7.10.08


Την περασμένη Παρασκευή ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Αναστάσης Παπαληγούρας, είχε εθιμοτυπική συνάντηση με τον Δήμαρχο Πειραιά, Παναγιώτη Φασούλα στο νέο κτίριο του ΥΕΝΑΝΠ.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα, που αφορούν στην πόλη του Πειραιά, ενώ έγινε παραδεκτό πως και οι δύο άνδρες θα πρέπει να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον, όπως είπε χαρακτηριστικά ο Κορίνθιος Υπουργός, για το καλό της πόλης του Πειραιά. Συγκεκριμμένα μετά τη συνάντηση, οι δύο πολιτικοί άνδρες δήλωσαν:

ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑΣ:

«ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ..»

Ο Υπουργός έκανε την εξής δήλωση:

«Σε μια εθιμοτυπική συνάντηση που επεδίωξα να έχω λίγες μέρες αφότου ανέλαβα το Υπουργείο, είχαμε την ευκαιρία με τον Δήμαρχο του Πειραιά, τον κ. Φασούλα, να κουβεντιάσουμε τα βασικά προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζει σήμερα η πόλη και να καθιδρύσουμε μια καλή, στενή συνεργασία, διότι, κατ’ ανάγκην, έχουμε κοινά θέματα, που μας απασχολούν και ασφαλώς θα χρειαστεί ο ένας τη βοήθεια του άλλου.
Ο κ. Φασούλας, κατά τη θητεία του στη Βουλή την προηγούμενη περίοδο, έχει δώσει δείγματα καλής ενημέρωσης. Τον διαβεβαίωσα ότι το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής θα είναι κοντά στην προσπάθεια αντιμετώπισης των προβλημάτων του Πειραιά. Αισθανόμαστε κι εμείς Πειραιώτες.»

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΑΣΟΥΛΑΣ:

«ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ,
ΕΦΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΛΗ ΘΕΛΗΣΗ»

Από την πλευρά του, ο κ. Φασούλας μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Είχα την τιμή να επισκεφθώ τον Υπουργό, να του ευχηθώ καλή επιτυχία στο Υπουργείο του και να τον βάλω στα καθημερινά προβλήματα της πόλης, που και ο ίδιος φαντάζομαι αντιμετωπίζει κατεβαίνοντας κάθε μέρα στο Υπουργείο του. Αυτά τα προβλήματα είναι συνάρτηση πολλών πραγμάτων και εφόσον υπάρχει καλή θέληση, μπορούμε να φτάσουμε σε καλά αποτελέσματα.
Σε μια εθιμοτυπική συνάντηση δεν θα ήθελα να αναφερθώ συγκεκριμένα. Απλά μόνον να πω ότι μετά την παραχώρηση του ΣΕΜΠΟ ξεκινούν νέα προβλήματα. Για παράδειγμα, είναι αδιανόητο για μας ο Πειραιάς να μην έχει σύνδεση με το εθνικό δίκτυο ενώ δεν μπορούμε να δεχτούμε την επιβάρυνση και άλλων βαρέων οχημάτων στην πόλη μας. Στην προσπάθειά μας να κάνουμε τον Πειραιά πιο βιώσιμο, όπως έχουμε ζητήσει επανειλημμένως από το ΥΠΕΧΩΔΕ, βάζουμε συμμέτοχο και τον Υπουργό.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: