6.11.08

Τον 3 φορές χρυσό και 1 φορά χάλκινο Ολυμπιονίκη, και νέο Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών Πύρρο Δήμα συνάντησε ο Δήμαρχος Λουτρακίου-Περαχώρας Γιώργος Γκιώνης το πρωί της Τετάρτης, στο Δημαρχείο. Η συνάντηση αυτή έγινε με αφορμή τη διεξαγωγή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ανδρών-γυναικών, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό γυμναστήριο Λουτρακίου από τις 5 έως και τις 8 Δεκεμβρίου, κατόπιν κοινής απόφασης μεταξύ του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΩΝΗΣ:

«ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΟΝΟΜΑ
ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ
Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΙΝΑΙ Ο ΠΥΡΡΟΣ ΔΗΜΑΣ»

Σχετικά με τη συνάντηση, ο Δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης μίλησε με «θερμά» λόγια για τον Έλληνα Ολυμπιονίκη και γνωστοποίησε πως πάρθηκε η απόφαση να γίνει στο Λουτράκι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών άρσης βαρών. Συγκεκριμμένα δήλωσε:

«Πρόεδρος στην Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών ανέλαβε το μεγαλύτερο για μένα όνομα που έχει βγάλει ο Ελληνικός αθλητισμός, ο Πύρρος ο Δήμας. Από την πρώτη μέρα ήρθαμε σε μια συνεργασία ώστε να μπορέσουμε μαζί, να βοηθήσουμε κι εμείς σαν Δήμος, να πραγματοποιήσουμε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών που θα γίνει αρχές Δεκεμβρίου στο κλειστό γυμναστήριο του Δήμου Λουτρακίου. Γνωρίζετε ότι είμαστε πάρα πολύ ανοιχτοί σε αθλητικά γεγονότα και μια πρόσκληση του Πύρρου του Δήμα δε μας άφησε ποτέ αδιάφορους. Οπότε συναποφασίσαμε με την Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών να κάνουμε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών.»

ΠΥΡΡΟΣ ΔΗΜΑΣ:

«ΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΚΑΙ Ο
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ»

Ενθουσιασμένος με το γεγονός ότι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί στο Λουτράκι εμφανίστηκε και ο Πύρρος Δήμας, ο οποίος είπε σχετικά:

«Είμαστε χαρούμενοι που θα γίνει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 5-8 Δεκεμβρίου στο Λουτράκι. Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που ερχόμαστε στο Λουτράκι σαν Άρση Βαρών, σαν οικογένεια. Το Λουτράκι μας στηρίζει πάντα και μας στηρίζει κι αυτή τη στιγμή ο Δήμαρχος.»

ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΝΤΟΠΙΝΓΚ

Ο κ. Δήμας ερωτήθηκε και για τα κρούσματα ντόπινγκ που στιγμάτισαν την ομάδα της Άρσης Βαρών το 2008 αλλά και τον Ελληνικό αθλητισμό γενικότερα, καθώς και για το ποιες θα είναι οι ενέργειες στις οποίες θα προβεί ο ίδιος από δω και πέρα προκειμένου να ξεπεραστούν τα προβλήματα και να «εξυγιανθεί» η Ελληνική Άρση Βαρών. Ο ίδιος δήλωσε:

«ΔΕ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ
ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ
ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΊΝΑΙ
Η ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ»

«Αυτό που με ενδιαφέρει εμένα είναι να ξεκινήσω μια νέα γενιά, να ξεκινήσουμε την επόμενη μέρα της Άρσης Βαρών, με ενημέρωση στα παιδιά, στους γονείς, στους προπονητές, να «χτίσουμε» έτσι μια «ομπρέλα» ασφαλείας προς τα παιδιά μας σε όλα τα γυμναστήρια και σε όλα τα σωματεία που υπάρχουν ανά την Ελλάδα. Αυτό που έχει πιο πολύ σημασία είναι η υγεία των παιδιών μας. Είμαι πατέρας τριών παιδιών και αυτό που με ενδιαφέρει – και γι’ αυτό ξεκινάω και την ενημέρωση, διότι εκεί υστερούμε – είναι να ξέρει το παιδί τι κακό κάνει στην υγεία του πάνω απ’ όλα.»

«Η ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ»

Και συνέχισε λέγοντας:
«Η Άρση Βαρών έχει μέλλον. Έχει νέα παιδιά που κάνουν όνειρα και συνεχίζουν, όπως είδαμε τη Βικτόρια τη Μαυρίδου, 17 χρονών βγήκε ένατη στις γυναίκες. Αλλά για μένα πια δεν έχουν σημασία τα μετάλλια ή οι επιτυχίες. Αυτό που με ενδιαφέρει στο άθλημα της Άρσης Βαρών είναι να γεμίσουν τα σωματεία, να γεμίσουν τα γυμναστήρια με νέα παιδιά, με φωνούλες παιδιών, να κάνουν αθλητισμό. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι τα παιδιά μας να γυμνάζονται. Αν κάποιος είναι πρωταθλητής, τον διαλέγει ο πρωταθλητισμός, δεν τον διαλέγει ο ίδιος.»

«ΔΩΣΑΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΝΤΟΠΙΝΓΚ»

Σε ό, τι αφορά την Φανή Χαλκιά και τον ισχυρισμό της ίδιας ότι υπήρξε δόλος πίσω από την υπόθεση ντόπινγκ, ο κ. Δήμας αρνήθηκε να κάνει κάποια δήλωση σχετικά. Ωστόσο υπογράμμισε ότι η Ελληνική αποστολή «έδωσε δικαιώματα για το θέμα ντόπινγκ», τονίζοντας ότι θα πρέπει να μαθαίνουμε από τα λάθη τους ώστε αυτά να μην επαναληφθούν.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΥΡΡΟΥ ΔΗΜΑ
ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου-Περαχώρας ενημέρωσε ακόμη ότι έχει προγραμματιστεί μια σειρά επισκέψεων με τον Πύρρο Δήμα σε όσο το δυνατόν περισσότερα σχολεία του Δήμου, ώστε να ενημερωθούν τα νέα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό.
«Ο αθλητισμός είναι δύναμη, είναι για να ανταπεξέλθουμε στα προβλήματα της ζωής», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Γκιώνης. Ως αθλητής και ο ίδιος στο παρελθόν, ο κ. Γκιώνης συμφώνησε με τον Πύρρο Δήμα ότι θα πρέπει στον Ελληνικό αθλητισμό να μαθαίνουμε από τα λάθη μας.
«Πρέπει να βλέπουμε μπροστά» είπε, «να βλέπουμε την επόμενη μέρα και τα παιδιά να αποφεύγουν όλα αυτά τα άσχημα πράγματα που γίνονται. Ξέρετε πώς είναι η δημοσιότητα, πώς είναι ο πρωταθλητισμός. Δυστυχώς υπάρχουν και διάφορα τέτοια κρούσματα. Πιστεύουμε και ευχόμαστε ότι θα μπορέσουμε να κάνουμε κάποτε πρωταθλητισμό χωρίς ντόπινγκ.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: