21.10.08



«Πολλές καταγγελίες Κορινθίων πολιτών φθάνουν στον ΟΙΚΟΣΥΛΚΟ για όσα συμβαίνουν στην πόλη της Κορίνθου. Οι νταλίκες που αποβιβάζονται στο λιμάνι, μη έχοντας προφανώς άλλη διέξοδο, διασχίζουν την Αποστόλου Παύλου εξερχόμενες της Κορίνθου με ό,τι αυτό συνεπάγεται ( τοξική ρύπανση, κυκλοφοριακό χάος και ενδεχόμενες ζημιές στο λιμάνι ). Είναι γνωστό από επιστημονικές μελέτες ότι το πετρέλαιο περιέχει μεταξύ των άλλων στοιχείων από το ΤΟΛΟΥΟΛΙΟ πτητική ουσία καρκινογόνο, λόγω της υψηλής τοξικότητας την οποία εισπνέουν όχι μόνο οι πολίτες της Κορίνθου αλλά και μικρά παιδιά, οι μαθητές αφού τα σχολεία είναι πολύ κοντά στην Αποστόλου Παύλου. Γιατί νομίζετε ότι είναι απαγορευμένη η πετρελαιοκίνηση; Εμείς έχουμε και άλλη μια απορία. Πως είναι δυνατόν το λιμάνι της Κορίνθου να δέχεται εμπορικά πλοία όταν από τις πληροφορίες που έχουμε, δεν υπάρχουν οι απαιτούμενες υποδομές, αφού το λιμάνι δεν κατασκευάστηκε για εμπορικό.
Τούτο σημαίνει ότι με αυτά τα δεδομένα, είναι πολύ πιθανόν να υποστεί μεγάλες ζημιές.
Αραγε όλα αυτά προβληματίζουν τους αρμόδιους; Και ρωτάμε γιατί μέχρι σήμερα δεν έχουμε δει στον Κορινθιακό Τύπο να αναφέρεται αυτό το θέμα. Τι λέει για όλα αυτά η Νομαρχία, ο Δήμος, το Λιμενικό Ταμείο, το Λιμεναρχείο; Πως δέχονται οι Κορίνθιοι να εισπνέουν αυτοί και τα παιδιά τους καρκινογόνες ουσίες, επειδή κάποιοι βολεύονται και κάποιοι άλλοι αδιαφορούν;
Γιατί δεν αντιδρούν; Τι λέει η Κίνηση Πολιτών Κορίνθου που πραγματικά δίνει μάχες για την ποιότητα της ζωής των πολιτών; Τι λένε οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων; Που είναι η Δημοτική Αρχή να πάρει πρωτοβουλίες για όσα ανήκουστα δέχονται οι πολίτες παθητικά; Γνωρίζουμε ότι δεν θα πάρουμε απαντήσεις από τους αρμοδίους σε όσα αναφέρουμε. Όμως, ας είναι βέβαιοι οι αρμόδιοι, ότι δεν θα το αφήσουμε έτσι το θέμα. Θα το αναδείξουμε και θα επιβάλλουμε λύσεις όπως επιβάλλαμε λύσεις και σε άλλους μέχρι πρότινος ασύδοτους επιχειρηματίες.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: