17.10.08



Όλα δείχνουν θετικά για ένα πολύ σημαντικό έργο της Κορινθίας. Μιλάμε για το Φράγμα του Ασωπού το οποίο επαναδημοπρατείται σε λίγες μέρες και συγκεκριμμένα την Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2008. Το έργο αυτό είναι ζωτικής σημασίας για την Κορινθία και ειδικά για τους αγρότες αφού θα λύσει πολλά προβλήματα άρδευσης του νομού. Θα λύσει όμως και προβλήματα ύδρευσης, μιας που πολλοί Δήμοι αντιμετώπισαν ιδίως το καλοκαίρι σοβαρά προβλήματα με αποτέλεσμα ακόμη και να αγοράζουν το νερό και μάλιστα πολύ ακριβά παλαιότερα, σε κάποιες περιοχές.
Ένας από αυτούς τους Δήμους είναι και ο Δήμος Βόχας. Ο Δήμαρχος Γιώργος Λιούντρης ερωτηθείς για το θέμα , σε παλαιότερες δηλώσεις του, είχε πει: «Οπωσδήποτε μάς ανησυχεί το γεγονός ότι το έργο ξεκινάει πάλι από την αρχή , γιατί έχει περάσει τόσος καιρός και υπάρχει πρόβλημα με το νερό. Ειδικά οι περιοχές οι δικές μας από το Λέχαιο μέχρι το Κιάτο , που θα γίνει το φράγμα για αυτή την περιοχή, όσο καθυστερεί το φράγμα τόσο εμείς στενάζουμε. Το φράγμα αν ξεκινήσει ,για να αποδώσει θέλει τουλάχιστον 5- 6 χρόνια , και ως εκ τούτου καταλαβαίνετε τι αγωνία υπάρχει για μας , για ένα έργο που δεν ξεκινάει ακόμα. Ελπίδα μας λοιπόν είναι το έργο να ξεκινήσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.»
Επίσης είχε εκφράσει την άποψή του πως «ο Κορίνθιος Υπουργός Αναστάσης Παπαληγούρας έχει αγωνιστεί για το φράγμα και δρομολογήθηκε το φράγμα . Η εξέλιξη της δημοπρασίας δεν είναι ευθύνη του Υπουργού ή κάποιας Κυβέρνησης. Είναι διαδικασία διαγωνισμού. Φυσικά πιστεύω ότι αυτή τη φορά να είναι πιο ομαλά τα πράγματα και να ξεκινήσει το έργο. Ο Υπουργός είναι αισιόδοξος ότι το έργο θα ξεκινήσει».
Σε νεώτερες δηλώσεις του και όσο πλησιάζει η ημερομηνία δημοπράτησης του έργου, ο κ. Λιούντρης μας είπε:
«Ελπίζουμε να μην υπάρχει εμπλοκή σ’ αυτή τη δημοπράτηση και να προχωρήσει το έργο, γιατί είναι έργο ζωής για την Κορινθία. Ξέρετε τα προβλήματα από την ανομβρία και την έλλειψη νερού, κι αν το έργο δεν προχωρήσει γρήγορα, είναι καταδικασμένη όλη η Κορινθία.»

«ΜΕΙΩΘΗΚΕ Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΑΛΛΑ
ΔΕΝ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΝΕΡΟΥ»

Για το πρόβλημα της λειψυδρίας τόνισε πως δεν υπάρχει πια το πρόβλημα του καλοκαιριού γιατί έχει μειωθεί η κατανάλωση αλλά αυτό δεν σημαίνει πως αυξήθηκαν τα αποθέματα. Συγκεκριμμένα μας είπε:

«Τώρα έχει φύγει ο κόσμος, έβρεξε λίγο, δεν αυξήθηκαν τα αποθέματα, απλώς μειώθηκε η κατανάλωση. Είμαστε σε καλά επίπεδα – όχι ότι λύσαμε το πρόβλημα ούτε είναι εύκολο να το λύσουμε – και προσπαθούμε να κάνουμε μελέτες για κάποιες γεωτρήσεις σε άλλα βάθη. Είμαστε στις μελέτες ακόμα και πιστεύω μέσα στον Χειμώνα να κάνουμε γεωτρήσεις για να βρούμε νερό. Βέβαια, όταν υπάρχει ανομβρία και ο υδροφόρος ορίζοντας έχει εξαντληθεί, η πιθανότητα να βρεις αρκετό νερό στην περιοχή μας είναι μικρή. Εγώ έκανα φέτος 6 γεωτρήσεις και βρήκα ελάχιστη ποσότητα, που δε φτάνει για τη Βόχα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: