21.11.08

Το θέμα που κυριάρχησε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορινθίων την Τετάρτη το απόγευμα και πρώτο στην λίστα των θεμάτων, όπως ήταν αναμενόμενο, ήταν αυτό που αφορούσε στο λιμάνι της Κορίνθου, με τη θέση του Δημάρχου Κορινθίων κ. Αλέξανδρου Πνευματικού να παραμένει σταθερή για τη δημιουργία τουριστικού λιμανιού καθώς και τη δημιουργία Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου. Παράλληλα, πολλοί ήταν εκείνοι που υποστήριξαν την οδό του διαλόγου με το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας αντί των κινητοποιήσεων, προκειμένου να βρεθεί λύση στο ζήτημα.
Ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Αλέξανδρος Πνευματικός εξέφρασε για ακόμα μία φορά τη θέση του Δήμου, που είχε εκφράσει και κατά τη Συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει στις 14 Νοεμβρίου, σύμφωνα με την οποία ο Δήμος Κορινθίων επιθυμεί ένα λιμάνι τουριστικό, και όχι εμπορικό, ενώ υπογράμμισε και τα προβλήματα που δημιουργούνται στην πόλη από την παρούσα κατάσταση που επικρατεί στο λιμάνι και τόνισε ότι θα πρέπει επιτέλους να ακουστεί η φωνή των Κορινθίων και να γίνουν σεβαστά τα αιτήματά τους.
«Έχουμε το δικαίωμα να χαράξουμε μια άλλη πολιτική» είπε, «μια πολιτική που θέλουν οι Κορίνθιοι. Αυτοί που σήμερα ταλαιπωρούνται, που μένουν στην Πατρών και την Αποστόλου Παύλου, που ζητούν να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής τους, η οποία συνεχώς υποβαθμίζεται είτε από τα καυσαέρια είτε από το κυκλοφοριακό είτε από τον θόρυβο. Εμείς θέλουμε μια άλλη πολιτική, η οποία θα κάνει το λιμάνι της Κορίνθου σημείο αναφοράς, ως αφετηρία ελλιμενισμού κρουαζιερόπλοιων, προκειμένου οι τουρίστες να επισκέπτονται την ευρύτερη περιοχή. Πιστεύω ότι όλοι εδώ σήμερα θα συμφωνήσουμε να διεκδικήσουμε το Λιμενικό Ταμείο και μια άλλη πολιτική όσον αφορά το λιμάνι της Κορίνθου.»
Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε επίσης σε μια επιστολή που είχε αποστείλει στον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Αναστάση Παπαληγούρα στις 25 Σεπτεμβρίου, στην οποία του γνωστοποιούσε τα αιτήματα του Δήμου Κορινθίων σχετικά με το ζήτημα του λιμανιού, ενώ διάβασε και την απάντηση που απεστάλη από τον Υπουργό στις 13 Νοεμβρίου προς τους Δημάρχους Κορινθίων, Λουτρακίου, Κιάτου, Βόχας και Άσσου-Λεχαίου, με την οποία τους ενημέρωνε ότι έχει αναθέσει σε ομάδα εργασίας τη μελέτη και την υποβολή προτάσεων σχετικά με το θέμα των λιμανιών, υπογραμμίζοντας ότι δεν μπορούν να παρθούν αποφάσεις αποσπασματικά για κάποια μόνο λιμάνια της χώρας.

«ΝΑ ΑΝΑΣΤΑΛΟΥΝ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ» »

Ο κ. Γρηγόρης Καρπούζης, Δημοτικός Σύμβουλος και στενός συνεργάτης του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, χαρακτήρισε το θέμα του λιμανιού ως ένα πολύ σημαντικό θέμα που αφορά όπως είπε τη ζωή των Κορινθίων πολιτών.
«Οποιαδήποτε κινητοποίηση θα πρέπει να γίνει προς την κατεύθυνση του διαλόγου. Προτείνω να συσταθεί επιτροπή που θα επισκεφτεί τον Υπουργό τη μεθεπόμενη εβδομάδα, όπου θα υπάρξει μία συνεδρίαση για να ανταλλαγούν απόψεις για τη λύση του προβλήματος.»
Ζήτησε ακόμη από τη δημοτική Aρχή να αναβάλει τις όποιες κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί, μέχρις ότου πραγματοποιηθεί η συνάντηση, λέγοντας:

«Αναστείλετε όποιες τέτοιες σκέψεις έχετε. Σκοπός είναι η επίλυση του προβλήματος και όχι η διαιώνισή του. Παρακαλώ λάβετε σοβαρά την πρόταση αυτή.»
Η πρόταση του κ. Καρπούζη έγινε αποδεκτή από σύσσωμη σχεδόν την αντιπολίτευση. Πιο συγκεκριμένα, οι κκ. Γιώτης, Κασσίμης, Λούμπας και Κωνσταντογιάννης εξέφρασαν απόψεις που τάσσονταν προς αυτή την κατεύθυνση, υποστηρίζοντας παράλληλα τη θέση του Δήμου για την εξεύρεση λύσης που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα τόσο του Δήμου όσο και των δημοτών της Κορίνθου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: