16.7.08

Οικονομικές διακοπές χωρίς περιττά έξοδα σε ακτοπλοϊκά εισιτήρια και συγκοινωνίες , επιλέγουν φέτος πολλοί Αθηναίοι, προκειμένου να μην περάσουν τις άδειες τους στην καυτή πρωτεύουσα.
Γνωρίζοντας ότι οι μακρινοί προορισμοί , τα νησιά και οι μεγάλες διαδρομές απαιτούν γεμάτο πορτοφόλι καθώς οι τιμές των εισιτηρίων και των καυσίμων έχουν σημειώσει σημαντική άνοδο, ολοένα και περισσότεροι Αθηναίοι αποφασίζουν να περάσουν τις διακοπές τους στην παραλιακή Κορίνθια , απολαμβάνοντας την καθαρή θάλασσα και την καλή διασκέδαση.
Λουτράκι, Κόρινθος, Βραχάτι, Κιάτο και Ξυλόκαστρο παραμένουν οι αγαπημένοι προορισμοί για τους Αθηναίους.
Όπως επεσήμανε στην εφημερίδα μας ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ξυλοκάστρου κ. Διονύσιος Λογοθέτης , η τουριστική κίνηση στο Ξυλόκαστρο είναι ήδη αυξημένη και αναμένεται να σημειώσει ακόμα μεγαλύτερη άνοδο το επόμενο διάστημα όπου δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι θα αρχίσουν να παίρνουν τις καλοκαιρινές άδειες τους.
Σαφής και κατηγορηματικός τόνισε ότι πολλοί είναι εκείνοι που θα αποδράσουν από την Πρωτεύουσα τις προσεχείς ημέρες δεδομένου ότι βρισκόμαστε σε περίοδο όπου οι περισσότεροι ξεκινούν τις καλοκαιρινές διακοπές τους.
Η παραλιακή Κορινθία τις τελευταίες ημέρες παρουσιάζει ραγδαία αύξηση της κίνησης , η οποία βεβαίως αναμένεται να κορυφωθεί τον Αύγουστο.
Συγκεκριμένα για την κίνηση στο Ξυλόκαστρο ο κ. Λογοθέτης μας είπε:

«Η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΣΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ ΕΙΝΑΙ
ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΜΕΓΑΛΗ»

«Η τουριστική κίνηση στο Ξυλόκαστρο είναι πράγματι μεγάλη και πιστεύουμε φέτος λόγω των μεγάλων οικονομικών προβλημάτων που υπάρχουν και των αυξήσεων στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων , ότι το επόμενο διάστημα θα είναι ακόμα μεγαλύτερη».

ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ
ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ
ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΝΕΡΟΥ

Όσον αφορά στο μείζον πρόβλημα της λειψυδρίας, ο κ. Λογοθέτης τόνισε ότι δεν έχει "αγγίξει" ακόμα το Ξυλόκαστρο. Ωστόσο επεσήμανε ότι η κατάσταση βρίσκεται υπό παρακολούθηση , ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα και το επόμενο διάστημα:

«Προς το παρόν δεν αντιμετωπίζουμε προβλήματα. Ωστόσο παρακολουθείται η κατάσταση από κοντά και βέβαια γίνονται συνεχείς παρεμβάσεις και παραινέσεις αν θέλετε, από την Δημοτική Επιχείρηση για την χρήση του νερού. Για την ώρα πάντως είμαστε καλά. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι εφησυχάζουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: