23.7.08


Το πρόβλημα της λειψυδρίας έχει επηρεάσει φέτος και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του δήμου Βόχας καθώς όπως επισημαίνει ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Λιούντρης η σκέψη βρίσκεται καθημερινά στο θέμα του νερού αφήνοντας όλα τα υπόλοιπα «σε δεύτερη μοίρα».
Ωστόσο καθιστά σαφές ότι ο πολιτισμός κατέχει ξεχωριστή θέση στο δήμο, ακόμα και φέτος που οι καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις είναι περιορισμένες.
Η προσοχή της Δημοτικής Αρχής , όπως χαρακτηριστικά τονίζει , επικεντρώνεται στην προσπάθεια εξασφάλισης νερού , αφού ήδη αρκετά δημοτικά διαμερίσματα του δήμου αντιμετωπίζουν προβλήματα.
Ερωτηθείς για άλλη μια φορά για το θέμα αυτό ο Δήμαρχος Βόχας μας είπε:

«ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΦΕΤΟΣ
ΣΤΕΝΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ
ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ»

«Όλη η Κορινθία στενάζει. Οπωσδήποτε και στο δήμο Βόχας αντιμετωπίζουμε προβλήματα . Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να κάνουμε πολιτιστικές εκδηλώσεις όπως φωνάζουν κάποιοι. Δεν μπορούμε να «κλείσουμε» το δήμο γιατί δεν έχουμε νερό.
Είναι γνωστό ότι οι αγρότες φέτος στενάζουν και ότι έχουμε διακοπές στην υδροδότηση. Το ίδιο συμβαίνει και στο δήμο Άσσου -Λεχαίου. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να κάνει καμία εκδήλωση;»

«ΉΔΗ ΤΟ ΣΟΥΛΗΝΑΡΙ , ΤΟ ΜΙΣΟ ΒΟΧΑΪΚΟ
ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΣΟ ΒΡΑΧΑΤΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ»

Όσον αφορά αν το πρόβλημα της λειψυδρίας συμπαρασύρει και άλλα θέματα του δήμου , τόνισε:

«Οπωσδήποτε δεν έχουμε μυαλό να κάνουμε πολλά πράγματα φέτος , δεδομένου ότι αντιμετωπίζουμε σοβαρά προβλήματα με την λειψυδρία. Ήδη το Σουληνάρι , το μισό Βοχαϊκό και το μισό Βραχάτι αντιμετωπίζουν προβλήματα.
Προσπαθούμε να ενώσουμε όποιον ιδιώτη βρούμε , χωρίς να ξέρουμε πως θα πληρωθεί καλά- καλά και αυτός. Δίνουμε καθημερινό αγώνα να σώσουμε την κατάσταση».

«Η ΥΠΕΡΑΝΤΛΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟΝ
ΚΑΜΠΟ ΤΗΣ ΒΟΧΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΤΙΣΤΟΥΝ
ΟΛΑ ΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΠΟΥ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΠΟΤΙΣΤΙΚΑ ,
ΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ»

Αναφερθείς δε στους λόγους που οδήγησαν στην σημερινή κατάσταση, πρόσθεσε:

«Η υπεράντληση όλα αυτά τα χρόνια ήρθε και τελικά μας στέρεψε. Γιατί όταν ποτίζουμε όλα τα καμένα και έχουμε φυτέψει όλες τις βουνοκορφές και τα έχουμε κάνει ποτιστικά , κάποια στιγμή ήταν αναμενόμενο ότι θα ερχόταν και κρίση.
Έχουν γίνει όλα τα ξερικά ποτιστικά . Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να επιβαρύνεται ο υδροφόρος ορίζοντας.
Η υπεράντληση που έχει γίνει στον κάμπο της Βόχας για να ποτιστούν όλα τα ορεινά που τα έκαναν ποτιστικά , έφερε την σημερινή κατάσταση. Όσο υπήρχε νερό δεν αντιμετωπίζαμε πρόβλημα. Μετά από δύο χρόνια συνεχόμενης λειψυδρίας στερέψαμε. Αυτή είναι η αιτία και δεν είναι τίποτα άλλο».

«ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ
ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ
ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΝΕΡΟ»

Και πρόσθεσε:

«Το Ζευγολατιό είναι «κομμένο» σε τρία κομμάτια . Οι κάτοικοι έχουν καταλάβει ήδη το πρόβλημα που υπάρχει και έχουν βάλει ήδη δεξαμενές .Άλλωστε υπάρχει από χρόνια πρόβλημα στο Ζευγολατιό.
Με την χρήση των δεξαμενών οι κάτοικοι έχουν καταφέρει να έχουν νερό.
Με την αύξηση της κίνησης όμως στο Βραχάτι , κάποιες γεωτρήσεις αρχίζουν και στερεύουν και προς την περιοχή του Βραχατίου και προς την περιοχή του Βοχαϊκού , γιατί γίνεται και μεγάλη άντληση για άρδευση».

«ΚΑΝΕΙΣ ΙΔΙΩΤΗΣ ΣΤΟ ΒΟΧΑΪΚΟ
ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΥΔΡΕΥΣΗ»

Εμφανώς ενοχλημένος μάλιστα είπε:

«Αξίζει να πούμε ότι κανείς ιδιώτης στο Βοχαϊκό δεν μας δίνει νερό για ύδρευση. Προσπαθούμε να καλύψουμε τις ανάγκες του δημοτικού διαμερίσματος από το Μπολάτι και από άλλα σημεία του Βοχαϊκού .
Υπάρχει πρόβλημα. Προσπαθούν κάποιοι να πουλήσουν το νερό με 100 και 120 ευρώ την ώρα στους αγρότες και δεν δίνουν μια ώρα για να πιούν νερό στο σπίτι τους . Προτιμούν να μην έχουν νερό στο σπίτι τους γιατί και οι ίδιοι είναι κάτοικοι του δ.δ. που αντιμετωπίζει το πρόβλημα.!!!! Δεν περιμέναμε αυτή την εξέλιξη του προβλήματος. Τα πηγάδια στέρεψαν όλα» .

«ΕΦΡΑΞΕ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΤΟ
ΒΟΧΑΪΚΟ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
ΤΟ ΜΙΣΟ ΧΩΡΙΟ ΝΑ
ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΝΕΡΟ»

Στο όλο πρόβλημα έρχονται βεβαίως να προστεθούν και οι βλάβες στο δίκτυο του Βοχαϊκού για τις οποίες μας είπε:

«Επιπλέον αντιμετωπίζουμε ένα ακόμα πρόβλημα με τις βλάβες που δημιουργήθηκαν στο Βοχαικό , όπου έφραξε το δίκτυο, με αποτέλεσμα το μισό χωριό να μην έχει νερό.
Έτσι λοιπόν σκάβουμε σε αρκετά σημεία προκειμένου να εντοπίσουμε τις βλάβες , να τις αποκαταστήσουμε και να μπορέσουμε να δώσουμε νερό στον κόσμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: