28.11.08


Ασφαλτοστρώσεις, ΧΑΔΑ, Ευρυζωνικότητα, ανάπλαση παραλίας, υδροδότηση, εξοπλισμός του δήμου, εκδηλώσεις, έργα αλλά και ο Χριστουγεννιάτικος στολισμός που έχει ήδη ξεκινήσει, ήταν τα κυριότερα από τα θέματα που συζητήθηκαν στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου που έγινε την Δευτέρα στις 6:30 το απόγευμα στην αίθουσα του Κέντρου Νεότητας Ξυλοκάστρου.
Η εφημερίδα μας μίλησε τηλεφωνικά με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κο Ψαράκη Παναγιώτη για τα θέματα που συζητήθηκαν και μας είπε τα εξής :

«Το μεγαλύτερο έργο αυτήν την περίοδο είναι οι ασφαλτοστρώσεις στα δημοτικά διαμερίσματα και στην πόλη. Κάνουμε ένα μεγάλο έργο , περίπου 700.000 ΕΥΡΩ.
Επίσης συνεχίζονται τα έργα στην παραλία, απορροής ομβρίων υδάτων. Κάναμε ένα μεγάλο έργο απορροής ομβρίων υδάτων στην παραλία, που ήταν πρόβλημα χρόνων. Δηλαδή όταν φθάνουν τα νερά στην παραλία να φεύγουν γρήγορα και εκεί πράγματι είχαμε επιτυχία διότι στις πρόσφατες βροχές η απορροή γινότανε σε τάχιστο χρόνο .»

Χ.Α.Δ.Α

«Αυτό τον καιρό είναι σε εξέλιξη , η αποκατάσταση των ΧΑΔΑ (των ανεξέλεγκτων χωματερών,) και ο Δήμος Ξυλοκάστρου είναι φορέας εκτέλεσης, για τους ΧΑΔΑ του δήμου Ξυλοκάστρου και του Φενεού. Είναι ένα έργο που έχει χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια και είμαστε εμείς φορέας εκτέλεσης .»

ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟΤΗΤΑ

Για το θέμα της ευρυζωνικότητας ο κος Ψαράκης μας είπε:

«Συνεχίζουμε και το έργο της ευρυζωνικότητας, ένα σημαντικό έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη. Και σε αυτό το έργο , συνεχίζουμε και προχωράμε.
Αυτό έχει δυο άξονες , ο ένας άξονας είναι ότι θα συνδέσει όλες τις δημόσιες υπηρεσίες του δήμου μας με απευθείας και δωρεάν σύνδεση ,γραμμή , ούτως ώστε δηλαδή οι επικοινωνίες να είναι δωρεάν και απευθείας.
Ο δεύτερος άξονας είναι ότι μέσα από αυτό το έργο, θα μπορούν ηλεκτρονικά οι δημότες να στέλνουν ερωτήσεις , να ζητούν διευκρινίσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες μας πρώτον, δεύτερον να παίρνουνε απαντήσεις μέσα από αυτό , τρίτον να μπορούν να διεκπεραιώσουν ηλεκτρονικά και μόνο, αιτήματα τους ,όπως π.χ πιστοποιητικά , αλλά να μπορούν επίσης να διεκπεραιώσουν οικονομικές υποθέσεις, δηλαδή να πληρώσουν , να κάνουν δοσοληψίες πληρωμής ,με τις οικονομικές υπηρεσίες και με τα ταμεία του δήμου.»

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ

« Έχουμε ολοκληρώσει την μελέτη για την ανάπλαση της παραλίας και περιμένουμε την έγκριση του σχετικού αιτήματος για την αλλαγή της χρηματοδότησης μέσα από το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» ούτως ώστε να ξεκινήσουμε.
Επειδή θα είναι ένα από τα πολύ μεγάλα έργα , που θα αλλάξει την όψη του παραλιακού τμήματος του Ξυλοκάστρου, το θεωρούμε πάρα πολύ σημαντικό.
Είναι ένα έργο μεγάλης εμβέλειας , γιατί θα αλλάξει την μορφή της παραλιακής .
Εκεί βέβαια θα γίνει και αναδιάταξη του παραλίου πεζοδρομίου , των χώρων καθισμάτων που θα πληρώνουν τα καταστήματα που είναι στην παραλιακή οδό κ.λ.π
Περιμένουμε την ψήφιση »

ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ

Για την υδροδότηση μας είπε:

« Ήδη ψηφίσαμε και θα συνεχίσουμε το τμήμα τρία , που αφορά την υδροδότηση της πόλης .Έχουμε ξεκινήσει εδώ και τέσσερα χρόνια περίπου, που αλλάζουμε σταδιακά το δίκτυο υδροδότησης της πόλης , το οποίο ήταν πάρα πολύ παλαιό , και καταλαβαίνετε τις αντίστοιχες επιβαρύνσεις που μπορεί να έχει αυτό στην υγεία των κατοίκων.
Έχουμε εκτελέσει δυο τμήματα σταδιακά μεγάλων ποσών και προχθές ψηφίσαμε το τελευταίο τμήμα , το τμήμα τρία για να ολοκληρώσουμε , την αντικατάσταση ολοκλήρου του δικτύου της πόλης.
Είναι ένα έργο περιβαλλοντικό , γιατί πρωτεύει πάντα η υγεία του κόσμου.»

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

«Έχουμε εκτελέσει , ειδικά την φετινή χρονιά , ένα μεγάλο έργο αναβάθμισης του εξοπλισμού του δήμου . Έχουμε σχεδόν αλλάξει το 80% του εξοπλισμού μηχανολογικού και ηλεκτρονικού. Βάζουμε καινούργια , σύγχρονα μηχανήματα .
Έχουμε βάλει επίσης και για καλύτερη εξυπηρέτηση τον δημοτών για γρηγορότερες ταχύτητες , δομημένη καλωδίωση στον δήμο , με ταυτόχρονη ένταξη μας, του τηλεπικοινωνιακού δικτύου μας, στο πρόγραμμα σύζευξης, το οποίο έχει χαμηλό κόστος εξυπηρέτησης ,επιτυγχάνοντας οικονομικά οφέλη από αυτό .
Έχουμε επίσης κάνει μεγάλη προσπάθεια ώστε να μπορέσουμε να γίνουμε οικονομικά ισχυροί .
Έχουμε εντείνει τις προσπάθειες σε όλες τις παραμέτρους που συντελούν στην καλύτερη οικονομική αναβάθμιση του δήμου, γιατί γνωρίζουμε ότι ένας οικονομικά δυνατός δήμος μπορεί να είναι και αποτελεσματικότερος, αφού θα μπορεί να προμηθεύεται, να κάνει δηλαδή σε καλύτερες τιμές προμήθειες.
Με αποτέλεσμα να έχει από εκεί μια μεγάλη πηγή εσόδων , να μειώσει το κόστος δηλαδή.»

Και συμπλήρωσε:

«Επίσης σε αυτή την κατεύθυνση αναδιατάξαμε τα τμήματα της οικονομικής υπηρεσίας , δημιουργώντας ξεχωριστά τμήμα εσόδων και τμήμα εξόδων .
Πολύ γρήγορα θα έχουμε αυτοδύναμο τμήμα .
Σχεδιάζουμε να κάνουμε αυτόνομο τμήμα προμηθειών καθώς και ξεχωριστό γραφείο κίνησης.
Ήδη έχουμε αναδιατάξει και την τεχνική μας υπηρεσία , δημιουργώντας τρία τμήματα για να είμαστε αποτελεσματικότεροι .
Τμήμα έργων , τμήμα πρασίνου και τμήμα πολεοδομικών .
Για να είμαστε αποτελεσματικότεροι .»

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ
ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ
ΑΠΟ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΔΗΜΩΝ»

Για τις εκδηλώσεις που γίνονται κατά καιρούς στον δήμο, οι οποίες είναι πολύ οργανωμένες και επιτυχημένες, όπως η τελευταία , τα «Σικελιάνεια 2008», ο κος Ψαράκης τόνισε:

«Ένα πάρα πολύ σημαντικό κομμάτι που θέλω να το τονίσουμε είναι οι εκδηλώσεις που κάνουμε οι οποίες έχουνε ένα τελείως διαφορετικό χαρακτήρα , από αυτές που συνήθως γίνονται στους δήμους .
Δηλαδή έχουμε «αγκαλιάσει» και πάντα με την βοήθεια τους, συνδιοργανώνουμε με όλους τους πολιτιστικούς και συναφείς συλλόγους , ντόπιες πολιτιστικές εκδηλώσεις , με συμμετοχή των δημοτών. Έχουμε δύο θεατρικές ομάδες που έχουνε εδώ και δυο χρόνια «ανεβάσει» θεατρικές παραστάσεις και στον δήμο μας , αλλά και σε άλλους δήμους της χώρας .
Έχουμε κάνει και άλλες εκδηλώσεις, παραδοσιακών φαγητών , γλυκισμάτων , εκδηλώσεις στις οποίες τα χρήματα που μαζεύτηκαν τα δώσαμε σε αναξιοπαθούντες ,ήταν δηλαδή εκδηλώσεις αλληλεγγύης που μέσα από αυτές έχουμε βοηθήσει συνδημότες μας που πραγματικά είχαν ανάγκη. Αναδεικνύουμε έτσι και τον ανθρώπινο χαρακτήρα μιας δημοτικής εξουσίας, της δημοτικής Αρχής.
Αυτό ήταν άλλωστε και η επιθυμία μας από τότε που απασχοληθήκαμε με τα κοινά .
Έχουμε κάνει τέσσερα τμήματα χορού και άλλα τόσα τμήματα γυμναστικής τα οποία λειτουργούν στην πόλη και σε αντίστοιχα δημοτικά διαμερίσματα .
Υπάρχουν γυμναστές τους οποίους πληρώνει ο δήμος.»

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΣ ΣΤΟΛΙΣΜΟΣ

Και το Ξυλόκαστρο μπαίνει σιγά-σιγά στον ρυθμό των Χριστουγέννων .Γίνεται στολισμός της πόλης , ο εορταστικός στολισμός στον δήμο, όπως μας ανέφερε ο κος Ψαράκης .

ΑΛΛΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ

Τέλος ο Αντιδήμαρχος μας ενημέρωσε ότι επίσης γίνονται στον δήμο και άλλα έργα όπως, αρδευτικά έργα , τσιμεντοστρώσεις , χαλικοστρώσεις , οδοποιίες.
Όπως μας είπε:
«Ένα άλλο μεγάλο έργο που κάνουμε και κάθε τόσο το επαναλαμβάνουμε, είναι το λιμάνι , ο καθαρισμός την μπούκας του λιμανιού, η θωράκιση των εκβολών κλπ.
Κάνουμε συντηρήσεις στα πλωτά του λιμανιού, διάφορα τέτοια έργα που τα θεωρούμε της τρεχούσης φύσεως πράγματα.
Γενικά είμαστε ένας δήμος όπου εργαζόμαστε αδιάκοπα είκοσι πέντε ώρες το εικοσιτετράωρο , με αποτέλεσμα το μάτι ενός περαστικού να βλέπει τις διαφορές που υπάρχουν στο διάβα του χρόνου» κατέληξε ο κος Ψαράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: