3.6.08

Δυναμικό παρόν έδωσαν χθες το πρωί ,έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Κορίνθου , ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κιάτου , μαθητές κα γονείς αλλά και ο Αντιδήμαρχος Σικυωνίων κ. Πάνος Κωστόπουλος οι οποίοι περίμεναν υπομονετικά την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων για τους ψεκασμούς που πραγματοποιούνται σε παρακείμενη καλλιεργήσιμη έκταση που βρίσκεται πλησίον του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κιάτου , θέτοντας σε κίνδυνο, όπως επανειλημμένως έχει επισημάνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου , την υγεία των μικρών παιδιών.
Το θέμα έχει πρυοκαλέσει πλήθος αντιδράσεων το τελευταίο διάστημα , και όλοι ανέμεναν χθες το πρωί να δοθεί λύση στο πρόβλημα και να απαγορευτούν τα ραντίσματα δίπλα στο σχολείο.
Τελικά η υπόθεση πήρε αναβολή για την ερχόμενη Δευτέρα 9 Ιουνίου, ενώ υπήρξε και τροποποίηση της προηγούμενης προσωρινής διαταγής , σύμφωνα με την οποία η ιδιοκτήτρια της καλλιέργειας μπορεί να προβαίνει στον ψεκασμό , όταν ο αέρας είναι μέχρι και 4 μποφόρ , αντίθετα με την προηγούμενη διαταγή που όριζε ότι πρέπει να υπάρχει άπνοια για να γίνει ο ψεκασμός. Και σε αυτή την περίπτωση βεβαίως θα πρέπει να ενημερώνεται για τον ψεκασμό και ο δήμος Σικυωνίων .
Σε πρόσφατες δηλώσεις της στην εφημερίδα μας , η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 3ου Δημοτικού Σχολείου Κιάτου κ. Έφη Αλεξίου είχε επισημάνει ότι σκοπός του Συλλόγου είναι να βρεθεί λύση στο πρόβλημα , να προστατευτεί η υγεία των παιδιών και να ακουστεί η φωνή διαμαρτυρίας των μαθητών και των γονέων και κηδεμόνων και έξω από τη συγκεκριμένη περιοχή.
Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Σικυωνίων κ. Πάνος Κωστόπουλος έχει τονίσει ότι ευελπιστεί σε απόφαση που θα δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα αυτό.
Η χθεσινή απόφαση, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν ικανοποιεί τα αιτήματα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου και του δήμου Σικυωνίων που θα βρεθούν και πάλι στο Δικαστήριο Κορίνθου την επόμενη Δευτέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: