1.7.08

Επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Πελοποννήσου έστειλε ο Δήμαρχος Ευρωστίνης κ. Νικόλαος Κουρτζής, με θέμα την καταστροφή τμήματος της Π.Ε.Ο. Κορίνθου – Πατρών στη Λυκοποριά Κορινθίας. Όπως επισημαίνει ο Δήμαρχος Ευρωστίνης, πρόκειται για ένα πρόβλημα που υπάρχει εδώ και τρία χρόνια και για το οποίο δεν έχει γίνει ακόμη τίποτα, παρά τις κάποιες αρχικές ενέργειες που έγιναν τον Μάρτη του 2008. Ολόκληρη η επιστολή παρατίθεται στη συνέχεια:

ΠΡΟΣ
Το Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας
Πελοποννήσου Τέρμα
Ερυθρού Σταυρού
22100 Τρίπολη

ΘΕΜΑ: Καταστροφή τμήματος
Π.Ε.Ο Κορίνθου – Πατρών
στη Λυκοποριά Κορινθίας.

«Κύριε Γενικέ,
Για πολλοστή δυστυχώς φορά επανέρχομαι για το γνωστό σε όλη την Κορινθία και σε όσους διακινούνται μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού, πρόβλημα της καταστροφής της ΠΕΟ στη Λυκοποριά.
Στις 24-3-2008 υπογράψατε απόφαση διάθεσης πίστωσης € 500.000 για την αποκατάσταση του δρόμου, καθορίζοντας μάλιστα και τον τρόπο ανάθεσης του έργου με τη μορφή κατεπείγοντος.
Σας υπενθυμίζω ότι σε λίγες μέρες συμπληρώνονται 3 μήνες από τη διάθεση της πίστωσης αυτής και η εγκατάσταση εργολάβου δεν έχει πραγματοποιηθεί, με αποτέλεσμα να γινόμαστε δέκτες πληθώρας ερωτημάτων και αυστηρής κριτικής εκ μέρους των δημοτών για έλλειψη ενδιαφέροντος και ενεργειών, θεωρώντας λανθασμένα τη Δημοτική Αρχή ως υπεύθυνη για τη χρηματοδότηση, το σχεδιασμό, τη μελέτη και την εκτέλεση του έργου και παρά το ότι είναι γνωστές οι συνεχείς και πολύμορφες παρεμβάσεις μας στο ενάμιση έτος της Δημαρχίας μας.
Πρόσφατα μάλιστα επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί σας ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Γεώργιος Δαμάλας και τον διαβεβαιώσατε ότι το έργο θα εκτελεστεί, ενώ παράλληλα δηλώσατε ότι θα δώσετε εντολή στον κ.Δ/ντη της ΔΕΚΕ να ενημερώσει τη δημοτική αρχή για την πορεία του κατεπείγοντος του έργου και την ημερομηνία έναρξης των κατασκευών.
Ο κ.Δ/ντης ΔΕΚΕ κατόπιν επικοινωνίας μας όρισε συνάντηση για ενημέρωση στο Δημαρχείο δύο φορές μέχρι σήμερα-στις 21-5-2008 και στις 18-6-2008 – αλλά δυστυχώς η συνάντηση δεν πραγματοποιήθηκε με δική του ευθύνη και χωρίς καμία ειδοποίηση για τις αναβολές.
Η αντιμετώπιση αυτή και η συνολική καθυστέρηση γεννούν αναμφίβολα τα παρακάτω ερωτήματα και προβληματισμούς:
•Με ποιό τρόπο υλοποιείται η διαδικασία του κατεπείγοντος, που αναφέρει η απόφαση σας ;
•Τι συμβαίνει με την ΔΕΚΕ Τριπόλεως και τον κ.Δ/ντή αυτωής;
• Πώς απαξιώνει την εκλεγμένη δημοτική αρχή και αδιαφορεί για την ενημέρωση της και την ενημέρωση των αγωνιούντων δημοτών;
•Υπάρχει εμπλοκή του έργου την οποία δεν γνωρίζει η δημοτική αρχή και είναι σε αδυναμία ενημέρωσης των δημοτών;

Κύριε Γενικέ,
Γνωρίζοντας την εκφρασμένη διάθεσή σας για ταχεία λύση του προβλήματος και την αποτελεσματικότητα, που σας διακρίνει και πιστεύοντας ότι τρία χρόνια καθυστέρησης της αποκατάστασης της ΠΕΟ είναι απαράδεκτα, η Δημοτική Αρχή και οι δημότες ζητάμε για άλλη μία φορά τη συμβολή σας στην άμεση επιτέλους εκτέλεση του έργου εντός συντομότατου χρονικού διαστήματος.
Ειδάλλως σας ενημερώνουμε ότι θα προβούμε σε κινητοποιήσεις, αφού θα έχουμε εξαντλήσει ατελέσφορα κάθε άλλο τρόπο επίλυσης του χρόνιου και επικίνδυνου για τις ανθρώπινες ζωές, προβλήματος.»

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΚΟΥΡΤΖΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: