14.10.08

«Το Εμπορικό Τμήμα της ΔΕΗ Νεμέας ως ένα εκ των δύο τμημάτων ( Εμπορικό- Τεχνικό) πλέον δεν υφίσταται με τη μορφή που το έχουμε γνωρίσει. Η μόνη θετική ενέργεια, πέραν των ερωτήσεων στη Βουλή της Κας Κόρκα και του Κου Μπεγλίτη, είναι η διαμεσολάβηση του βουλευτή κου Κόλια, συγκεκριμένων διευθυντικών παραγόντων της ΔΕΗ και βεβαίως του «ηρωϊκού» πλέον υπαλλήλου της ΔΕΗ Νεμέας κου Β. Κοϊκα, να διασωθεί ό,τι έχει απομείνει ( να «χρυσωθεί το χάπι» εν ολίγοις της υποβάθμισης μιας υπηρεσίας). Οι υπολογιστές «έκλεισαν» αυτή την εβδομάδα και το εμπορικό τμήμα δεν υφίσταται όπως το γνωρίσαμε εδώ και δεκαετίες δηλ. ως αυτοδύναμο τμήμα. Οι πληρωμές θα γίνονται σε τράπεζες και στο ταχυδρομείο με τη σχετική πάντα οικονομική επιβάρυνση και αυτό θα συνηθίσουμε στο εξής να το λέμε αναβάθμιση, διευκόλυνση, σεβασμό στο πολίτη- καταναλωτή της Νεμέας. Ολες οι λοιπές λειτουργίες γίνεται όντως μια προσπάθεια ατύπως να γίνονται μέσω του τεχνικού Τμήματος και του υπαλλήλου κου Κοϊκα, ο οποίος πραγματικά αποτελεί για μας υπόδειγμα υπαλλήλου ( και ο οποίος αν χρειαστεί να λείψει θα φανεί η δυσλειτουργία του όλου συστήματος). Στο ερώτημα που εύλογα μπορεί να μας τεθεί, δηλ. τι πρόβλημα έχουμε αφού όλα θα γίνονται όπως πριν ( πράγμα που δεν ισχύει) απαντούμε ότι τίποτα δεν είναι όπως πριν, και ότι θα λειτουργήσει. Θα είναι αποτέλεσμα της καλής διάθεσης συγκεκριμένων παραγόντων και όχι αποτέλεσμα συγκεκριμένου θεσμικού πλαισίου που θα διασφαλίσει το όποιο μέλλον της υπηρεσίας αυτής. Το οργανωμένο όμως τμήμα της ΔΕΗ όπως το γνωρίσαμε και το βιώσαμε όλα αυτά τα χρόνια αποτελεί δυστυχώς παρελθόν. Η αποδόμηση των υπηρεσιών στο Δήμο Νεμέας είναι μια πραγματικότητα.
Το αυτό δε συμβαίνει και με τον ΟΤΕ; Το αυτό δε συμβαίνει και με τη Δ.Ο.Υ.; Το αυτό δε συμβαίνει και με το Κέντρο Υγείας; Το αυτό δε συμβαίνει και με το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ; Το αυτό δε συμβαίνει και με το Αστυνομικό Τμήμα; Το αυτό δε συμβαίνει και με την έλλειψη γιατρών του ΙΚΑ και ΤΕΒΕ;
Ως πότε όλα θα λειτουργούν με τις φιλότιμες προσπάθειες των Υπαλλήλων τους οποίους παράλληλα το κράτος μονίμως απαξιώνει; Ποιοι είναι λοιπόν αυτοί οι κύριοι της πολιτικής που «ελαφρά τη καρδία» υποθηκεύουν το μέλλον των δικών μας παιδιών; Των δικών μας ανθρώπων; Το μέλλον ενός ιστορικού Δήμου; ( που ελπίζουμε να παραμείνει Δήμος). Αυτό λέγεται αποκέντρωση; Αυτό λέγεται επανίδρυση; Αυτό λέγεται περιφερειακή ανάπτυξη; Αν η απάντηση είναι καταφατική ( που δυστυχώς είναι εκ των πραγμάτων) ευχαριστούμε αλλά δεν θα πάρουμε. Η Νεμέα αξίζει καλύτερο μέλλον. Η Νεμέα και η περιφέρεια γενικότερα δε θα γίνει ο «σκουπιδοτενεκές» ενός Αθηνοκεντρικού κράτους που έμαθε να σχεδιάζει βάσει των αναγκών και των βορείων προαστίων .»

Αριστοτέλης Γ. Καλλής
Πρόεδρος Εμπορικού
Συλλόγου Νεμέας

Δεν υπάρχουν σχόλια: