22.7.08


Στην πυρασφάλεια και πυροπροστασία του δήμου έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της φέτος και η Δημοτική Αρχή Φενεού προκειμένου να μην εκδηλωθούν προβλήματα κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.
Με αυξημένο το δείκτη επικινδυνότητας λόγω της μεγάλης ξηρασίας ο δήμος Φενεού , βρίσκεται επί ποδός για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Σημαντική ενίσχυση στην πυροσβεστική δύναμη του δήμου Φενεού για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος του δήμου αποτελεί, όπως μας είπε ο Αντιδήμαρχος κ. Σωτήρης Λαλιώτης , το πυροσβεστικό όχημα δωρεά της Ιεράς Μητρόπολης Κορίνθου, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή .
Ο κ. Λαλιώτης τόνισε στην εφημερίδα μας ότι η δωρεά του Μητροπολίτη Κορινθίας κ.κ. Διονύσιου έρχεται να προστεθεί στην ευγενική χορηγία της Τράπεζας Πειραιώς που χάρισε στο δήμο ένα ακόμα πυροσβεστικό όχημα πριν λίγο καιρό , ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την πυροσβεστική δύναμη του δήμου.
Επιπλέον όπως τόνισε ο κ. Λαλιώτης, η Δημοτική Αρχή δίνει ιδιαίτερη προσοχή φέτος στο θέμα της υδροδότησης ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα μέσα στο καλοκαίρι. Ήδη όπως μας είπε έχουν ληφθεί περιοριστικά μέτρα προκειμένου να αντιληφθούν οι κάτοικοι ότι πρέπει να κάνουν οικονομία στο νερό.
Τοποθετήθηκαν ρολόγια στα χωριά ώστε να γίνεται συχνά καταμέτρηση της κατανάλωσης και όπου διαπιστώνεται αλόγιστη χρήση δεν αποκλείεται όπως μας είπε, να υπάρξουν και πρόστιμα. Επιπλέον ο κ. Λαλιώτης μάς μίλησε για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη , τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού, αλλά και την αυξημένη επισκεψιμότητα στην περιοχή.
Συγκεκριμένα ο κ. Λαλιώτης μάς είπε:

«Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΡΙΞΕΙ
ΦΕΤΟΣ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΡΟΣ
ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ»

«Ο δήμος μας έχει ρίξει φέτος μεγάλο βάρος στην πυροπροστασία του. Βέβαια είχαμε και την μεγάλη βοήθεια από την Τράπεζα Πειραιώς που μας χάρισε ένα όχημα ενώ την Κυριακή 20 Ιουλίου ο δήμος μας παρέλαβε ένα πυροσβεστικό όχημα από την Ιερά μητρόπολη Κορίνθου. Η ενέργεια αυτή αποδεικνύει τον μεγάλο ρόλο και την συμβολή της εκκλησίας στον τομέα της πυροπροστασίας. Θέλουμε και μέσω της εφημερίδας σας να ευχαριστήσουμε την Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου και τον Μητροπολίτη κ.κ. Δονύσιο για την συνεισφορά στο δήμο Φενεού, δεδομένου ότι είναι ένας δήμος με μεγάλη δασική έκταση και πυκνή βλάστηση».

«3 ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ
ΚΑΙ 4 ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΤΗΝ
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ»

Όσον αφορά στην συνολική δύναμη που διαθέτει σήμερα ο δήμος Φενεού για την πυροπροστασία του δήμου μας είπε:

«Έχουμε τρία δημοτικά πυροσβεστικά οχήματα και τέσσερα ιδιωτικά που έχουμε ναυλώσει για τις ανάγκες της πυροπροστασίας της περιοχής.
Ήδη τις προηγούμενες ημέρες είχαμε δύο περιστατικά πυρκαγιών . Η μια πυρκαγιά εκδηλώθηκε στη Μοσιά και η άλλη στα σύνορα του δήμου με την Αχαΐα.
Η επέμβαση ήταν άμεση και από το δήμο Φενεού και από το δήμο Κλειτορίας σε συνεργασία με το δήμο Καλαβρύτων».

«ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ
ΠΙΕΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ
ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΝΕΡΟΥ ΑΛΛΑ
ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ
ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ»

Ερωτηθείς για την επάρκεια νερού στην περιοχή , εξαιτίας της παρατεταμένης ξηρασίας που πλήττει ολόκληρο το νομό , αναφέρθηκε στην προσπάθεια του δήμου να καλύψει φέτος της ανάγκες ύδρευσης και άρδευσης της περιοχής και τόνισε:

«Για την ώρα υπάρχει επάρκεια . Βέβαια οι κάτοικοι είναι λίγο πιεσμένοι στο θέμα κατανάλωσης νερού αλλά γενικότερα προβλήματα επάρκειας προς το παρόν δεν αντιμετωπίζουμε.
Μέχρι στιγμής δεν έχει παρουσιαστεί πρόβλημα σε κανένα δημοτικό διαμέρισμα.
Οπωσδήποτε όμως έχουν ληφθεί περιοριστικά μέτρα και εφιστούμε την προσοχή των δημοτών στην χρήση του νερού ώστε να μην ξεμείνουμε από νερό ούτε το επόμενο διάστημα. Το φετινό καλοκαίρι είναι δύσκολο. Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι δεν μπορούμε να σπαταλάμε άσκοπα αυτό το πολύτιμο αγαθό που λέγεται νερό.

Γίνονται συνεχείς καταμετρήσεις και παρατηρήσεις στους υπερκαταναλωτές , ενώ δεν αποκλείεται το ερχόμενο διάστημα να προβούμε και στην επιβολή προστίμων. Προς το παρόν κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί».

«ΜΙΚΡΟΕΡΓΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ
ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑ»

Ο κ. Λαλιώτης μίλησε στην συνέχεια για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή , σημειώνοντας ότι εκτελούνται σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα έργα ύψους τουλάχιστον 30.000 έως 40.000 ευρώ:

«Εκτελούνται τα τεχνικά έργα στο Νομαρχιακό δρόμο σε συνεργασία δήμου και Νομαρχίας από το Φενεό προς τη Δόξα και αναμένεται να ξεκινήσουν τώρα οι ασφαλτώσεις με κονδύλι της Νομαρχίας από την Μοσιά προς Ταρσούς.
Μικροέργα γίνονται σε όλα τα χωριά . Εκτελούνται σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα έργα ύψους τουλάχιστον 30.000 έως 40.000 ευρώ, που αφορούν διαμορφώσεις πλατειών , νεκροταφείων, υδρομαστεύσεις κλπ που θα ολοκληρωθούν μέσα στο καλοκαίρι.
Περιμένουμε τώρα κάποιες μελέτες να επικυρωθεί η μελέτη του φράγματος και κάποια άλλα τεχνικά έργα που είναι να ενταχτούν σε κάποια προγράμματα και βρισκόμαστε στην αναμονή και ως προς τις υποσχέσεις που υπάρχουν από την Πολιτεία.
Ο δήμος μας προετοιμάζεται σε επίπεδο μελετών ώστε να είναι έτοιμος να προχωρήσει στην υλοποίηση έργων».

«ΜΕΓΑΛΗ Η ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ
ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΣΤΙΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ»

Όσον αφορά στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη , τόνισε:

«Οι φετινές πολιτιστικές εκδηλώσεις του δήμου μας αφορούν όλες τις ηλικίες . Υπάρχουν θεατρικές παραστάσεις για μεγάλους αλλά και εκδηλώσεις που μπορούν να απολαύσουν οι μικροί μαθητές.
Για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού ο δήμος μας συνεργάζεται και με τους τοπικούς πολιτιστικούς Συλλόγους και με το νομικό πρόσωπο του δήμου.
Αυτό που μας ικανοποιεί ιδιαίτερα είναι πως και φέτος η ανταπόκριση των συνδημοτών μας στις εκδηλώσεις είναι μεγάλη».

«Η ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ ΕΧΕΙ
ΗΔΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ
ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙ
ΑΙΣΘΗΤΗ ΑΝΟΔΟ
ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΜΗΝΑ»

Τέλος αναφερθείς στην επισκεψιμότητα του δήμου , τόνισε ότι έχει ήδη ξεκινήσει και υπογράμμισε ότι αναμένεται να κορυφωθεί τον Αύγουστο με τον ερχομό των παραθεριστών στην περιοχή:

«Η επισκεψιμότητα έχει ήδη ξεκινήσει και βέβαια αναμένεται να σημειώσει αισθητή άνοδο τον επόμενο μήνα τον Αύγουστο. Τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού ο δήμος μας παρουσιάζει αυξημένη επισκεψιμότητα και η κίνηση μπορώ να πω ότι είναι στο φουλ, ιδιαίτερα στα μέσα του μήνα , πριν και μετά το Δεκαπενταύγουστο που οι περισσότεροι ανεβαίνουν με τις οικογένειες τους και τους φίλους τους στα εξοχικά τους που έχουν στην ευρύτερη περιοχή του Φενεού».

Δεν υπάρχουν σχόλια: