφωνα με τον νέο νόμο του ΥΠΕΧΩΔΕ που ορίζει ότι πρέπει στο πεζοδρόμιο να υπάρχει αρκετό πλάτος για να περνάνε οι πεζοί. Όπου λοιπόν τα πεζοδρόμια είναι στενά δεν θα φυτέψουμε δέντρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: