6.8.08

Συνεδρίασε χθες στις 11 το πρωί ο Σύνδεσμος των 9 δήμων της Ανατολικής Κορινθίας με θέμα την Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Απορριμμάτων. Συγκεκριμένα η συζήτηση αφορούσε στην χωροθέτηση του δεματοποιητή σε επίπεδο Συνδέσμου Κορινθίας , ο οποίος θα συσκευάζει τα σκουπίδια και θα τα δεματοποιεί προκειμένου στη συνέχεια να πηγαίνουν στο χώρο της τελικής απόθεσης.
Να σημειώσουμε ότι οι δεματοποιητές είναι μηχανές που θα συμπιέζουν τα σκουπίδια , θα τα συσκευάζουν με μια ζελατίνα και μετά τα σκουπίδια θα αποθηκεύονται σε ένα χώρο προσωρινής απόθεσης , μέχρι να γίνει το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων, ώστε στο τέλος του χρόνου που λήγει η προθεσμία για τις χωματερές να μην υπάρξουν πρόστιμα.
Για το θέμα αυτό μίλησε στην εφημερίδα μας , λίγη ώρα πριν την έναρξη της σύσκεψης ,ο Δήμαρχος Βόχας κ. Γεώργιος Λιούντρης κάνοντας σαφές ότι υπάρχει ήδη μια προτεινομένη θέση δίπλα στον βιολογικό της Κορίνθου. Μάλιστα όπως εξήγησε η θέση αυτή προσφέρεται για τον σκοπό αυτό , δεδομένου ,ότι από αυτή την επεξεργασία θα βγαίνουν κάποια υγρά και πρέπει ο δεματοποιητής να είναι κοντά σε βιολογικό για να γίνεται η επεξεργασία.
Συγκεκριμένα μάς είπε:

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΟΥΝΤΡΗΣ:
Δήμαρχος Βόχας

«ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ,
ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΑΡΞΕΙ
ΛΥΣΗ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ
ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ
ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ»

"Η σύσκεψη αφορά στην απόφαση των μελών του Συνδέσμου των 9 δήμων της Ανατολικής Κορινθίας για την χωροθέτηση του δεματοποιητή σε επίπεδο Συνδέσμου, δεδομένου ότι τέλος του χρόνου , αν δεν έχει υπάρξει λύση με τα σκουπίδια θα αρχίσουν τα πρόστιμα.
Η Περιφέρεια λοιπόν είπε ότι θα μας προμηθεύσει δεματοποιητές που θα κάνουν πακέτο τα σκουπίδια , τα οποία θα διπλώνουν μέσα σε ένα νάιλον σε παλέτες και στην συνέχεια θα αποθηκεύονται σε κάποιο χώρο.
Δεν γνωρίζουμε αν θα αποθηκεύονται στο δικό μας νομό ή σε άλλο νομό.

Αυτό που πρέπει αυτή τη στιγμή , να αποφασίσουμε εμείς ως Σύνδεσμος των 9 δήμων της Ανατολικής Κορινθίας, είναι που θα μπει ο δεματοποιητής. Ήτοι σε ποιο σημείο των 9 δήμων θα τοποθετηθεί ο δεματοποιητής , ο οποίος θα κάνει πακέτο τα σκουπίδια , τα οποία στη συνέχεια θα φορτώνονται σε κοντέινερ και θα φεύγουν».

«ΈΧΕΙ ΠΡΟΤΑΘΕΙ ΕΝΑΣ ΧΩΡΟΣ
ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ
ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ»

Και τόνισε:

«Έχει προταθεί ένας χώρος δίπλα από τον βιολογικό της Κορίνθου. Η απόφαση θα ληφθεί στην σύσκεψη , εκείνο που μπορώ να σας πω όμως είναι ότι επειδή από αυτή την επεξεργασία θα βγαίνουν κάποια υγρά , πρέπει να είναι κοντά σε βιολογικό για να γίνεται η επεξεργασία.

Η συγκεκριμένη θέση λοιπόν δεν θέλει ούτε Περιβαλλοντική Μελέτη , ούτε τίποτα άλλο. Χρειάζεται περίπου χώρος 100 τ.μ. Εκεί θα μπαίνει ένα μηχάνημα , πάει το απορριμματοφόρο και ξεφορτώνει , τα σκουπίδια γίνονται παλέτες και πρέπει να είναι δίπλα ένα κοντέινερ για να μεταφερθούν σε κάποιο σημείο για αποθήκευση.

Από τέλος του χρόνου πρέπει να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία γιατί διαφορετικά θα υπάρξουν πρόστιμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: