5.11.08



Το 1ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Κορινθίας τελείωσε το Σάββατο 1 Νοεμβρίου. Αυτό που βγαίνει σαν ένα γενικό συμπέρασμα είναι ότι αυτή η πρωτόγνωρη πολιτιστική διοργάνωση στέφθηκε από επιτυχία για την πόλη μας αφού η Κόρινθος κατάφερε να προσελκύσει και πάλι το ενδιαφέρον με αυτήν την μεγάλη και πλούσια διοργάνωση πολιτισμού.
Τέσσερις ημέρες οι αίθουσες όπου γίνονταν οι προβολές ήταν γεμάτες. Ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι η ιδιαίτερη προσέγγιση των προσκεκλημένων σκηνοθετών στο φεστιβάλ αλλά και τα πολλά παράλληλα events. Όλα αυτά συνέθεσαν το πρόγραμμα δραστηριοτήτων του φεστιβάλ. Σε σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρονται τα εξής αναλυτικά στοιχεία:

«Η Τελετή Λήξης ήταν ένα εντυπωσιακό multimedia show, με ενθουσιώδες κοινό, συνδυασμένο με την μουσική ερμηνεία της Αγνής Σακκά στο πιάνο, εμπνευσμένη από τις ταινίες του Kieslowski και τις μουσικές συνθέσεις του Ζbignew Preisner, το οποίο παρουσίασαν oι διεθνώς καταξιωμένοι ηθοποιοί Anamaria Marinca, Q-Orianka Kilcher, ο Γρηγόρης Πατρικαρέας, η Κορίνθια ηθοποιός Ελένη Πετροπούλου και ο ταλαντούχος σκηνοθέτης Dionysios Zervos. Οι Anamaria Marinca, Q-Orianka Kilcher και Dionysios Zervos, ήταν μέλη της Διεθνούς Κριτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ. Ο Zbignew Preisner, επίτιμος καλεσμένος του Φεστιβάλ, παρευρέθη την παραμονή της τελετής απονομής των βραβείων, στην παραδοσιακή κρουαζιέρα στο κανάλι του Ισθμού με τα μέλη του ΔΣ του Πνευματικού Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Κορινθίων και καλεσμένους σκηνοθέτες του Φεστιβάλ.»

ΠΑΡΟΝΤΕΣ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ, Ο ΓΙΩΡΓΟΣ
ΦΑΡΜΑΚΗΣ , ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ
ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ
ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

Υψηλά πρόσωπα από την πρεσβεία της Ουκρανίας, όπως ο πρώτος σύμβουλος κ. Taras Μalisevsky, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, κ. Γιάννος Μιχόπουλος, ο Κώστας Ανδρεόπουλος, μέλος της Κριτικής Επιτροπής κι εκπρόσωπος της FOX, o Αντρέας Βαγκόπουλος, εκπρόσωπος της Νομαρχίας Κορινθίας, ο Δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Πνευματικός, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Κορινθίων κ. Γιώργος Φαρμάκης, ο Γιώργος Μανθόπουλος, αντιπρόεδρος του Πνευματικού Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Κορινθίων, ο Κορίνθιος σκηνοθέτης κ. Γιώργος Τζαβάρας, ο Αλέξανδρος Παπαγιαννόπουλος, Μαέστρος της Χορωδίας του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Κορινθίων και του ΟΤΕ, η Κορίνθια συγγραφέας κα Μίνα Πέτρου-Βενετσάνου, η Κορίνθια ηθοποιός κα Ορκοπούλου-Ξανθάκη Πολυξένη, ο Δημήτρης Ρούσσης της ΠΕΡΙΑΝΔΡΟΣ Α.Ε., o Νίκος Μπίστινας και ο Νικόλαος Πάστρας, οι βραβευμένοι σκηνοθέτες του Φεστιβάλ της Κύπρου, για το καλύτερο Ντοκιμαντέρ και τη Καλύτερη Ταινία Μικρού Μήκους αντίστοιχα, καθώς και ο Δημήτρης Σπύρου, καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, όλοι αυτοί τίμησαν με την παρουσία τους το φεστιβάλ.

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ
ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός δεσμεύτηκε ως Δημοτική Αρχή για την στήριξη της επόμενης διοργάνωσης και ανακοίνωσε την έναρξη των εργασιών του 2ου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ από την επόμενη μέρα της λήξης του 1ου Φεστιβάλ. Ο Πρόεδρος του Πνευματικού Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Κορινθίων κ. Δημήτρης Φλεβάρης και η εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας του Φεστιβάλ κα Πέτρα Τερζή, ευχαρίστησαν όλους τους εμπλεκομένους για την πολύτιμη προσφορά τους στην επιτυχημένη διεξαγωγή του φεστιβάλ.
Ένα από τα highlights της βραδιάς ήταν η πανελλήνια πρώτη προβολή της ταινίας Mongol του Sergei Bodrov στο κινηματογράφο ΛΑΊΣ, παράλληλα με τη προβολή της βραβευμένης ταινίας με το ΧΡΥΣΟ ΠΗΓΑΣΟ, Listening to Gabriel του Jose Enrique March.

Δεν υπάρχουν σχόλια: