17.7.08

Στην δημιουργία ενός εμπορικού , ιστορικού , τουριστικού οδηγού, που θα περιλαμβάνει ποικίλα ιστορικά , τουριστικά , γεωλογικά και άλλα στοιχεία για την περιοχή, έχει προχωρήσει ο Εμπορικός Σύλλογος Νεμέας , φιλοδοξώντας να φτιάξει στην ουσία ένα λεύκωμα για την περιοχή και όχι απλώς έναν οδηγό , όπως έχει γίνει , σε άλλες αντίστοιχες προσπάθειες .
Στον οδηγό ,όπως μας είπε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Νεμέας κ. Αριστοτέλης Καλλής , θα γράψουν σημαντικά πρόσωπα του πνεύματος και των γραμμάτων, ενώ θα είναι μια καλή ευκαιρία να προβληθούν οι έμποροι της περιοχής καθώς ο οδηγός θα περιλαμβάνει και το εμπορικό κομμάτι.
Ο οδηγός αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά από δύο τουλάχιστον μήνες μέχρις ότου συγκεντρωθούν όλα τα στοιχεία . Ο κ. Καλλής έκανε μάλιστα έκκληση και μέσω της εφημερίδας μας, προς όλα τα μέλη του Συλλόγου να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια που , όπως είπε , θα μείνει για πολλά χρόνια στην περιοχή της Νεμέας , σαν μια πολύ σημαντική εργασία .
Συγκεκριμένα ο κ. Καλλής μας είπε:

«ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΟΔΗΓΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ
ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ»

«Έχουμε περάσει στην δημιουργία ενός εμπορικού , ιστορικού , τουριστικού οδηγού.
Η διαφορετικότητα από άλλους οδηγούς που γίνονται σε άλλες περιοχές , είναι ότι στην ουσία προσπαθούμε να φτιάξουμε ένα λεύκωμα και όχι ένα οδηγό , όπως γνωρίζουμε την δομή του, σε άλλες αντίστοιχες προσπάθειες .
Ο οδηγός έχει ήδη ξεκινήσει . Το πρώτο μέρος του οδηγού θα είναι μια ιστορική περιήγηση , θα υπάρχει ένα φωτογραφικό υλικό από το αρχείο του Εμπορικού Συλλόγου, που έχει συγκεντρώσει όλα αυτά τα χρόνια , πάρα πολύ σημαντικό για την ιστορία του τόπου».

«Ο ΟΔΗΓΟΣ ΘΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΜΙΑ
ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ
ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ , ΑΠΟ ΤΗΝ
ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ»

Και τόνισε:

«Στον οδηγό θα γράψουν σημαντικά πρόσωπα του πνεύματος και των γραμμάτων , όπως ο καθηγητής αρχαιολόγος κ. Μίλερ , ο καθηγητής , αρχαιολόγος κ. Ράιντ , ο καθηγητής φιλοσοφίας κ. Κύρκος , ο πολιτικός μηχανικός κ. Κωστούρος , ο ερευνητής κ. Τσικνάκης κ. α.
Ο οδηγός θα περιλαμβάνει μια συνοπτική ιστορία της περιοχής μας , από την αρχαιότητα έως σήμερα . Θα αποτελέσει έναν σταθμό για την περιοχή γιατί όμοιό του δεν υπάρχει. Στον οδηγό θα καταγραφούν όλοι οι διανοούμενοι της περιοχής μας , όπως ο κ. Κώστας Βουδούρης που είναι καθηγητής Πανεπιστημίου στην Θεσσαλονίκη που θα αναφερθεί στην γεωλογία της περιοχής».

«ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΟΔΗΓΟΥ
ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ
ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΑ
ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΠΡΟΒΛΗΘΟΥΝ»

Επιπλέον πρόσθεσε:

«Τα έξοδα του οδηγού καλύπτουν τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου τα οποία θα προβληθούν , αφού θα υπάρχει και το κυρίως εμπορικό κομμάτι σε συνεργασία με την εταιρεία που έχει αναλάβει να περάσει από όλους τους εμπόρους , για να συγκεντρώσει την προείσπραξη των καταχωρίσεων και οπωσδήποτέ αυτή είναι μια προσπάθεια που όπως προείπα θα αποτελέσει σταθμό για τα δεδομένα της Νεμέας . Θα βγει σε 6.000 αντίτυπα και το κύριο χαρακτηριστικό θα είναι , μέσα από αυτόν τον οδηγό να καταθέσουν την ψυχή τους , την πένα τους , οι πολύ σημαντικοί άνθρωποι της περιοχής μας. Ερευνητές και καθηγητές και όλοι εκείνοι οι άνθρωποι, οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια , έχουν αναδείξει τον πολιτισμό στην περιοχή μας».

ΕΚΚΛΗΣΗ ΚΑΛΛΗ ΠΡΟΣ
ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΑΥΤΗ
ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

Ερωτηθείς πότε αναμένεται να κυκλοφορήσει ο οδηγός , μας είπε:

«Υπολογίζουμε να έχει ένα χρονοδιάγραμμα τουλάχιστον δύο μηνών , μέχρι να συγκεντρωθούν όλα τα στοιχεία , γιατί πέφτουμε και σε μια περίοδο που πολλοί φεύγουν και μέχρι να ανταποκριθούν όλα τα μέλη. Γι’ αυτό και κάνω μια έκκληση προς όλα τα μέλη αυτή τη στιγμή, (παρότι έχουν βέβαια ενημερωθεί ), να βοηθήσουν αυτή την προσπάθεια , που θα μείνει για πολλά χρόνια στην περιοχή μας, σαν μια πολύ σημαντική εργασία .
Είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο και μάλιστα με τον τρόπο που γίνεται .
Όποιος θα παίρνει αυτό τον οδηγό πραγματικά θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει την ιστορία της περιοχής μας, όπως θα βλέπει και το μεγάλο κομμάτι του φωτογραφικού αρχείου του Εμπορικού Συλλόγου , αλλά και ένα μεγάλο κομμάτι από αυτό που έχουμε συνηθίσει να λέμε φυσικό τοπίο και ομορφιά της περιοχής της Νεμέας.» .

Δεν υπάρχουν σχόλια: