14.5.08

Tην ικανοποίησή του για την πορεία των έργων που αφορούν στα σχολεία εξέφρασε στην εφημερίδα μας ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας του δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας κ. Λάμπρος Παπαθεοδώρου, σε συνέχεια των όσων μας είπε στο προηγούμενο φύλλο της εφημερίδας, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων το ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής Λουτρακίου – Περαχώρας για τα έργα που αφορούν στους μαθητές. Όπως μας είπε σύντομα παραδίδεται στην κυκλοφορία ο δρόμος για το 3ο δημοτικό σχολείο , ενώ τελειώνει ο Παιδικός σταθμός, ο οποίος στις αρχές Σεπτεμβρίου θα παραδοθεί στα παιδιά νηπιακής ηλικίας .
Ο κ. Παπαθεοδώρου υπογράμμισε επίσης ότι η προσοχή της Δημοτικής Αρχής εστιάζεται στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων , ήτοι φροντίζει για την διάνοιξη δρόμων , την δημιουργία χώρων στάθμευσης , αλλά και την δημιουργία χώρων αναψυχής.
Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαθεοδώρου μας είπε:

«ΣΥΝΤΟΜΑ ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ
ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ
ΓΙΑ ΤΟ 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ»

«Σύντομα παραδίδεται στην κυκλοφορία ο δρόμος για το 3ο δημοτικό σχολείο. Αυτή τη στιγμή γίνεται η πλακόστρωση και είναι καθ’ όλα έτοιμο. Είμαστε πραγματικά υπερήφανοι που σε σύντομο χρονικό διάστημα κατορθώσαμε και δημιουργήσαμε ένα αξιόλογο περιβάλλον γύρω από το 3ο δημοτικό και την επόμενη σεζόν , από το Σεπτέμβριο δηλαδή , θα λειτουργήσει κανονικά το 3ο δημοτικό το οποίο είναι ήδη έτοιμο, από τον προηγούμενο Νοέμβριο».

«ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Ο ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ,
Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
ΝΗΠΙΑΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ»

Και πρόσθεσε:

«Επίσης τελειώνει ο Παιδικός σταθμός, ο οποίος θα παραδοθεί και αυτός στις αρχές Σεπτεμβρίου στα παιδιά νηπιακής ηλικίας. Ο Παιδικός σταθμός δημιουργείται δίπλα στο 2ο νηπιαγωγείο Λουτρακίου καθώς επίσης είμαστε αισιόδοξοι ότι θα δοθεί και το 3ο νηπιαγωγείο Λουτρακίου σε καινούριο κτίριο, το οποίο δημιουργείται στην οδό Οικονόμου. Θα είναι και αυτό έτοιμο για να δεχτεί τα παιδιά τα οποία μέχρι σήμερα στεγάζονται στο ισόγειο μιας πολυκατοικίας».

«ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΡΟΝΙΖΑΝΕ
ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ
ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ»

Ακολούθως είπε:

«Γίνονται πράξεις αναλογισμού, ανοίγονται δρόμοι κλπ και προβλήματα που χρονίζανε στο Λουτράκι , είμαστε αισιόδοξοι ότι θα τα προχωρήσουμε και αυτά , παρόλο ότι έχουμε ανοιχτεί πάρα πολύ.
Ο δήμος είχε οφειλές προς τους δημότες των οποίων είχε δεσμεύσει τις περιουσίες τους για διάφορους λόγους , κοινόχρηστους χώρους , κλπ και ερχόμαστε τώρα να αποζημιώσουμε αυτούς τους κατοίκους για να μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε σαν εργαλείο τα οικόπεδα αυτά τα οποία είναι πολύ σημαντικά να είναι στην κατοχή του δήμου».

«Η ΕΞΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΦΩΝΗ
Ή ΚΑΡΡΑ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ
ΘΑ ΛΥΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ»

Σε ότι αφορά στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου, είπε:

«Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η εξαγορά του κτήματος Διφωνή ή Καρρά που είναι πέντε οικοδομικά τετράγωνα από τον κεντρικό δρόμο μέχρι την παραλία , στην οδό Ποσειδώνος , το οποίο θα μας λύσει πάρα πολλά προβλήματα όταν θα έρθει στην κατοχή του δήμου , γιατί και χώροι στάθμευσης θα δημιουργηθούν και χώροι αναψυχής και γενικά μπορεί και στο οικοδομικό τετράγωνο που γειτνιάζει με την παραλία να δημιουργήσει κάτι ο δήμος που μπορεί να του αποφέρει έσοδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: