12.8.08

Την ίδια ώρα που οι παραλιακοί δήμοι της Κορινθίας αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με το νερό , λόγω της παρατεταμένης λειψυδρίας, ο δήμος Βέλου εμφανίζεται σε καλύτερη κατάσταση τουλάχιστον όσον αφορά στην επάρκεια νερού. Για το μείζον αυτό ζήτημα μίλησε στην εφημερίδα μας ο επικεφαλής της μειοψηφίας του Δ.Σ. κ. Χάρης Βυτινιώτης, εκφράζοντας ωστόσο την αντίθεση του στον τρόπο που γίνεται η διαχείριση. Συγκεκριμένα όπως μας είπε : «Η μειοψηφία έχει υπηρετήσει από την ευθύνη της Δημοτικής Αρχής και το ζήτημα της διαχείρισης του νερού και έχει διακρίνει στην πράξη προβλήματα, τα οποία δεν βγαίνουν στην επιφάνεια γιατί υπάρχει η σχετική επάρκεια νερού , αλλά σίγουρα με αυτήν εδώ την Δημοτική Αρχή , υπάρχει ένα ξέφρενο αλαλούμ στην διαχείριση. Όποιος πολίτης θέλει , κάνει ό,τι θέλει. Όποιος πολίτης θέλει να δημιουργήσει δίκτυο δικό του το δημιουργεί , περνώντας μάλιστα τα δίκτυα του μέσα από δημοτικούς χώρους ανεξέλεγκτα και η Δημοτική Αρχή κωφεύει .Είμαι βέβαιος ότι κωφεύει όχι γιατί δεν επιθυμεί την σωστή διαχείριση , αλλά κωφεύει για να διαχειρίζεται πολιτικά τα ζητήματα του νερού.»
Και τόνισε:«Όμως θεωρώ ότι είναι μικροψυχία και μικροπολιτική αυτού του είδους η διαχείριση. Θέλω να πιστεύω ότι η υδρολεκάνη του Ασωπού πάνω στην οποία είναι ο δήμος μας, θα μάς βοηθήσει για να μην βγαίνουν προβλήματα στην επιφάνεια. Όμως όπως βλέπουμε από το μικροκλίμα της περιοχής και εκεί θα έχουμε μετά από λίγα χρόνια προβλήματα. Πρέπει λοιπόν με κάθε συνέπεια και από την μια πλευρά και από την άλλη , πλειοψηφία και η μειοψηφία , να αποφασιστεί κάποια Επιτροπή Διαχείρισης όλου αυτού του ζητήματος πριν κάνουν έργα».

«ΟΙ ΕΛΠΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ,

ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΛΙΓΟΣΤΕΥΟΥΝ»

Ερωτηθείς για το μεγάλο έργο του Ασωπού, τόνισε ότι την ελπίδα του για γρήγορη υλοποίηση του έργου διαδέχτηκε η απογοήτευση, εξαιτίας των νομικίστικων προβλημάτων που έχουν παρουσιαστεί, τα οποία αποτελούν τροχοπέδη στην πορεία του. Ο κ. Βυτινιώτης δεν έκρυψε την δυσαρέσκεια του , για τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί στο έργο του Ασωπού, την στιγμή που προχωρά η δημοπράτηση του έργου του φράγματος των Φιλιατρών στην Καλαμάτα. Ο επικεφαλής της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Βέλου τόνισε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να ξεπεραστούν τα προβλήματα αυτά και υπογράμμισε ότι όσο περνάει ο καιρός οι ελπίδες λιγοστεύουν: «Δεν ξέρω αν πριν πέντε περίπου χρόνια, που οι διαδικασίες για την δημοπράτηση του έργου και βέβαια της ανάθεσης του για την κατασκευή , μας είχε γεμίσει ελπίδες ότι το φράγμα θα γινόταν , σήμερα νιώθω αρκετά απογοητευμένος , την στιγμή που ανακοινώθηκε ότι ήδη δημοπρατείται το έργο των Φιλιατρών στην Καλαμάτα , ενός μεγάλου και σημαντικού φράγματος , ενώ το δικό μας φράγμα, τόσα χρόνια έχει εμπλακεί στα νομικίστικα προβλήματα του, τα οποία δεν ξέρω αν τελικά οδηγήσουν στην ακυρότητα του μεγαλεπήβολου αυτού έργου. Θεωρώ όμως ότι και εδώ η Κεντρική εξουσία , με την βοήθεια ακόμα και της αντιπολίτευσης , ότι μπορούν να στραφούν πλέον με προσοχή, να ξεπεραστούν τα προβλήματα και αν είναι δυνατόν, να επαναδημοπρατηθεί όπως ακούγεται το έργο και να συντομευτεί , ούτως ώστε να μην χαθούν τα λεφτά που ήδη είχαν εξασφαλιστεί από το Γ’ ΚΠΣ , για να έχουμε την συνέχεια της χρηματοδότησης από το Δ’ ΚΠΣ . Οι ελπίδες υπάρχουν , αλλά δυστυχώς όσο περνάει ο καιρός οι ελπίδες μας λιγοστεύουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: