7.11.08



«Ο «Ο Εμπορικός Σύλλογος Νεμέας τιμώντας τις γενιές που στερήθηκαν τα πάντα για να έχουμε εμείς σήμερα το «δικαίωμα» να τους υποβαθμίζουμε , να τους απαξιώνουμε στερώντας τους ακόμα και μια αξιοπρεπή σύνταξη, ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης, δημιουργήσαμε εδώ και χρόνια την «ετήσια έκθεση ιστορικής φωτογραφίας» όπου παρουσιάζουμε φωτογραφικό υλικό από το Αλβανικό μέτωπο, αλλά και από διάφορες άλλες περιόδους της ιστορίας του έθνους μας. Στη συγκεκριμένη έκθεση παρουσιάζουμε πλούσιο φωτογραφικό υλικό Νεμεατών πολεμιστών που συμμετείχαν στα μεγάλα ιστορικά γεγονότα.
Η έκθεση ιστορικής φωτογραφίας έχει προκαλέσει στη Νεμέα μεγάλο ενδιαφέρον που αποδεικνύεται από τη συρροή κόσμου. Η έκθεση ξεκίνησε στις 27 Οκτωβρίου και συνεχίζεται ύστερα από απαίτηση των πολιτών αλλά και των σχολείων της περιοχής που προγραμματίζουν κατά τάξη επίσκεψη στο χώρο της έκθεσης όπου τις μέρες αυτές διαδραματίστηκαν συγκινητικά περιστατικά από ανθρώπους που συμμετείχαν στον Ελληνο- Αλβανικό πόλεμο αλλά και από συγγενείς που αναγνωρίζουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα στις φωτογραφίες που εκτίθενται.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Νεμέας εδώ και χρόνια συλλέγει φωτογραφίες που αφορούν την ιστορία της πόλης. Τα τελευταία όμως χρόνια άνοιξε μια νέα ενότητα στην προσπάθεια αυτή που έχει να κάνει με τους Νεμεάτες πολεμιστές των Βαλκανικών πολέμων, του 1922, του ΕλληνοΑλβανικού, Κύπρο κλπ.

Αυτή η προσπάθεια που χρηματοδοτείται από τους εμπόρους μέλη του Συλλόγου έχει γίνει δεκτή με ενθουσιασμό από τη πόλη της Νεμέας. Την προσπάθεια αυτή στηρίζει και ο Δήμος της Νεμέας παραχωρώντας το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου. Υπεύθυνη ομάδα είναι οι : Α. Γ. Καλλής – Πρόεδρος, Σ. Γαστουνιώτης Αντιπρόεδρος, Γ. Λιχούνα – Ταμίας- Α. Μποφλιάς- Υπεύθυνος Βιβλιοθήκης Συλλόγου, Κ. Παπαδοπούλου – Γραμματέας, Μ. Καραναστάσης- φωτογράφος – Υπεύθυνος Αρχείου.

Οι Νεμεάτες έμποροι απέδειξαν για πολλοστή φορά ότι στηρίζουν όλα εκείνα που συνθέτουν τον πολιτισμό και την ιστορία της Νεμέας».

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΜΕΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: