11.8.08


Είκοσι οκτώ ημέρες μετά την επίσημη πρεμιέρα των φετινών καλοκαιρινών εκπτώσεων τα καταστήματα της Κορινθίας , δίνουν την ευκαιρία στο καταναλωτικό κοινό να κάνει τις αγορές του σε πολύ πιο συμφέρουσες τιμές. Οι εκπτώσεις που θα διαρκέσουν μέχρι τις 31 Αυγούστου ξεκίνησαν με γενναίες μειώσεις των τιμών που φτάνουν σήμερα μέχρι και το 60%. Τα μεγαλύτερα ποσοστά εκπτώσεων παρατηρούνται στα είδη ένδυσης και υπόδησης στα οποία οι έμποροι κάνουν δελεαστικές εκπτώσεις . Στόχος τους είναι το εμπόρευμα να εξαντληθεί και ως εκ τούτου οι τιμές έχουν πάρει την κατηφόρα.
Οι καταναλωτές είναι βέβαιο πως αξίζει πλέον να επωφεληθούν από τις καλές τιμές των καταστημάτων και να κάνουν σύντομα τις αγορές τους, αφού ήδη η αντίστροφη μέτρηση για την λήξη των εκπτώσεων έχει αρχίσει.
Οι έμποροι της Κορινθίας και δη της Νεμέας γνωρίζουν καλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της περιοχής και πόσο αυτά επηρεάζουν την αγοραστική κίνηση. Από την άλλη αντιλαμβάνονται ότι το κόστος της ζωής είναι αυξημένο, τα καθημερινά έξοδα πολλά, και χρόνο με το χρόνο όλο και λιγότεροι έχουν την δυνατότητα να κάνουν επιπλέον έξοδα, ακόμα και όταν πρόκειται για ευκαιρίες .
Αποδέκτες της οικονομικής στενότητας των πολιτών και δη των αγροτών που έχουν πληγεί από την φετινή λειψυδρία είναι οι έμποροι, οι οποίοι, βλέπουν τον τζίρο των καταστημάτων τους να μην αυξάνεται.
Όπως επισημαίνει στην εφημερίδα μας ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Νεμέας κ. Αριστοτέλης Καλλής , η οικονομική στενότητα και η έλλειψη ρευστότητας στην αγορά προκαλεί έντονο προβληματισμό στους εμπόρους της περιοχής , αφού όπως σημειώνει η θετική ανάκαμψη που υπάρχει την περίοδο των εκπτώσεων δεν είναι ικανή να βγάλει τον εμπορικό κόσμο από το αδιέξοδο του.
Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Νεμέας μίλησε για την αλυσιδωτή αντίδραση , των οικονομικών προβλημάτων στην αγορά της Νεμέας και είπε:


ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΚΑΛΛΗΣ :
Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Νεμέας

«Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ
ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ
ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΣΤΗ ΝΕΜΕΑ»

«Δυστυχώς όπως το έχουμε ήδη επισημάνει πολλές φορές, η κύρια καταναλωτική και αγοραστική δύναμη της Νεμέας είναι ο αγροτικός κόσμος. Δυστυχώς όμως , εδώ και πολλά χρόνια και ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα ο αγροτικός κόσμος όσον αφορά στο οικονομικό κομμάτι του δεν πάει καλά και αυτό επηρεάζει βεβαίως και την εμπορική κίνηση της περιοχής της Νεμέας. Η Νεμέα δεν έχει ούτε τουρισμό , ούτε ξένο κόσμο για να μπορέσει να έχει ανάπτυξη από μια άλλη παράμετρο. Και βεβαίως γι’ αυτό το σημαντικό κομμάτι , παρά το γεγονός ότι έχουμε πολλούς αρχαιολογικούς χώρους και πολλά σημεία επισκέψιμα, που θα μπορούσαν να έχουμε μια δεύτερη ανάπτυξη όσον αφορά στον τουρισμό , αυτό χρόνια δεν γίνεται , δεν γίνονται οι κατάλληλες επενδύσεις και έτσι αποτέλεσμα είναι η περιοχή τη Νεμέας οικονομικά να βρίσκεται σε μια από τις χειρότερες φάσεις της. Βεβαίως οι εκπτώσεις συνεχίζονται και μια θετική ανάκαμψη υπάρχει. Δεν είναι όμως αυτή ικανή για να βγάλει τον εμπορικό κόσμο από το αδιέξοδο του».

«ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ –
ΟΚΤΩΒΡΙΟ, ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ
ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΞΗΣΗ
ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΠΑ»

Και τόνισε:
«Απ’ ότι βλέπουμε και από πλευράς Κυβερνήσεως δεν υπάρχει θετικό κλίμα απέναντι στους μικρομεσαίους. Ήδη μιλάμε για κεφαλικό χώρο. Ήδη από τον Σεπτέμβριο – Οκτώβριο, μαθαίνουμε ότι θα έχουμε αύξηση και του ΦΠΑ, πράγματα δηλαδή τα οποία κάθε άλλο παρά θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη του εμπορίου αλλά και στην αύξηση της αγοραστικής δύναμης του κοινού. Τα προβλήματα παραμένουν όσον αφορά στην μικρή καταναλωτική δύναμη και αυτό έχει να κάνει και με τους συνταξιούχους οι οποίοι οι συντάξεις τους είναι πενιχρές , αλλά και με ένα άλλο κομμάτι της Νεμέας, άλλη μια «λυπημένη ιστορία» , άλλη μια παραμελημένη ιστορία και θέλω να κ καταγγείλω και την αδιαφορία του πολιτικού κόσμου, γιατί εδώ και τρία χρόνια οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν γιατρό, παρά το γεγονός ότι όλα αυτά τα χρόνια , έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό , σε μια Ελληνική πραγματικότητα. Πληρώνανε και τους φόρους τους αλλά και τις εισφορές τους στον ασφαλιστικό τους φορέα και αυτή τη στιγμή σαν πληρωμή δέχονται να μην έχουν επί τρία χρόνια , γιατρό».

«ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΥΝ
ΜΟΝΟ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ,
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΕΠΙΛΥΟΥΝ»

Επιπλέον πρόσθεσε:
«Δεν αρκούν βεβαίως οι επερωτήσεις στην Βουλή, από τους βουλευτές μας. Καλή είναι βεβαίως όλη αυτή η προσπάθεια τους να αναδεικνύουν το θέμα , αλλά δεν βρίσκονται στη Βουλή για να αναδεικνύουν μόνο τα θέματα , αλλά και να τα επιλύουν. Και αυτό είναι ένα μήνυμα το οποίο θα πρέπει να λάβουν πολύ σοβαρά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: