18.7.08

Σύσκεψη για το νερό πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα το μεσημέρι στο Δημαρχείο Κιάτου, προκειμένου να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος της λειψυδρίας. Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ κ. Γεωργούσης , ο Διευθυντής της ΔΕΥΑΣ κ. Νίκας, ο δήμαρχος Σικυωνίων κ. Άγγελος Τσουλούφας , ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Χρήστος Ζαχαριάς καθώς και άλλοι δημοτικοί Σύμβουλοι. Εκείνο που κατέστη σαφές είναι πως διανύουμε ένα δύσκολο καλοκαίρι και ως εκ τούτου είναι ανάγκη να περιοριστεί η άσκοπη χρήση του νερού.
Για την σύσκεψη μίλησε στην εφημερίδα μας ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Χρήστος Ζαχαριάς:

ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ:
Πρόεδρος Δ.Σ. Σικυωνίων

«ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΩΣ ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΩΣ ΔΕΥΑΣ
ΝΑ ΛΑΒΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ , ΩΣΤΕ
ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΤΟ
ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΛΕΙΨΥΔΡΙΑΣ»

«Έγινε μια συζήτηση σε διάφορα θέματα που προκύπτουν . Εκείνο που πρέπει να τονίσουμε είναι ότι φέτος είναι μια δύσκολη χρονιά . Η ΔΕΥΑΣ έχει κάνει έκκληση, όλοι οι πολίτες να περιορίσουν την κατανάλωση του νερού.
Απαγορεύεται το πλύσιμο των αυτοκινήτων, το πότισμα γκαζόν και γενικότερα όλες οι ενέργειες που δεν βοηθούν στην οικονομία του νερού.
Πρέπει όλοι μας φέτος να είμαστε πιο προσεκτικοί στην χρήση του νερού.
Οφείλουμε ως δήμος και ως ΔΕΥΑΣ να λάβουμε όλα τα μέτρα , ώστε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της λειψυδρίας».

«ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ
ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΔΕΞΑΜΕΝΗ
ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΥ ΚΙΑΤΟΥ»

Όσον αφορά στα μέτρα που λαμβάνονται , τόνισε:

«Επικουρικά βρίσκουμε και άλλες γεωτρήσεις για να πέσουν μέσα στην δεξαμενή κυρίως του Κιάτου και πιστεύουμε ότι σε σχέση με άλλους δήμους θα έχουμε τα λιγότερα προβλήματα. Αλλά και πάλι εκείνο που πρέπει να τονίσουμε , είναι ότι θα πρέπει φέτος να κάνουμε οικονομία.
Το νερό πια δεν είναι ελεύθερο στη φύση , είναι πολύτιμο αγαθό και κινδυνεύουμε φέτος και από απόψεως ποσότητας».

«ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΑ»

Και πρόσθεσε:

«Μέχρι στιγμής αντιμετωπίζεται η κατάσταση ικανοποιητικά , ακόμα και στα δημοτικά διαμερίσματα που έχουμε πρόβλημα, όμως εκπέμπουμε SOS και τονίζουμε ότι η χρήση του νερού πρέπει να περιοριστεί, πρέπει όλοι μας να αυτοπεριοριστούμε διότι η ΔΕΥΑΣ έχει ήδη αρχίσει και επιβάλλει πρόστιμα όταν γίνεται ασύδοτη κατανάλωση νερού».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΕΩΡΓΟΥΣΗΣ:
Πρόεδρος ΔΕΥΑΣ

«ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΝΕΡΟΥ
ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ, ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ
ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ»

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ σε πρόσφατες δηλώσεις του στην εφημερίδα μας , είχε τονίσει την ανάγκη να υπάρξει οικονομία από όλους τους πολίτες προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα φέτος το καλοκαίρι. «Αν δεν υπάρξει οικονομία νερού από όλους , θα είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε και σε διακοπές» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά .

Δεν υπάρχουν σχόλια: