3.7.08

Κατά την διάρκεια έργων στο δήμο Αγίων Θεοδώρων χθες το πρωί και συγκεκριμένα κατά την διάνοιξη φρεατίου ύψους 4-5 μέτρων , εγκλωβίστηκε ένας 29χρονος εργάτης Αλβανικής υπηκοότητας όταν υποχώρησε το χώμα το οποίο κάλυψε το σώμα του μέχρι το στήθος.
Όπως δήλωσε στην εφημερίδα μας ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορίνθου κ. Δημοσθένης Καβέτσος, υπήρχε κίνδυνος να πνιγεί εξαιτίας του νερού που υπήρχε από σπασμένο σωλήνα.
Ο νεαρός άνδρας απεγκλωβίστηκε από τους άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μισή περίπου ώρα αργότερα και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Κορίνθου όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.
Για το συμβάν μίλησαν στην εφημερίδα μας ο Διοικητής της Π.Υ. Κορίνθου κ. Καβέτσος που συντόνισε την επιχείρηση απεγκλωβισμού αλλά και ο Δήμαρχος Αγίων Θεοδώρων κ. Γιώργος Σοφίας που έσπευσε από την πρώτη στιγμή στο σημείο του ατυχήματος. Από την πλευρά του ο κ. Σοφίας δήλωσε ότι ο νεαρός άνδρας στάθηκε τυχερός στην ατυχία του καθώς βρισκόταν κοντά το όχημα του Εθελοντικού Συλλόγου που άντλησε τα νερά που είχαν πλημμυρίσει το φρεάτιο . Ωστόσο τόνισε πως το συγκεκριμένο συμβάν έρχεται να επιβεβαιώσει τα ελλιπή μέτρα προστασίας που θέτουν πολλές φορές σε κίνδυνο τις ζωές των εργαζομένων.
Συγκεκριμένα οι κ.κ. Καβέτσος και Σοφίας μας είπαν:

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΚΑΒΕΤΣΟΣ
Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορίνθου

«ΤΑ ΧΩΜΑΤΑ ΣΤΟ ΦΡΕΑΤΙΟ
ΥΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΘΑΒΟΝΤΑΣ
ΤΟΝ ΣΧΕΔΟΝ, ΖΩΝΤΑΝΟ»

«Εγκλωβίστηκε ένας εργάτης από χώματα που παρασύρθηκαν , όταν έσπασε μια σωλήνα νερού με αποτέλεσμα ο εργάτης να κινδυνέψει να πνιγεί. Ευτυχώς φτάσαμε εγκαίρως στο σημείο και καταφέραμε να τον απεγκλωβίσουμε μετά από πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια.
Τα χώματα στο φρεάτιο υποχώρησαν θάβοντας τον σχεδόν, ζωντανό. Η πυροσβεστική Υπηρεσία ενημερώθηκε άμεσα από τους κατοίκους της περιοχής και έσπευσε με 5 οχήματα και 12 άτομα προσωπικό. Για τον απεγκλωβισμό του 29χρονου χρειάστηκε τουλάχιστον μισή ώρα».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΟΦΙΑΣ:
Δήμαρχος

«Ο ΝΕΑΡΟΣ ΗΤΑΝ ΤΥΧΕΡΟΣ
ΣΤΗΝ ΑΤΥΧΙΑ ΤΟΥ»

«Ένας εργαζόμενος της εταιρείας που έχει αναλάβει την κατασκευή του έργου αποχέτευσης του δήμου , καταπλακώθηκε από μπάζα , όταν πιθανώς η τσάπα που εκτελούσε εργασίες στο δίκτυο αποχέτευσης έσπασε τον αγωγό νερού με αποτέλεσμα στην συνέχεια να παρασυρθούν από το νερό χώματα και μπάζα.
Οπωσδήποτε τα μέτρα που είχε λάβει ο εργολάβος δεν ήταν και τα καλύτερα άλλα τέλος καλό , όλα καλά. Αυτό είναι το σημαντικό για εμάς. Ευτυχώς ήταν εκεί ο υπάλληλος του δήμου και έκλεισε κατευθείαν το νερό πριν δημιουργηθούν ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα.
Επιπλέον ήταν κοντά και το Πυροσβεστικό όχημα του Συλλόγου που άντλησε τα νερά γιατί υπήρχε κίνδυνος να πνιγεί. Τελικά μπορούμε να πούμε ότι ο νεαρός ήταν τυχερός στην ατυχία του» .

Επιπροσθέτως ο κ. Σοφίας τόνισε:

«Το σημαντικό που θα πρέπει να επισημάνουμε είναι ότι σε κάθε έργο υπάρχουν κάποιοι κίνδυνοι , αλλά από την μεριά του εργολάβου θα πρέπει να λαμβάνονται όλα τα στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας. Το γεγονός ότι δεν υπήρχε εκεί ένα εφεδρικό μηχάνημα για να τραβήξει τα νερά , δείχνει ότι ήταν ελλιπή τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων.
Το ατύχημα συνέβη στο κέντρο των Αγίων Θεοδώρων όπου εκτελούνται από την εταιρεία κάποιες συμπληρωματικές εργασίες .
Πρόκειται για το έργο Αποχέτευση – Βιολογικός που προσπαθούμε να ξεμπλοκάρουμε και προχωρούν πλέον οι εργασίες για την ολοκλήρωση της κατασκευής του.
Οπωσδήποτε δεν υπήρχε μια αντλία για να τραβήξουν τα νερά . Ευτυχώς που ήταν κοντά και ο Εθελοντικός Σύλλογος και οι υπηρεσίες και κλείσαμε γρήγορα το νερό και έγινε άμεσα και η άντληση. Άμεση ήταν και η επέμβαση της Πυροσβεστικής. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο εργαζόμενος γλίτωσε και είναι καλά στην υγεία του» .

Δεν υπάρχουν σχόλια: