16.10.08

1.Μαλβίνα Αλεξοπούλου
από το Ιδιωτικό Λύκειο «Κατσούλη»
2.Βασίλειο Γόγολα από το Γενικό Λύκειο Βραχατίου
3.Παναγιώτα Δαρσινού από το Γενικό Λύκειο Νεμέας
4.Μαρία Ζάρκου από το 2ο Γενικό Λύκειο Κιάτου
5.Αναστάσιο Ηλία από το Γενικό Λύκειο Χιλιομοδίου
6.Αναστασία Καλύβα από το Γενικό Λύκειο Γκούρας
7.Όλγα Καραθανάση
από το Γενικό Λύκειο Ζευγολατιού
8.Ειρήνη Κεφάλου από το 1ο Γενικό Λύκειο Κιάτου
9.Μιχαήλ Λιαπάκη από το Γενικό Λύκειο Βέλου
10.Δημήτριο Μαγγανά
από το 4ο Γενικό Λύκειο Κορίνθου
11.Σοφία Μελέτη
από το Ιδιωτικό Λύκειο «Αριστοτέλειο»
12.Νικόλαο Μπράβο
από το Γενικό Λύκειο Ξυλοκάστρου
13.Χρήστο Παπανικολάου
από το Γενικό Λύκειο Λουτρακίου
14.Γεώργιο Παυλάκο
από το 3ο Γενικό Λύκειο Κορίνθου
15.Κωνσταντίνο Ρηγόπουλο
από το Γενικό Λύκειο Δερβενίου
16.Αγγελική Στεργιοπούλου
από το 2ο Γενικό Λύκειο Κορίνθου
17.Μαρία Στεργίου
από τις Λυκειακές Τάξεις του Γυμνασίου Λεxεού
18.Ιωάννη Τσιρούδη
από το Γενικό Λύκειο Άγιων Θεοδώρων
19.Νικήτα Φλώρο από το 1ο Γενικό Λύκειο Κορίνθου

Αυτοί είναι οι μαθητές από την Κορινθία που πήραν τα βραβεία της Τράπεζας Eurobank EFG στην εκδήλωση που διοργανώθηκε την Δευτέρα 13 Οκτωβρίου στα πλαίσια του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» που καθιερώθηκε το 2003 και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Αποτελεί μία από τις σημαντικότερες χορηγικές πρωτοβουλίες του Ομίλου της Eurobank, που έχει επιλέξει να υποστηρίζει ενεργά τους τομείς της Παιδείας, του Πολιτισμού, του Αθλητισμού και του Περιβάλλοντος. Η εκδήλωση αυτή ήταν η έκτη σε σύνολο 31 εκδηλώσεων που διοργανώνει η Eurobank, σε ισάριθμους Νομούς της χώρας.
Παράλληλα, τιμητική πλακέτα απενεμήθη στο Γενικό Λύκειο Ξυλοκάστρου το οποίο βραβεύθηκε για τον αριστούχο μαθητή Νικόλαο Μπράβο. Το βραβείο του Γενικού Λυκείου Ξυλοκάστρου, παρέλαβε ο Λυκειάρχης Ιωάννης Παπασταμόπουλος.
«Κύριος σκοπός του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» είναι η επιβράβευση της προσπάθειας των νέων ανθρώπων για την κατάκτηση της γνώσης και η αναγνώριση των ικανών και των άξιων που αποτελούν προοπτική και εγγύηση για το μέλλον. Στόχος της Eurobank είναι να αναδείξει μέσα από την συμβολική επιβράβευση των καλύτερων, τη διαχρονική σημασία αξιών που εμπνέουν και συνοδεύουν τους νέους στην προσπάθεια διεκδίκησης ενός μέλλοντος με αξιώσεις και με διακριτό το στίγμα της δημιουργικότητας και της πρωτοπορίας. Στο πλαίσιο του προγράμματος, το οποίο αφορά περισσότερους από 230.000 μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Λυκείου η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τους αριστούχους αποφοίτους μαθητές με τον υψηλότερο βαθμό πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε κάθε ένα από τα 1.300 Λύκεια που λειτουργούν στην Ελλάδα, δημόσια ή ιδιωτικά, πρωινά ή νυκτερινά. Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ.» αναφέρει σε σχετικό δελτίο Τύπου η τράπεζα.

ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ
ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ
ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κορίνθου Πατέρας Δημήτριος, οι Βουλευτές Κορινθίας Αθηνά Κόρκα – Κώνστα και Κωνσταντίνος Κόλλιας, οι Αντινομάρχες Κορίνθου Απόστολος Παπαφωτίου και Γεώργιος Πετρίτσης, ο Δήμαρχος Κορίνθου Αλέξανδρος Πνευματικός, ο Δήμαρχος Βόχας Γεώργιος Λιούντρης, η Αντιδήμαρχος Ξυλοκάστρου Χριστίνα Καζάνη, οι Αντιδήμαρχοι Λουτρακίου – Περαχώρας Κωνσταντίνος Χατζόπουλος και Λάμπρος Παπαθεοδώρου, η Νομαρχιακή Σύμβουλος Αικατερίνη Φαρμάκη – Γκέκη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κορίνθου Γεώργιος Κουκουλίδης, Γεωργία Μαλατέστα και Δημήτρης Φλεβάρης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Λουτρακίου – Περαχώρας Γεώργιος Χαράλαμπος, ο εκπρόσωπος του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανδρέας Μάρκελος και ο εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορίνθου, Αστυνόμος Β’, Ευάγγελος Πιπέρης.

ΟΛΟΙ ΕΔΩΣΑΝ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ
ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ

Ο εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κορίνθου Πατέρας Δημήτριος αρχικά μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Μητροπολίτη ενώ στη συνέχεια συνεχάρη τους μαθητές που πρώτευσαν και παράλληλα πέτυχαν την εισαγωγή τους στα πανεπιστήμια καθώς και την Eurobank για το έργο που προσφέρει στους μαθητές. Η Βουλευτής Αθηνά Κόρκα συνεχάρη τους μαθητές που βραβεύθηκαν αλλά και την Eurobank EFG η οποία όπως τόνισε «είναι πολύ σημαντικό που βρίσκεται δίπλα στα παιδιά στην αρχή της φοιτητικής τους ζωής ώστε να επιβραβεύσει τους κόπους της εισαγωγής τους στα πανεπιστήμια». Ο Βουλευτής Κωνσταντίνος Κόλλιας εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται στην εκδήλωση και ανάμεσα στα παιδιά που πρώτευσαν και αποτελούν την ελπίδα της κοινωνίας. Στη συνέχεια συνεχάρη την Eurobank που επιβραβεύει και παροτρύνει τους αριστούχους να συνεχίσουν την προσπάθειά τους. Επίσης συνεχάρη τους γονείς και τους καθηγητές των παιδιών που στήριξαν αυτή την δύσκολη προσπάθεια των παιδιών. Τέλος, συνεχάρη τους πραγματικούς πρωταγωνιστές της εκδήλωσης, τους αριστούχους και τους ευχήθηκε δύναμη, υγεία και τύχη. Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Αντινομάρχης Κορινθίας Απόστολος Παπαφωτίου συνεχάρη τον Όμιλο Eurobank EFG και τους γονείς που φρόντισαν και βοήθησαν τα παιδιά να μεγαλουργήσουν, τα σχολεία που «με το άριστο προσωπικό τους και τους καθημερινούς αγώνες έκαναν πιο εύκολους τους στόχους των παιδιών και τους αριστούχους για τον αγώνα και την προσπάθεια που έκαναν» και τους ευχήθηκε μέσα από την ακαδημαϊκή τους ζωή να γίνουν φορείς πνεύματος για την χώρα.
Ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Πνευματικός τόνισε πόσο τιμητικό είναι που βρίσκεται στην εκδήλωση και απευθύνει έστω και έναν μικρό λόγο στους μαθητές που αρίστευσαν. Στη συνέχεια, ευχαρίστησε την Eurobank που βρίσκεται δίπλα στην κοινωνία εδώ και χρόνια και στηρίζει τον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό, την προστασία του Περιβάλλοντος και την Παιδεία.
Τέλος, στην ομιλία του ο Περιφερειακός Διευθυντής Δικτύου της Eurobank κ. Παναγιώτης Θεοδώρου, τόνισε ότι «για εμάς, η Παιδεία και η εκπαιδευτική διαδικασία αποτελούν αναμφισβήτητα την ισχυρότερη αλλά και πιο ευαίσθητη βάση πάνω στην οποία μια κοινωνία στηρίζει το ίδιο της το μέλλον. Αποτελούν μείζονα εθνικό στόχο και τη σημαντικότερη εθνική επένδυση για το μέλλον της χώρας στο σύγχρονο ανοικτό και έντονα ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον όπου διεκδικούμε με αξιώσεις, ως κοινωνία και ως οικονομία, μια ισχυρή θέση. Ανταποκρινόμενη λοιπόν η Τράπεζά μας στις προκλήσεις της εποχής, ενθαρρύνει τη νεολαία μας να ακολουθήσει το δρόμο της μάθησης, της μόρφωσης και της προόδου. Σε μια περίοδο κατά την οποία πολλές από τις παραδοσιακές αξίες που στήριξαν την ανάπτυξη της κοινωνίας μας αρχίζουν να αμφισβητούνται, εμείς πιστεύουμε οτι πρέπει να αναδεικνύονται και να επιβραβεύονται οι καλύτεροι. Αυτοί που θέτουν στόχους και επιλέγουν το δύσκολο δρόμο της επίπονης προσπάθειας για να τους κατακτήσουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: