20.10.08



Δεν μπορούσε παρά να είναι ομόφωνη η απόφαση και του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου για το κλείσιμο των καταστημάτων την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2008 αφού είναι ένας από τους τρόπους ένδειξης διαμαρτυρίας και εναντίωσης στο ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση. Την πανελλαδική απεργία διοργανώνουν η Ε.Σ.Ε.Ε. και η Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. Θυμίζουμε πως η απόφαση που εκδόθηκε μετά από την συνεδρίαση του Δ.Σ της περασμένης Τετάρτης έλεγε τα εξής: « Κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου που συνεδρίασε την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2008, αποφασίστηκε το κλείσιμο των καταστημάτων της Κορίνθου την ημέρα Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2008. Καλούνται όλοι οι συνάδερφοι έμποροι να κλείσουν την ημέρα αυτή τα καταστήματα τους ως ένδειξη διαμαρτυρίας και εναντίωσης στο ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε.»

ΔΗΜΟΣ ΛΑΣΚΑΣ:

«ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΡΩΜΑΤΑ»

Ο πρόεδρος του Ε.Σ Κ. Δήμος Λάσκας μιλώντας στην «Η.Κ» έκανε λόγο για μόνιμη επιβάρυνση των μικρών επιχειρήσεων από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, που όπως είπε βρίσκουν πάντα λύση για τα οικονομικά αδιέξοδα στην επιβολή πρόσθετου φόρου στους μικροεπιχειρηματίες. Με αποφασιστικότητα αλλά και απογοήτευση για την τακτική της κυβέρνησης απέναντι στους μικρούς επιχειρηματίες και γενικά το Ελληνικό εμπόριο μας είπε:

«Ο Εμπορικός Σύλλογος αποφάσισε με πλήρη ομοφωνία να συμμετέχει στις 22 Οκτωβρίου στην πανελλαδική απεργία που διοργανώνουν η Ε.Σ.Ε.Ε. (Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου) και η Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. (Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας).»

Και διευκρίνισε:
«Η απεργία αυτή έχει δύο σκέλη:
α) το φορολογικό, που αφορά κυρίως την κατάργηση του άρθρου 14 όπου αναφέρεται η κατάργηση του αφορολογήτου ορίου των € 10.500 και την αύξηση της προκαταβολής του επόμενου χρόνου, και
β) το ασφαλιστικό, καθώς ο ασφαλιστικός μας οργανισμός ο Ο.Α.Ε.Ε. (Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών) απ’ ό, τι ακούμε καταρρέει, και δεν έχει να πληρώσει τις συντάξεις. Θεωρούμε ανεπίτρεπτο ένας υγιής ασφαλιστικός οργανισμός να φτάσει σε αυτό το χάλι.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους εμπόρους της Κορίνθου και όχι μόνο να συμμετέχουν στην απεργία. Είναι μια απεργία που δεν έχει χρώματα – συμμετέχουν όλες οι παρατάξεις. Θέλουμε να καταλάβουν οι έμποροι γιατί απεργούμε. Είναι μια κατάσταση που σιγά-σιγά με τον τρόπο της και με όλη αυτή τη φορολογική πίεση, θα κλείσει τα μικρά καταστήματα.»
Στην ερώτηση μας αν πιστεύει ότι θα υπάρχει συμμετοχή από τους εμπόρους μας είπε:
«Εκείνο που βλέπουμε και ακούμε είναι ότι όχι απλώς θα υπάρχει συμμετοχή, αλλά λογικά θα κλείσουν όλα τα καταστήματα – και τα εμπορικά αλλά και τα εστιατόρια και όλοι. Αφορά όλο τον επαγγελματικό κόσμο και νομίζουμε ότι εκτός από τις βιομηχανίες, όλα τα άλλα θα κλείσουν, σε όλη την Ελλάδα.»
Ποια είναι τα μηνύματα που θέλετε να περάσετε;
«Αυτό που θέλουμε να περάσουμε είναι ότι τα φορολογικά μέτρα είναι άδικα. Κι αυτό συμβαίνει πάντα. Έχουν βρει τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους εμπόρους, κι όταν δεν πάει κάτι καλά στα έσοδα της οποιαδήποτε κυβέρνησης, βρίσκουν τη λύση στο να βάλουν έναν πρόσθετο φόρο στους μικρούς επιχειρηματίες. Κι έτσι όπως πάνε τα πράγματα, θα μας κλείσουν. Ζητάμε να έχουμε δίκαιη φορολογική μεταχείριση. Όπως γνωρίζετε, οι κυβερνήσεις όλων των χωρών στην Ευρώπη ελαφρύνουν τις μικρές επιχειρήσεις από διάφορα φορολογικά βάρη για να μπορούν να σταθούν. Μόνο στην Ελλάδα προσθέτουν – γιατί δεν είναι μόνο αυτά που είπαμε, έχουμε και την περαίωση που ξεκινάει από την 1η του μηνός.»
Θα υπάρξουν κι άλλες κινητοποιήσεις;
«Εκείνο που μεταφέρουν οι κεντρικές ομοσπονδίες είναι ότι θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις. Αλλά συγκεκριμένα, δεν ξέρω κάτι να σας πω.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: