4.7.08

Η νέα όψη του Φλοίσβου εντυπωσιάζει πλέον και τον πιο απαιτητικό δημότη ή επισκέπτη . Μετά την ουσιαστική παρέμβαση του δήμου στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου , το αποτέλεσμα είναι ορατό. Η πλατεία με τα χιλιάδες πολύχρωμα λουλούδια , τα δέντρα και το γκαζόν, κοσμεί πλέον το κέντρο της πόλης της Κορίνθου και δίνει την δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να απολαύσουν την βόλτα τους και να θαυμάσουν το αισθητικό αποτέλεσμα.
O Δήμαρχος Κορινθίων κ. Αλέξανδρος Πνευματικός μίλησε στην εφημερίδα μας για την πορεία των έργων και επεσήμανε ότι σε λίγες ημέρες θα ολοκληρωθεί η πρώτη εργολαβία του 1,5 εκατ. ευρώ.
Μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι η πλατεία έχει ήδη πάρει την μορφή της και μπορεί ο καθένας να δει το αισθητικό αποτέλεσμα και τόνισε ότι ο σχεδιασμός του μεγάλου αυτού έργου θα ολοκληρωθεί με την κατασκευή του τουριστικού περιπτέρου. Eρωτηθείς για το μεγάλο έργο του Φλοίσβου ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου κ. Δήμος Λάσκας τόνισε ότι η πλατεία γίνεται ολοένα και ομορφότερη και επεσήμανε ότι όλοι πλέον περιμένουν να τελειώσει. Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Κορινθίων εξέφρασε την ικανοποίηση του για το αισθητικό αποτέλεσμα και υπογράμμισε ότι είναι υποχρέωση όλων των πολιτών να περιφρουρήσουν αυτό το κόσμημα του δήμου.
Συγκεκριμένα οι κ.κ. Αλέξανδρος Πνευματικός , Δημήτρης Τζαναβάρας και Δήμος Λάσκας μας είπαν:

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ:

«ΞΕΚΙΝΗΣΑΝΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ
ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ
ΤΟΥ ΦΛΟΙΣΒΟΥ»

«Ξεκινήσανε και πάλι οι εργασίες στην πλατεία του Φλοίσβου. Αυτή την στιγμή προχωρούν οι εργασίες κανονικά και σε λίγες ημέρες θα ολοκληρωθεί η πρώτη εργολαβία του 1,5 εκατ. ευρώ.
Συνεχίζεται η δεύτερη εργολαβία των 350.000 ευρώ , η οποία και αυτή σύντομα θα ολοκληρωθεί. Πιθανόν να μείνει ένα κομμάτι ανεκτέλεστου έργου , αλλά αυτό δεν θα επηρεάσει την λειτουργία της όλης πλατείας και θα μείνει αυτό ανεκτέλεστο με ευθύνη του δήμου, για να μην ξηλώσουμε πάλι τα έργα αυτά όταν θα φτιάξουμε το τουριστικό περίπτερο.
Ήδη η πλατεία έχει πάρει την μορφή της και μπορεί ο καθένας να δει το αισθητικό αποτέλεσμα.

«ΜΕ ΕΝΤΑΤΙΚΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΓΚΟΛΕΣ»

Επίσης έχουμε το κομμάτι που αφορά στις πέργκολες ύψους 300.000 ευρώ . Η εργολαβία αυτή συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς και είναι θέμα ημερών να τελειώσει. Μπορεί δηλαδή και σε 5-6 ημέρες να έχει ολοκληρωθεί το κομμάτι με τις πέργκολες και να αποδοθεί κανονικά στα καταστήματα για την λειτουργία τους , ως εξωτερικοί χώροι των καταστημάτων.
Είναι υπόθεση τουλάχιστον λίγων ημερών να τελειώσει και αυτό, εφόσον βεβαίως δεν υπάρξει κάποια εμπλοκή.
Είναι επίσης να μπουν κάτι ψευδοροφές , κάποιοι φωτισμοί και οι τέντες».

«ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗΣΗ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ»

Και πρόσθεσε:

«Το έργο αυτό συνολικά, με αυτά που ήδη είναι σε εξέλιξη μέχρι σήμερα , είναι κοντά στα 2 εκατ. 300 χιλιάδες ευρώ. Καταλαβαίνετε ότι είναι ένα πολύ μεγάλο έργο, που παρουσιάστηκαν πάρα πολλά προβλήματα . Μέχρι τώρα η Δημοτική Αρχή τα έχει ξεπεράσει όλα . Να θυμίσουμε ότι κάποτε ήταν σταματημένο το έργο. Καταφέραμε ξεκολλήσαμε το πρώτο έργο και έχουμε και δύο εργολαβίες , ήτοι των 350.000 ευρώ και των 300.000 ευρώ με πόρους του δήμου (χωρίς χρηματοδότηση από κάποιο πρόγραμμα) και υπάρχει η πολιτική βούληση αφού τελειώσουν αυτά και γενικά ολοκληρωθεί και το παραλιακό και το παραρεμάτιο σχέδιο πόλης , να προχωρήσουμε για την κατασκευή του τουριστικού περιπτέρου, για να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός στον συγκεκριμένο χώρο , όπως φαίνεται σε μελέτη που υπάρχει στο δήμο εδώ και χρόνια, από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΖΑΝΑΒΑΡΑΣ:

«ΦΥΤΕΨΑΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ
ΠΟΛΥΧΡΩΜΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ»

«Κάναμε μια πολύ μεγάλη και ουσιαστική παρέμβαση στην καινούρια πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου. Πλέον οι δημότες και επισκέπτες της Κορίνθου μπορούν να δουν αυτό το κόσμημα στο κέντρο της πόλης , όπου φυτέψαμε χιλιάδες πολύχρωμα λουλούδια.
Είναι υπόθεση όλων των πολιτών να περιφρουρήσουν το χώρο , διότι τα έργα που έχουν γίνει είναι περιουσία του Κορινθιακού λαού και δεν νομιμοποιείται κανένας να λειτουργήσει άναρχα και να αμαυρώσει αυτή την όμορφη και εντυπωσιακή εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η πλατεία, όπου όλοι μπορούν να θαυμάσουν τα χιλιάδες λουλούδια, τα δέντρα , το γκαζόν και όλα αυτά που τόσο καιρό περίμεναν».

ΔΗΜΟΣ ΛΑΣΚΑΣ:

«Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ»

«Άλλαξε η εικόνα του Φλοίσβου, η πλατεία γίνεται ομορφότερη , περιμένουμε όμως να τελειώσει. Υπολείπεται ένα κομμάτι ώστε να μπορεί να ανοίξει και το υπόλοιπο κομμάτι της πλατείας και να μπορεί να κυκλοφορεί ο κόσμος προς την θάλασσα.
Το αποτέλεσμα είναι ήδη ορατό. Η πλατεία γίνεται πάρα πολύ όμορφη. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα προλάβουμε να κάνουμε αρκετές καλοκαιρινές εκδηλώσεις εκεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: