7.8.08

Στο έλεος της λειψυδρίας συνεχίζει να βρίσκεται ολόκληρη η παραλιακή Κορινθία που βλέπει τα αποθέματα νερού να έχουν μειωθεί επικίνδυνα . Ο υδροφόρος ορίζοντας εμφανίζεται αδύναμος να καλύψει τις υδρευτικές ανάγκες των παραλιακών δήμων του νομού μας που παρουσιάζουν αυξημένη επισκεψιμότητα . Την ίδια ώρα ο δήμος Αγίων Θεοδώρων, παρότι δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν άλλοι δήμοι , βλέπει ως την μοναδική λύση , την αφαλάτωση, προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα στο μέλλον αφού , όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά στην εφημερίδα μας ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Σοφίας η κατάσταση με το νερό είναι κάθε πέρυσι και καλυτέρα.
Ο κ. Σοφίας επισημαίνει ότι η αφαλάτωση είναι μια λύση με υψηλό κόστος , αναγκαία ωστόσο , αφού η Πολιτεία δεν προσπαθεί να δώσει μια συνολική λύση στο πρόβλημα υδροδότησης της Κορινθίας.
Δίνοντας την πλήρη εικόνα που αντιμετωπίζει σήμερα ο δήμος, επισημαίνει ότι η αύξηση της επισκεψιμότητας τα Σαββατοκύριακα υποχρεώνει το δήμο να προχωρήσει σε κάποιες διακοπές στη υδροδότηση, ενώ τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας έστω και με δυσκολία ο δήμος καταφέρνει προς το παρόν να τα βγάζει πέρα.
Συγκεκριμένα ο κ. Σοφίας μάς είπε:

ΣΤΗΝ ΑΦΑΛΑΤΩΣΗ ΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΛΥΣΗ
ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

«Έχουμε πάρει απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου για δάνειο 600.000 ευρώ, προκειμένου να προχωρήσουμε στην μέθοδο της αφαλάτωσης. Ήδη ερευνούμε την λύση αυτή με την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου και συλλέγουμε στοιχεία και από άλλους δήμους όπου έχουν προβεί σε αυτή τη λύση, ήτοι τι μονάδες αφαλάτωσης έχουν κάνει , τι τύπου , τι είδους ,κλπ
Όλα αυτά τα παρακολουθούμε και θεωρώ , ότι όπως πάει η κατάσταση περιβαλλοντικά, είναι μονόδρομος για όλη την Κορινθία (εφόσον η Πολιτεία σε κεντρικό επίπεδο δεν βρίσκει κάποια λύση) , και βέβαια για τον δήμο Αγίων Θεοδώρων , να πάμε σε μονάδα αφαλάτωσης.
Έχουμε ξεκινήσει την διαδικασία για δάνειο, ύψους 600.000 ευρώ το οποίο δεν έχει εκταμιευτεί ακόμα, προκείμενου να πάρουμε μια ή δυο μονάδες των 1000 κυβικών, έτσι ώστε να μπορέσουμε να καλύψουμε τις ανάγκες.
Διότι από την πείρα μου και απ’ ότι φαίνεται , με διάφορες γεωτρήσεις, κακό κάνουμε τελικά στον υδροφόρο ορίζοντα, όταν αντλούμε.
Πιστεύω ότι η μοναδική λύση και περιβαλλοντικά ορθή είναι να πάμε στην αφαλάτωση, η οποία έχει ένα αυξημένο λειτουργικό κόστος.
Αλλά αναγκαστικά θα πρέπει να το επιβαρυνθούμε , εφόσον δεν το βλέπει συνολικά η Πολιτεία να λύσει το πρόβλημα»..

«ΚΑΘΕ ΠΕΡΥΣΙ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ»

Ερωτηθείς για το πρόβλημα της λειψυδρίας και την κατάσταση που αντιμετωπίζει ο δήμος Αγίων Θεοδώρων , τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού, μας είπε:

«Αυτή τη στιγμή συγκριτικά με αυτό που αντιμετωπίζουν άλλοι δήμοι στην Κορινθία, μπορώ να πω ότι είμαστε καλά.
Υπάρχουν κάποιες διακοπές νερού , κυρίως τα Σαββατοκύριακα που παρατηρείται αυξημένη επισκεψιμότητα, αλλά νομίζω ότι πλέον στο νερό ισχύει αυτό που λέει: «Κάθε πέρυσι και καλύτερα». Αυτό νομίζω ότι στο νερό πρέπει να το λέμε και να μας γίνει βίωμα.
Εμείς είμαστε στην περυσινή κατάσταση και ίσως και λίγο καλύτερα , όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και διακοπές, τα Σαββατοκύριακα.
Γενικότερα, από πέρυσι που αντιμετωπίσαμε πρόβλημα με το νερό υπάρχει προβληματισμός».

Δεν υπάρχουν σχόλια: