3.10.08


Τον Νομάρχη Κορινθίας κ. Νίκο Ταγαρά τίμησε για την προσφορά του στην Εθελοντική Αιμοδοσία ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου κ. Γιάννης Ευθυμιάδης, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο, χθες Πέμπτη 2 Οκτωβρίου. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Αλέξανδρος Πνευματικός, ο Αντιδήμαρχος Κορινθίων κ. Γιώργος Φαρμάκης, ιερείς της Κορινθίας, κ.ά.
Ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος που δεν μπόρεσε να παραβρεθεί λόγω της συμμετοχής του στις εργασίες της Ιεραρχίας της Εκκλησίας, μετέφερε τις ευχές και τις ευλογίες του δια μέσου του εκπροσώπου του, καθώς και τη δέσμευσή του ότι θα συνεχίσει να προτρέπει με περισσότερο ζήλο τους κληρικούς στο έργο της αιμοδοσίας.
«Θέλω να σας παρακαλέσω, όπου σταθείτε κι όπου βρεθείτε, να μιλάτε για το έργο της αιμοδοσίας» είπε ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη, «καθώς είναι ένα έργο το οποίο δίνει τη ζωή. Κάποια στιγμή ενδεχομένως να βρεθούμε όλοι σε αυτή την ανάγκη. Η αιμοδοσία είναι μια πράξη ζωής, όπου ο άνθρωπος δίνει κάτι δικό του. Αν δίνεις αίμα, «γεμίζει» η καρδιά σου».

ΝΙΚΟΣ ΤΑΓΑΡΑΣ:

«Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ
ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ
ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ»

Ο κ. Ταγαράς συνεχάρη τους διοργανωτές της εκδήλωσης, μιας εκδήλωσης που όπως είπε είχε ως στόχο να ευαισθητοποιήσει αλλά και να ενεργοποιήσει όλους σε κατευθύνσεις αλληλεγγύης, αγάπης και ελπίδας.

«Ο εθελοντισμός γενικότερα είναι το κρίσιμο ζητούμενο της εποχής μας» δήλωσε, «και ειδικότερα οι εθελοντές αιμοδότες είναι το ζητούμενο για όλους.»

Διαβεβαίωσε ακόμη ότι τόσο η Ν.Α Κορινθίας όσο και ο ίδιος προσωπικά θα στέκονται δίπλα, ουσιαστικά και αποτελεσματικά, στην προσπάθεια που γίνεται για την εθελοντική αιμοδοσία, σύμφωνα με τις δυνάμεις και τις αρμοδιότητές τους.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ:

«ΜΕΓΑΛΗ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΙΕΡΕΩΝ
ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ
ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ»

Ο κ. Χρήστος Πρωτόπαππας, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, τόνισε τη μεγάλη συμβολή των ιερέων στο έργο της αιμοδοσίας εδώ και 23 χρόνια, ενώ υπογράμμισε παράλληλα το γεγονός ότι δεν υποστηρίζουν όλοι οι θεσμοί του Νομού το έργο αυτό.

«Σύμφωνα με έρευνα της MRB» ανέφερε, «οι θεσμοί δυστυχώς απουσιάζουν. Στον Νομό Κορινθίας ωστόσο είναι το 95 % κοντά μας. Έχουμε έναν Νομάρχη ο οποίος είναι ο μοναδικός νομάρχης της χώρας μας που βρίσκει τρόπους να υποστηρίζει τέτοιες δραστηριότητες. Στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας, αναφέρεται η Νομαρχία Κορινθίας ως χρυσός χορηγός της αιμοδοσίας, καθώς επίσης και ο Δήμος Κορινθίων, η ΤΕΔΚ και ο Δήμος Λουτρακίου.

Τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Μαύρος της MRB λένε ότι η Εκκλησία στον Ελληνικό χώρο συμβάλλει σε αυτή την προσπάθεια με 4,1 %, οπότε καταλαβαίνετε ότι και η Εκκλησία της Κορινθίας είναι πρώτη, χάρη στην εργατικότητα των παπάδων μας. Το Εργατικό Κέντρο και το Επιμελητήριο της Κορίνθου όμως πού είναι, οι οποίοι κατά τα άλλα κάνουν σημαντικά πράγματα; Σύμφωνα με την έρευνα, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις συμμετέχουν κατά 2,8 % πανελληνίως (…)»

Στον κ. Πρωτόπαππα παρέδωσε τιμητικό βραβείο για το έργο του η Διευθύντρια Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Κορίνθου κα Καλλισθένη Φαρμάκη, την οποία επίσης συνεχάρησαν όλοι οι ομιλητές για τη σημαντική προσφορά της.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ:

«ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΗΣΟΥΜΕ ΩΣΤΕ
ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ
ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ»

Ο Δήμαρχος Κορινθίων επεσήμανε τη σημασία της ημέρας, καθώς όπως είπε «γιορτάζουμε όλοι εμείς που στηρίζουμε την αιμοδοσία», ενώ χαρακτήρισε την αιμοδοσία ως πράξη ζωής και αγάπης.

«Έχουμε όλοι μας έναν περίγυρο, συγγενικά πρόσωπα, φίλους και γείτονες» τόνισε «και κάποιος απ’ αυτούς θα βρεθεί στην ανάγκη να χρειαστεί αίμα. Αν δεν έχουμε προβλέψει από πριν, τότε τι θα κάνει ο καθένας από μας που θα βρεθεί σ’ αυτή τη δύσκολη θέση;

Πρέπει να προβληματιστούμε όλοι, να προβληματιστεί η κοινωνία, άμεσα να πολλαπλασιάσουμε το μήνυμα και να υπάρξει η αντίστοιχη ανταπόκριση (…) Οφείλω να πω ότι η επιτυχία που είχαμε και τις δύο φορές που έγινε η προσφορά αίματος οφείλεται εν πολλοίς στη βοήθεια που μας έδωσε το Νοσοκομείο Κορίνθου, και ιδιαίτερα τα στελέχη που είναι στην αιμοδοσία (…)

Είμαστε ένα έθνος βαθιά θρησκευόμενο, πιστεύουμε στις αξίες και στα ιδανικά, και η προσφορά αίματος είναι κι αυτή μια αξία προς τον άνθρωπο. Ελπίζω λοιπόν του χρόνου να είμαστε σε αυτή την αίθουσα με πολύ καλύτερα αποτελέσματα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: