8.8.08

Σοβαρά προβλήματα στην επάρκεια νερού αντιμετωπίζει και ο δήμος Κορινθίων , αφού αρκετό νερό στην περιοχή δεν υπάρχει. Ο υδροφόρος ορίζοντας έχει μειωθεί δραματικά με αποτέλεσμα οι γεωτρήσεις να δίνουν ελάχιστο νερό. «Θύματα» της ασυνειδησίας κάποιων πολιτών που σε μια περίοδο έντονης ξηρασίας , σπαταλούν το λιγοστό νερό της ύδρευσης για να ποτίσουν γκαζόν και κήπους , είναι οι περιοχές του δήμου που βρίσκονται σε υψηλότερα επίπεδα με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται από τις διακοπές στην υδροδότηση. Ο τελευταίος μήνας του καλοκαιριού φαντάζει δύσκολος , στο θέμα της επάρκειας νερού παρά τις προσπάθειες που καταβάλλει η Δημοτική Αρχή για να καλύψει τις ανάγκες που , όπως επισημαίνει θα είναι αυξημένες μέχρι και το τέλος του επόμενου μήνα. .
Ο κ. Πνευματικός κάνει έκκληση στους πολίτες να χρησιμοποιούν με φειδώ το λιγοστό έστω νερό που υπάρχει, προκειμένου να περιοριστεί η άσκοπη κατανάλωση και τονίζει ότι είναι επιτακτική ανάγκη να ευαισθητοποιηθούν δημότες αλλά και παραθεριστές .
Συγκεκριμένα αναφερθείς στο μείζον αυτό πρόβλημα ο κ. Πνευματικός μας είπε:

«ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ
ΑΡΔΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ»

«Υπάρχει πρόβλημα με την επάρκεια νερού. Θα πρέπει ο κόσμος να συνειδητοποιήσει ότι υπάρχει πρόβλημα και να κάνει οικονομία. Να σταματήσουν τα φαινόμενα τα οποία είναι και αδικήματα και τιμωρούνται , ήτοι να πλένουν πεζοδρόμια , αυτοκίνητα , να ποτίζουν με το νερό της ύδρευσης γκαζόν και δέντρα . Απαγορεύεται να κάνεις άρδευση με το νερό της ύδρευσης.
Αν έχει κάποιος γκαζόν ή κήπο πρέπει να πάει να πάρει βυτίο για να ποτίσει. Δεν μιλάμε για αυτούς που μπορεί να έχουν δυο γλάστρες . Αναφέρομαι σε εκείνους που σπαταλούν σημαντική ποσότητα νερού για το πότισμα του γκαζόν ,κλπ
Σε αρκετούς λοιπόν που έχουν μεγάλες εκτάσεις με γκαζόν έχουμε διακόψει την παροχή του νερού, ενώ έχουν επιβληθεί και ορισμένα πρόστιμα».

«ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ,
ΚΑΠΟΙΑ ΥΨΗΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ»

Ερωτηθείς αν κάποιες περιοχές αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο πρόβλημα στην υδροδότηση με αποτέλεσμα να υπάρχουν διακοπές νερού, τόνισε:
«Πρόβλημα αντιμετωπίζουν περιοδικά , κάποια υψηλά σημεία της Κορίνθου. Υπάρχει πρόβλημα αυτή τη στιγμή με την επάρκεια του νερού και πρέπει να γίνει οικονομία. Εμείς στην προσπάθεια μας να λύσουμε το πρόβλημα, δώσαμε ήδη πριν από δύο εβδομάδες νερό από μια γεώτρηση που είχαμε στην περιοχή Θωμαίϊκα του σχεδίου πόλης του Αγίου Γεωργίου, σε όλες τις ντουζιέρες στα Καλάμια . Με το νερό της συγκεκριμένης γεώτρησης θα ποτίζουμε και τα δέντρα που υπάρχουν εκεί.
Επίσης μια ακόμα γεώτρηση , στο σχέδιο πόλης , δίπλα στο 10ο δημοτικό , πρώην ιδιοκτησίας Αγγιστριώτη Σταύρου , θα την ρίξουμε και αυτή στο δίκτυο ύδρευσης.
Αυτή χρησιμοποιούνταν πριν από 20 χρόνια και έδινε νερό στην Κόρινθο , μέσα από την δεξαμενή που είναι στον Άγιο Γεώργιο. Θα ρίξουμε μέσα λοιπόν και αυτή την γεώτρηση προκειμένου να δώσουμε λύση στο πρόβλημα που υπάρχει. Ό,τι νερό έχουμε το ρίχνουμε στο δίκτυο για την κάλυψη των αναγκών ύδρευσης».

«ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ
ΕΝΤΟΠΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ»

Και πρόσθεσε:

«Το πρόβλημα στις περιοχές που βρίσκονται πιο ψηλά , παρουσιάζεται τις απογευματινές ώρες που αρχίζουν κάποιοι ανεύθυνοι και ποτίζουν τα γκαζόν στην Ποσειδωνία , με αποτέλεσμα να μην έχουν νερό η Μπαθαρίστρα και κάποιες άλλες περιοχές.
Από την πλευρά του δήμου γίνεται ό,τι είναι δυνατό να εντοπίσουμε τους παραβάτες. Ήδη αρκετές παράνομες υδροδοτήσεις που έχουμε βρει τις έχουμε κόψει. Γίνεται πραγματικά μια «μάχη» , με κάποιους που δεν σέβονται τους υπόλοιπους» .

«ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ
ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΑΦΟΥ ΠΟΛΛΟΙ
ΦΕΥΓΟΥΝ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ»

Όσον αφορά στο επόμενο διάστημα , είπε:

«Τον Αύγουστο περιμένουμε μια μικρή πτώση του προβλήματος αφού πολλοί φεύγουν για διακοπές. Σε γενικές γραμμές πάντως μέχρι και τέλος Σεπτεμβρίου θα έχουμε πρόβλημα. Διότι αν βρέξει και δεν ποτιστούν για δύο ημέρες τα γκαζόν , κάνουμε οπωσδήποτε μεγάλη οικονομία.
Από την άλλη σημαντική ποσότητα νερού καταναλώνουν και οι ντουζιέρες στα Καλάμια . Σταματήσαμε για κάποιο διάστημα να δίνουμε νερό στις ντουζιέρες , όμως υπήρχαν παράπονα. Γι’ αυτό και ξαναδώσαμε νερό. Γενικότερα τα καταστήματα στην παραλία δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το νερό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: