22.10.08



Πληθαίνουν τα κρούσματα διαρρήξεων το τελευταίο διάστημα στην Κορινθία και μάλιστα όχι σε σπίτια και σε αυτοκίνητα, αλλά στα Δημαρχεία. Την περασμένη Πέμπτη το βράδυ «θύμα» ληστείας «έπεσε» ο Δήμος Αγίων Θεοδώρων . Η «λεία» της διάρρηξης αυτής ήταν περίπου 6.000 ευρώ, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Γιώργο Σοφία ο οποίος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του έκανε λόγο για ελλιπή αστυνόμευση ενώ θεώρησε θετικό το γεγονός ότι ο δράστης ή οι δράστες δεν πήραν από το χρηματοκιβώτιο πολύτιμα, για τον Δήμο, έγγραφα, όπως εντάλματα, κάρτες αλλοδαπών , βεβαιώσεις , επιταγές . Συγκεκριμμένα ο Δήμαρχος μας είπε τα εξής :

«Την περασμένη Πέμπτη το βράδυ διέρρηξαν το δημαρχείο μας. Όπως ξέρουμε και αυτό ισχύει και για τους άλλους δήμους, κάποια σπείρα «χτυπάει» στην Κορινθία Τώρα «χτύπησαν» και τον δήμο Αγίων Θεοδώρων .

«ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΙΠΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ»

Πρέπει να τονίσω ότι υπάρχει ελλιπής αστυνόμευση και παρόλα τα αιτήματα και του δήμου αλλά και του αστυνομικού τμήματος δεν υπάρχει επάρκεια προσωπικού.
Το Δημαρχείο των Αγίων Θεοδώρων είναι στο κεντρικότερο σημείο του δήμου , 100 μέτρα από την αστυνομία. Παρόλα αυτά οι δράστες έδρασαν ανενόχλητοι γιατί μπήκαν με οξυγόνο και τρυπήσανε ολόκληρο το χρηματοκιβώτιο που σημαίνει άνεση χρόνου. Αν αυτό συνέβη λίγο μέτρα μακριά από την αστυνομία και μάλιστα σε κεντρικότατο σημείο του Δήμου, φανταστείτε τι γίνεται στα εξοχικά στη περιοχή μας.
Το άλλο σημείο που θέλω να τονίσω είναι ότι ευτυχώς για την διοίκηση, μας πήρανε μόνο χρήματα, περίπου 6.000 Ευρώ. Και λέω ευτυχώς διότι μέσα σε όλα τα άλλα, μέσα στο χρηματοκιβώτιο υπήρχαν κάρτες αλλοδαπών , βεβαιώσεις , επιταγές , χρηματικά εντάλματα , που ναι μεν είναι χαρτιά και είναι άχρηστα για αυτούς αλλά αν τα παίρνανε θα δημιουργούσαν μεγάλο πρόβλημα στην λειτουργία του δήμου .
Υπήρχαν 90 δικαιολογητικά αλλοδαπών φανταστείτε τώρα να τα χάναμε !!! Τι γραφειοκρατία θα υπήρχε, το να λείπουν 90 κάρτες αλλοδαπών αλλά και οι επιταγές, τα πάντα.»

«ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΠΥΡΑΝΙΧΝΕΥΣΗ»

Ο Δήμαρχος αναρωτήθηκε στην συνέχεια πού θα μπορούσαν ασφαλέστερα να φυλάξουν αυτά τα έγγραφα , πέρα από το χρηματοκιβώτιο, ενώ είπε πως στις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής είναι να βάλει πυρανίχνευση έτσι ώστε να προλάβουν τα χειρότερα , όπως είπε χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμμένα είπε:

«Δεν ξέρω τι άλλο θα μπορούσαμε να κάνουμε εκτός από το να υπάρχει χρηματοκιβώτιο για την φύλαξη των εγγράφων αυτών.
Αυτό που κοιτάμε τώρα είναι να φτιάξουμε ένα σύστημα πυρανίχνευσης και το σκεφτόμαστε άμεσα να το υλοποιήσουμε . Θέλουμε να βάλουμε πυρανίχνευση έτσι ώστε να προλάβουμε τα χειρότερα .
Τα χειρότερα είναι ότι υποθετικά κάποιος μπήκε , βάζει μια φωτιά και εκεί σου δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα.
Φανταστείτε τώρα να έκαιγε κάποιος τα εντάλματα….Γι’ αυτό σκεφθήκαμε την πυρανίχνευση και πιστεύουμε μες στην εβδομάδα να την βάλουμε .
Είναι εξίσου σημαντικό για εμάς να μην χάσουμε τα χαρτιά.»

Τέλος ο κ. Σοφίας εξέφρασε την ελπίδα η αστυνομία να εξαρθρώσει αυτήν την σπείρα αλλά και να πάρει πιο δραστικά μέτρα για την προστασία και την ασφάλεια των πολιτών λέγοντας:

«Ας ελπίσουμε η αστυνομία να βρει την σπείρα αυτή και να μην υπάρξουν άλλες τέτοιες ληστείες όχι μόνο στα δημαρχεία αλλά και στα σπίτια μας.
Επίσης πρέπει να πάρει πιο δραστικά μέτρα η Αστυνομία όσον αφορά την φύλαξη μας..»

Δεν υπάρχουν σχόλια: