15.10.08

Ένα σημαντικό οδικό έργο για όλη την Πελοπόννησο, τον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος - Τρίπολη – Καλαμάτα, επιθεώρησε χθες το πρωϊ ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς. Η περιοδεία του Υπουργού ξεκίνησε στις 10.30 από τα διόδια Σπαθοβουνίου και πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στις σήραγγες Στέρνας ( Κεραίες), Νεοχωρίου και Αρτεμισίου, στο τμήμα Αθήναιο-Λεύκτρο ( Ραψομάτη) και στο τμήμα Παραδείσια – Τσακώνα.
Τον υπουργό υποδέχθηκε ο Νομάρχης Κορινθίας Νίκος Ταγαράς στα διόδια Σπαθοβουνίου, από όπου ξεκίνησε η επίσκεψη, παρουσία Βουλευτών και Νομαρχών της Πελοποννήσου, του Γ.Γ. της Περιφέρειας και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων.

Συζήτηση για τα συγκοινωνιακά
έργα της Κορινθίας

Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο Νομάρχης Κορινθίας συζήτησε με τον υπουργό θέματα που αφορούν τα συγκοινωνιακά έργα στην Κορινθία. Η συζήτηση έγινε σε κλίμα συνεργασίας.

Λίγα λόγια για το έργο

Όπως έγινε γνωστό από την Νομαρχία η σύμβαση παραχώρησης για την κατασκευή της ανατολικής οδού της Πελοποννήσου (Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και Λεύκτρο – Σπάρτη) υπογράφηκε τον Απρίλιο του 2007. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στο 1,079 δις € και ο χρόνος κατασκευής του έργου στα 4,5 χρόνια. Από τα 205 χιλιόμετρα του κλειστού αυτοκινητόδρομου τα 82,5 χιλιόμετρα του υφιστάμενου τμήματος Κορίνθου – Τρίπολης, πρόκειται να συμπληρωθούν και να βελτιωθούν, ενώ τα υπόλοιπα θα κατασκευασθούν από την αρχή. Για το τμήμα Κορίνθου – Τρίπολης, το οποίο κατασκευάζεται και θα ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2009, προβλέπεται η βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών του δρόμου και η ανακατασκευή των οδοστρωμάτων, ώστε να επιτυγχάνεται άνετη και ασφαλής κίνηση των οχημάτων με ταχύτητα 120χλμ./ώρα. Επιπλέον, θα ολοκληρωθεί η κατασκευή νέου κλάδου της σήραγγας Αρτεμισίου και παραλλαγή στη χάραξη του δρόμου με κατασκευή νέας σήραγγας διπλού κλάδου μήκους 600μ, και κοιλαδογέφυρας μήκους 300μ. Επίσης, προβλέπεται η βελτίωση όλων των ανισόπεδων κόμβων καθώς και η κατασκευή νέου κόμβου στον Αγ. Βασίλειο. Για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας θα τοποθετηθεί ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης της κυκλοφορίας. Οι εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: