13.8.08

Στα προβλήματα της πεδινής Κορινθίας και δη της Π.Ε.Ο. Κορίνθου – Πατρών αναφέρθηκε ο επικεφαλής της μειοψηφίας του Δ.Σ. Βέλου κ. Χάρης Βυτινιώτης , αποδίδοντας ευθύνες για την κακή εικόνα που παρουσιάζει , στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση , αλλά κυρίως στην Κεντρική Εξουσία, αφού όπως είπε εδώ και πάρα πολλά χρόνια δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική παρέμβαση .
Η Π.Ε.Ο. Κορίνθου – Πατρών εξυπηρετεί καθημερινά εκατοντάδες οδηγούς. Η αύξηση της κυκλοφοριακής κίνησης ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες κάνει την κατάσταση ανυπόφορη.
Η συχνή κυκλοφορία μεγάλων φορτηγών κατά μήκος του δρόμου έρχεται να εντείνει το πρόβλημα και να δυσχεράνει την ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων κυρίως τις ώρες αιχμής.
Το κυκλοφοριακό χάος που δημιουργείται καθημερινά επί της Π.Ε.Ο. κυρίως στο κέντρο των παραλιακών δήμων , καθιστά επικίνδυνη ακόμα και την διέλευση των πεζών. Ο κίνδυνος να προκληθεί ατύχημα μέσα σε κατοικημένες περιοχές είναι ορατός . Ο δρόμος παραμένει στενός χωρίς φωτισμό αλλά και χωρίς να έχει γίνει καμία βελτίωση στον ασφαλτοτάπητα, επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Βυτινιώτης ο οποίος, μάς είπε:

«ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΔΙΝΗΣ
ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ
ΚΑΙ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ
ΒΑΡΙΑ ΕΥΘΥΝΗ Η ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ
Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ»

« Θεωρώ ότι τα προβλήματα της πεδινής Κορινθίας είναι τεράστια και ότι φέρνει βαριά ευθύνη η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση , αλλά κυρίως και η Κεντρική Εξουσία. Βαριά ευθύνη με την έννοια ότι ένας παλιός εθνικός δρόμος παρελήφθη και βελτιώθηκε δυστυχώς από τους κατακτητές, τους Γερμανούς και οι παρεμβάσεις για βελτιώσεις που έχουν γίνει είναι πάνω σε αυτές τις παρεμβάσεις που είχαν γίνει εκείνη την εποχή, δηλαδή ένα έργο αναχρονιστικό και μη δυνάμενο να ανταποκριθεί στις σημερινές ανάγκες».

ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ
ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΤΟΤΑΠΗΤΑ ΣΤΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ

Και τόνισε:

«Δεν μιλάμε πάντα για την διαπλάτυνσή της , αλλά τουλάχιστον θα μπορούσαμε να μιλούσαμε για τον φωτισμό της και για την δημιουργία πεζοδρομίων ένθεν και ένθεν της οδού. Θα μπορούσαμε να μιλάμε για τις απορροές των ομβρίων και τις βελτιώσεις του ασφαλτοτάπητα , θα μπορούσαμε να μιλάμε για την δημιουργία καλών κυκλοφοριακών συνδέσεων με κεντρικούς δρόμους των χωριών που συναντάει , με σημάνσεις αστυνομικών διατάξεων , με φανούς προτεραιοτήτων και χίλια δύο άλλα. Τέτοια πράγματα δυστυχώς στην Κορινθία μας δεν έχουν γίνει , κάτι που δυστυχώς μας γεμίζει πικρία , όταν ταξιδεύουμε στην Ελλάδα και βλέπουμε σε άλλες περιοχές , πετυχημένες παρεμβάσεις στα οδικά δίκτυα και από εκεί παίρνουμε το συγκριτικό στοιχείο να λέμε , ότι η Κορινθία μας έχει παραμεληθεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: