25.6.08


«Κύριε Δήμαρχε, κύριε Τσουλούφα,
Mε την απάντηση σας στον τοπικό Τύπο στις συνεχείς καταγγελίες μας για την αδιαφορία που επιδεικνύετε στην προστασία του περιβάλλοντος, απλά επιβεβαιώνετε όσα σας καταμαρτυρούμε.
Με όσα ισχυρίζεστε σχετικά με τις συμβάσεις που υπογράψατε για την ανακύκλωση γενικότερα, αυτό δεν σας δικαιώνει. Γι αυτές τις συμβάσεις και το έργο, θα κριθείτε εκ του αποτελέσματος. Και βέβαια δεν κάνατε κάτι πρωτοποριακό, αφού όλοι οι δήμοι ασχολούνται τώρα με την ανακύκλωση, λόγω οδηγιών της Ε.Ε.
Αν σας ενδιέφερε η ανακύκλωση, θα την είχατε εφαρμόσει από την προηγούμενη θητεία σας, τότε που ο ΟΙΚΟΣΥΛΚΟ σας είχε προσφέρει
δώδεκα κάδους ανακύκλωσης.
Στις δενδροφυτεύσεις έχετε σπάσει όλα τα ρεκόρ! Βέβαια, φυτέψατε πρόσφατα (μέσα στο καλοκαίρι) και αλμυρίκια στην παραλία του Πευκιά στο Κ. Διμηνιό, ίσως λόγω τύψεων που ενδεχόμενα έχετε αφού το 2002 αφαιρέσατε αντίστοιχα αλμυρίκια από το ίδιο σημείο που είχε φυτέψει ο ΟΙΚΟΣΥΛΚΟ, προκειμένου να κατασκευάσετε beach volley ! (οι απομιμήσεις είναι πάντα κακές)
Δεν μιλήσατε όμως για την ουσία και ίσως πιστέψατε ότι οι πολίτες που διάβασαν τις δηλώσεις σας, θα σας θαυμάζουν για το ενδιαφέρον σας για το περιβάλλον!
> Για τα μαύρα ποτάμια που βρωμίζουν τον Δήμο, την πόλη του Κιάτου και τον Κορινθιακό, τσιμουδιά! Σας έχουμε προειδοποιήσει με επιστολή να πάρετε κανονιστική απόφαση για το θέμα αυτό. Αν και στην ερχόμενη περίοδο παρατηρηθεί το ίδιο φαινόμενο, θα οδηγηθείτε στον Εισαγγελέα.
> Για τις παράνομες χωματερές που έχουν γεμίσει τα Δημοτικά διαμερίσματα, και αντί να τις καθαρίσετε τις «κουκουλώνετε», τσιμουδιά!
> Για το ότι χρησιμοποιείται ο ΧΥΤΑ χωρίς να τον έχετε παραλάβει λόγω προβλημάτων του και οι διοξίνες κατακλύζουν την περιοχή, τσιμουδιά!
> Για την κυκλοφοριακή μελέτη που «πιπιλίζετε» από την προηγούμενη τετραετία, τσιμουδιά!
> Για το χαντάκι πλάι στο δρόμο από τα σφαγεία μέχρι τον Αϊ -Γιάννη που έχουν σκοτωθεί δύο άνθρωποι και έχουν τραυματιστεί δεκάδες άλλοι από ατυχήματα, τσιμουδιά!
> Για το σκουπιδαριό που υπάρχει σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα και για το οποίο εγκαλείσθε συχνά από τους προέδρους, τσιμουδιά!
> Για την προστασία των Δασών και την ενίσχυση τους με υδροδεξαμενές, φρούριση, καθαρισμό από την καύσιμη ύλη, διάνοιξη δρόμων κ.λ.π., τσιμουδιά! Βρισκόμαστε ήδη στο καυτό καλοκαίρι και τα δάση μας είναι απροστάτευτα. Δεν μιμείσθε τουλάχιστον άλλους δήμους όπως αυτόν της Τενέας;
> Για την κατάληψη των πεζοδρομίων στο Κιάτο από εμπόρους και συσσώρευση κάθε λογής ειδών, τσιμουδιά!
> Για τη μπόχα που αναδύεται μέσα στην πόλη από τα φρεάτια, τσιμουδιά!
> Για τον πεζόδρομο του Διμηνιού, ούτε στο Δικαστήριο δεν εμφανισθήκατε για να στηρίξετε την αναγκαιότητα κατασκευής του!
> Εσείς δεν καταφέρατε να βγάλετε δύο σίδερα που κλείνουν τη διέλευση από τον παράλληλο δρόμο της Σιδηροδρομικής Γραμμής προς την Πετμεζά!
> Όσο για την ίδρυση του Συλλόγου εθελοντών, και αυτός θα κριθεί εκ του αποτελέσματος. Και επειδή μιλήσατε για την πρωτοβουλία σας για το κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Κλημέντι, θέλω να σας θυμίσω ότι ο ΟΙΚΟΣΥΛΚΟ από δεκαετίας έχει κουραστεί να το ζητάει για την Κορινθία. Μακάρι να το δούμε και θα το χειροκροτήσουμε.
> Όσο για την παραίνεση σας να συναντηθούμε και να σας κάνουμε προτάσεις, δεν πείθετε πλέον κανέναν. Διότι έτσι μας είπατε και για την αξιοποίηση - ανάπλαση του Πευκιά μας την προηγούμενη φορά, σας υποβάλαμε προτάσεις πιστοποιημένες από την Δ/νση Δασών και στην τελική μελέτη δεν συμπεριελήφθη καμία.
> Το ίδιο έγινε και στη σύσκεψη στο Δημαρχείο μετά τις μεγάλες πυρκαγιές των δασών στην προηγούμενη θητεία σας.
> Φθάσατε σε σημείο να ανέχεσθε τον ψεκασμό του Δημοτικού σχολείου με δηλητήρια χρόνια τώρα για να μη κακοκαρδίσετε τη δράστη και προσπαθήσατε να αποφύγετε την κατάθεση μήνυσης εναντίον της σαν Δήμαρχος και πράξατε τούτο όταν διαπιστώσατε ότι δεν σας έπαιρνε άλλο.
Με τέτοια λοιπόν αφερεγγυότητα για ποιο λόγο να συνεργαστούμε; Μήπως όλα τα παραπάνω πιστοποιούν το «ενδιαφέρον σας» για την προστασία του περιβάλλοντος; Αυτά τα λίγα και μικρά επί του παρόντος. Τα πιο σοβαρά έπονται.»

Βασ. Κελλάρης
Πρόεδρος ΟΙΚΟΣΥΛΚΟ
Τηλ. 6977 668776

Δεν υπάρχουν σχόλια: