4.6.08

Απαντώντας στις τοποθετήσεις του κ. Λούμπα σχετικά με την ασφαλτόστρωση που έκανε ο Δήμος Κορινθίων στην περιοχή του Αγ. Νικολάου, αλλά και στο θέμα της υδροδότησης της Κορίνθου, ο Δήμαρχος Κορινθίων στην τοποθέτησή του στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο θέλοντας να πληροφορήσει το Σώμα αλλά και τους πολίτες για αυτά τα δύο θέματα, είπε:
«Ο κ. Λούμπας διαμαρτυρήθηκε για την επισήμανση που έκανα για την ελλιπή ενημέρωση που χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του και την οποία θα μπορούσε εύκολα να καλύψει. Μπορώ να επαναλάβω για άλλη μια φορά ότι δεν είχα καμία πρόθεση να υποτιμήσω τον κ. Λούμπα και μιλούσα κυριολεκτικά όταν έλεγα ότι πρέπει να ενημερωθεί καλύτερα για το θέμα αυτό και για την ιστορία της διεκδίκησης της περιοχής των μπαζωμάτων από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου. Επιχείρησε να με εμπλέξει σε μια διαμάχη με τους προκατόχους μου, λέγοντας ότι εγώ προσπάθησα να κατηγορήσω τον κ. Δαλακλείδη ή τον κ. Θωμαΐδη. Πρέπει να του πω ότι αδίκως κοπιάζει. Εγώ πάντα μιλώ τη γλώσσα της αλήθειας και γι’ αυτό δεν διακινδυνεύω καμία αντιδικία. Επισημαίνω για άλλη μια φορά ότι και οι προκάτοχοί μας είχαν επιχειρήσει να νομιμοποιήσουν για λογαριασμό του Δήμου αυτή την έκταση, απλώς είχαν άλλη προσέγγιση, ακολούθησαν άλλες διαδικασίες, οι οποίες δυστυχώς δεν απέδωσαν.
Πάντως σε ό,τι αφορά την ουσία του θέματος, έχω υποχρέωση να ενημερώσω τους συνδημότες μας ότι η διαδικασία νομιμοποίησης των μπαζωμάτων του Αγ. Νικολάου ξεκίνησε επί Δημαρχίας Νίκου Κουίνη. Εμείς απλώς συνεχίζουμε τις διαδικασίες και αυτή τη στιγμή, με την ευκαιρία της επαναχάραξης του αιγιαλού από την αρμόδια επιτροπή, σκοπεύουμε να διεκδικήσουμε από το Ελληνικό δημόσιο την παραχώρηση της έκτασης που δημιουργήθηκε από τα μπαζώματα του Αγ. Νικολάου. Είμαι αισιόδοξος για την επιτυχή έκβαση αυτής της υπόθεσης γιατί τη δικαιούμαστε, αφού όλα αυτά τα έργα έχουν γίνει με χρήματα του Δήμου και των δημοτών μας. Στα σχέδιά μας μάλιστα είναι και η δημιουργία Μαρίνας στην περιοχή, κάτι που πιστεύω ότι είναι στόχος για τον οποίο συμφωνούμε όλοι.
Σε καμία περίπτωση δεν είναι στις προθέσεις μας να μετατρέψουμε σε πάρκιγκ αυτή την περιοχή. Η ασφαλτόστρωση έγινε για να εξυπηρετήσει προσωρινά τις ανάγκες των δημοτών μας και προκειμένου να καθυστερήσουμε τη διάβρωση της περιοχής, παρόλο που είναι χώρος που ανήκει στο Λιμενικό Ταμείο. Η παρέμβαση αυτή δεν αντιστρατεύεται το μελλοντικό μας σχεδιασμό για τη Μαρίνα, όπως ακριβώς την οραματιστήκαμε ως Δήμος επί Δημαρχίας Νίκου Κουίνη.»

«Υπηρετούμε με υπευθυνότητα
και συνέπεια το όραμά μας
για το παραλιακό μέτωπο»

Και τόνισε:

«Όλοι οι δημότες πρέπει να γνωρίζουν ότι υπηρετούμε με υπευθυνότητα και συνέπεια το όραμά μας για το παραλιακό μέτωπο, όπως ακριβώς το είχαμε προτείνει και μέσα από το προεκλογικό μας πρόγραμμα. Η περιοχή του Φλοίσβου θέλουμε να είναι στολίδι για την πόλη μας και σε καμία περίπτωση δεν επιδιώκουμε τη μετατροπή της σε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων. Όσα ανέφερε ο κ. Λούμπας δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και αφορούν απλώς μια αίτηση του Δήμου μας προς το Λιμενικό Ταμείο για παραχώρηση χώρου στάθμευσης 100 αυτοκινήτων στην άκρη του Λιμανιού, που δεν προσβάλει την αισθητική της περιοχής.
Χαίρομαι που η τουριστική αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου της πόλης αποτελεί ώριμο αίτημα για την κοινωνία μας. Άλλωστε η δημοτική μας αρχή την έχει συμπεριλάβει στους στόχους της. Γι’ αυτό το λόγο προχωρούμε στην έκδοση διαφημιστικού φυλλαδίου που θα εκδοθεί το προσεχές διάστημα, γι’ αυτό κάνουμε συνεχώς παρεμβάσεις ανάπλασης στην Παραλία Καλάμια και άμεσα θα τοποθετήσουμε όσα παγκάκια είναι απαραίτητα ακόμα, γι’ αυτό προχωρήσαμε στην εφαρμογή του κανονισμού χρήσης των δημόσιων χώρων που ψηφίσαμε στην προηγούμενη συνεδρίασή μας και για την οποία δεν θα επιτρέψουμε καμία παράβαση από κανένα».

Για το θέμα της υδροδότησης

«Επιδιώκουμε τη συναίνεση στο
θέμα της υδροδότησης της Κορίνθου».

Όταν σε επόμενο θέμα τέθηκε ερώτημα για τη διαδικασία της υδροδότησης της Κορίνθου από τη Στυμφαλία ο Δήμαρχος απάντησε:
«Έχω επισημάνει επανειλημμένως ότι εμείς υιοθετούμε διαφορετική προσέγγιση στο θέμα της υδροδότησης της Κορίνθου, από όλους όσοι φωνάζουν και επιδιώκουν τη σύγκρουση με τους κατοίκους της Στυμφαλίας. Δεν υποτιμούμε τη συνεισφορά του νόμου Παπαληγούρα, ούτε τις άλλες πολιτικές παρεμβάσεις που έχουν γίνει στο παρελθόν από διάφορους παράγοντες της περιοχής μας, δεν αμφισβητούμε τις καλές προθέσεις του τέως Δημάρχου κ. Θωμαΐδη και έχουμε επανειλημμένως εκφράσει δημόσια τις ευχαριστίες μας και στους Βουλευτές μας που έχουν υποστηρίξει την Κόρινθο στον αγώνα της για την υδροδότησή της από τη Στυμφαλία.
Είναι αστείος ο ισχυρισμός κάποιων ότι η υδροδότηση της Κορίνθου διεκόπη με δική μου παρέμβαση για μικροπολιτικούς σκοπούς κατά την προεκλογική περίοδο. Υπενθυμίζω ότι η υδροδότηση διεκόπη με αποφάσεις που πήρε το Συμβούλιο της Επικρατείας. Υπαινίσσεται κανείς σοβαρά ότι έχω δυνατότητα παρέμβασης στο Συμβούλιο της Επικρατείας; Αυτό και μόνο δείχνει τη σοβαρότητα αυτών των ισχυρισμών.
Πάντως για άλλη μια φορά θα τονίσω ότι σε καμιά περίπτωση δεν θα χρησιμοποιήσουμε μεθόδους αυτοδικίας και δεν θα δυναμιτίσουμε τις καλές σχέσεις που έχουμε συνάψει με το Δήμο Στυμφαλίας, προκειμένου να κερδίσουμε, δήθεν, λίγο χρόνο. Πιστεύω ότι δεν πρέπει να φανούμε ανυπόμονοι και να ακυρώσουμε όσα έχουμε πετύχει με την υπομονή μας τόσα χρόνια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: